Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:17112;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}
Ingrediente:
2 kg conopida
1,2 kg rosii
2-3 catei de usturoi
cateva boabe de piper negru
2 linguri sare
70 gr zahar
100 ml otet
100 ml ulei vegetal
1 manunchi de patrunjel, tocat marunt
Mod de preparare:
1. Desfa conopida in buchetele si spal-o bine.
2. Pune apa cu sare la foc potrivit. Cand incepe sa fiarba, blanseaza 5 minute buchetelele de conopida.
3. Pune rosiile maruntite, piperul, usturoiul, zaharul, uleiul si sarea intr-un vas, tot la foc potrivit. Lasa sa fiarba 10-15 minute.
4. Toarna la final otetul, amesteca si ia de pe foc. Pune acum si frunzulitele de patrunjel.
5. Pune conopida in borcane sterilizate, toarna sosul obtinut si infileteaza capacele.