Prima pagină » Culinar » Conopida la oțet. Sfaturi pentru a pregăti felul de mâncare la tine în bucătărie

Conopida la oțet. Sfaturi pentru a pregăti felul de mâncare la tine în bucătărie

06 iul. 2022, 11:07,
în Culinar

Conopida murată este o opțiune excelentă pentru o gustare ușoară și savuroasă pe care o puteți servi la prânz sau la cină. Felul de mâncare este potrivit pentru meniurile slabe și vegetariene. Majoritatea gospodinelor pregătesc acest deliciu pentru perioada rece a anului.

Un bun adaos la acest fel de mâncare ar fi morcovii rași, gogoșarii în oțet sau ierburile proaspete tocate mărunt. Opțional, puteți adăuga și condimentele preferate la marinată. Dacă nu doriți să folosiți oțet în procesul de decapare, înlocuiți-l cu suc de lămâie.

trei borcane cu conopida in otet pe o masa

Pentru a pregăti acest fel de mâncare vei avea nevoie de conopidă în cantitate de 500 g

Conopida la oțet. Ingredientele necesare pentru a face acest deliciu pentru iarnă

Pentru a pregăti acest fel de mâncare vei avea nevoie de conopidă în cantitate de 500 g. De asemenea, fără de ulei vegetal, aproximativ 2 linguri nu vei obține o murătură la fel de delicioasă. Cu siguranță vei mai avea nevoie de oțet de masa în cantitate de 50 g, o lingură de zahăr, și o linguriță și jumătate de sare. Pentru o aromă inedită poți folosi 2 frunze de dafin și 10 buc de boabe de piper.

Pentru a pregăti unul dinte cele mai îndrăgite delicii pentru iarnă trebuie să pregătești toate ingredientele pentru gătit. De asemenea, vasul în care vei depozita conopida pentru iarnă. Este foarte important să nu treci peste pasul ce presupune clătirea conopidei. Acest pas nu trebuie omis nici atunci când pregătești murături asortate în oțet.

Pentru a reuși să pui într-un borcan mai multă conopidă, aceasta trebuie împărțită în buchețele. După care pregătiți marinată. Pentru a face acest lucru, fierbeți apa, adăugați zahăr, sare, oțet, dafin și ienibahar. Cel din urmă este extrem de aromat, oferind marinatei un gust deosebit. Acest ingredient poate fi folosit și atunci când vrei să pregătești vinete dezghețate de la congelator în timpul iernii.

conopida intr-un bol cu apa pe o masa

Felul de mâncare este potrivit pentru meniurile slabe și vegetariene

Cât trebuie fierte buchețelele de conopidă înainte de a fi puse în borcane

Pentru a obține o conservă perfectă fierbeți buchețelele de conopidă în marinată timp de 5 minute. Apoi scoate-le cu o lingură cu fanta fără a scurge marinata. Puneți conopida într-un bol adânc. Ulterior se toarnă varza cu marinată fierbinte și se adaugă ulei. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați să se răcească complet.

Din moment ce legumele au mai pierdut din temperatură trebuie să scurgi marinata și poți servi vasul pe masă. În cazul în care dorești să păstrezi acest deliciu pentru iarnă trebuie să pui împreună cu marinată legumele în borcan pentru a le conserva. În procesul conservării nu există nimic nou atunci când vine vorba de conopidă, astfel poți să pregătești borcanele și să le trimiți în cămară până în sezonul rece.

doua borcane cu conopida in otet pe o masa

Conopida murată este o opțiune excelentă pentru o gustare ușoară și savuroasă

Conopida prăjită cu oțet balsamic și parmezan. Rețeta care îți va lăsa gura apă

Pentru a pregăti conopidă prăjită cu oțet balsamic și parmezan poți folosi atât conopidă proaspătă aproximativ un cap, cât și conopidă marinată în oțet. Pentru a pregăti felul de mâncare franțuzesc ai nevoie de ulei de măsline extra virgin aproximativ 2 linguri. Pentru aromă vei avea nevoie de maghiran uscat o linguriță, sare după gust, piper negru proaspăt măcinat și parmezan ras aproximativ 60 g. Din conopidă poți pregăti nu doar acest fel de mâncare, multe gospodine fac varză a la Cluj folosind această legumă.

De asemenea, vei avea nevoie de oțet balsamic aproximativ 2 linguri pentru conopida la oțet. Din moment ce ai pregătit toate ingredientele pune la preîncălzit cuptorul la 230 de grade. După care împărțiți varza în buchete mici și transferați-le într-un bol. Stropiți cu ulei de măsline, stropiți cu maghiran, sare și piper. Se amestecă și se pune pe o tavă de copt. Se da la cuptor pentru 15-20 de minute pana conopida se face moale și se rumenește. Ulterior, stropiți varza cu oțet și cu parmezan. Reveniți la cuptor pentru 5-10 minute. Din moment ce cașcavalul s-a topit, deliciul poate fi servit la masă.

conopida gatita cu morcov intr-un bol pe o masa

Pentru a pregăti conopidă prăjită cu oțet balsamic și parmezan poți folosi atât conopidă proaspătă aproximativ un cap

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Cine este Smărăndița, noua șefă de la Guvern. Tânăra a fost numită de Ilie Bolojan într-o funcție de conducere
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Playtech.ro
Cum a apărut Irina Loghin, la câteva zile de la înmormântarea soţului! Toţi au crezut că nu văd bine, ce i-au spus...
observatornews.ro
13 judeţe intra de la 12.00 sub cod portocaliu de furtuni. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte
Playsport.ro
Vremea, la extreme. ANM a emis avertizări de vreme rea! Singurele două judeţe în care canicula persistă azi
Evz.ro
Trump, amenințări clare pentru Putin și Xi Jinping. Propaganda stângii despre liderul SUA, devoalată
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
S-a aflat ce avere a lăsat Mihai Leu, dar și ce planuri ascunse avea
Playtech.ro
Macron, gest urât faţă de Kate Middleton! Prinţesa nici nu a ştiut cum să reacţioneze, fotografii au surprins momentul neaşteptat
Dailybusiness.ro
Premierul Ilie Bolojan, indignat de situaţia aberantă a sporurilor în cascadă din ministere: „Un funcţionar de execuţie ajunge să câştige mai mult decât un ministru”
RomaniaTV
Premierul Ilie Bolojan anunţă AL DOILEA pachet de măsuri de austeritate. E cutremur!
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
A murit părintele Ioan Mihai Măriuță. Avea doar 35 de ani. Preotul a lăsat în urmă o tânără soție și doi copii. Era un om cum rar se mai găsește!
redactia.ro
Cine este tânăra ucisă de fostul iubit după ce i-a incendiat casa. Victima a fost rapită și în februarie de ucigaș
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
09 iulie 2025
09 iulie 2025