Prima pagină » Culinar » Conopidă la cuptor cu brânză și ou. Un preparat savuros și sănătos, gata în doar câteva minute

Conopidă la cuptor cu brânză și ou. Un preparat savuros și sănătos, gata în doar câteva minute

29 ian. 2024, 09:52,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim rapid o mâncare gustoasă, dietetică și aromată, putem face câteva porții de conopidă la cuptor cu brânză și ou. Acest deliciu culinar merge de minune la orice masă și la orice ocazie, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul va fi garantat. Iată rețeta cu care vom obține un preparat savuros și sănătos, gata în doar câteva minute.

Conopidă la cuptor cu brânză și ou

Conopida poate fi gătită în diferite moduri. Aceasta este gustoasă, sănătoasă și pe placul multora dintre noi. Rețetele sunt diverse,  inedite și pot fi adaptate după gust și preferințe. O rețetă delicioasă este cea de conopidă cu brânză și ou.

Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Conopida la cuptor cu brânză și ou poate fi servită simplă sau alături de alte preparate culinare. La fel de bine putem pune la murat conopida crocantă pentru a obține o murătură savuroasă, ideală de servit cu o friptură fragedă. Murăturile nu lipsesc din cămara gospodinelor, iar o porție de conopidă murată în zeamă de sfeclă roșie va fi o adevărată încântare pentru papilele gustative. Conopida poate fi preparată în diferite moduri, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Conopida la cuptor gătită cu brânză și ou este perfectă pentru orice masă și orice ocazie. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, la final vom obține o mâncare gustoasă, sățioasă și sănătoasă. La fel de bine putem face și o mâncare savuroasă cu dovlecei. Dovleceii au puține calorii, iar beneficiile sunt numeroase. Printre efectele miraculoase ale dovleacului se află stimularea regenerării celulare și prevenirea îmbătrânirii. Delicioasele rețete cu dovlecei sunt ideale atunci când vrem să pregătim o mâncare sănătoasă, sățioasă, aromată și gustoasă.

Cum să pregătești un deliciu culinar cu doar câteva ingrediente

Pentru câteva porții de conopidă la cuptor cu brânză și ou vom avea nevoie de 250 g de conopidă, 50 g de unt, 4 ouă, 250 g de smântână, 400 g de telemea, sare și piper după gust.

Mai întâi vom opări conopida apoi o rupem în buchețele mici. După aceea se pune untul la topit într-o tigaie și se adaugă după aceea buchețelele de conopidă. Se lasă la foc mic până când conopida se înmoaie.

După ce se călește ușor se scoate conopida din tigaie și se pune brânza rasă peste. Se amestecă foarte bine apoi într-un bol separat se bat ouăle cu smântâna și se potrivește gustul cu sare și piper. Jumătate din amestecul obținut se toarnă peste conopidă, iar restul de compoziție îl păstrăm pentru mai târziu.

Se toarnă compoziția de conpidă într-o tavă apoi se toarnă restul de smântână cu ou și se uniformizează. Se coace conopida la foc potrivit timp de 40 de minute până prinde deasupra o crustă aurie. Cu siguranță acest preparat culinar va fi apreciat de toți cei de la masă.

Conopida cu brânză și ou este gustoasă și merge de minune la mesele festive alături de alte bucate alese. Rețeta este savuroasă, la îndemâna oricui și poate fi adaptată după gust și preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`