Prima pagină » Culinar » Conopida în saramură. O gustare crocantă și aromată pe gustul întregii familii

Conopida în saramură. O gustare crocantă și aromată pe gustul întregii familii

30 ian. 2023, 14:00,
în Culinar

Conopida în saramură este o gustare rece foarte gustoasă, destul de crocantă, aromată și picantă. O astfel de conopidă murată apetisantă este potrivită și pentru masa festivă, ca să nu mai vorbim de cina de familie. Pregătirea conopidei murate nu este dificilă, dar există câteva lucruri pe care trebuie să le înțelegeți pentru a o pregăti pentru depozitare.

În primul rând, este important să pregătiți buchețelele, astfel încât conopida murată în borcane să nu se fermenteze în timpul depozitării. În plus, buchețelele delicate trebuie să își păstreze crocantul și să rămână cât mai ferme posibil. Pentru a pregăti preparatul veți avea nevoie de conopidă în cantitate de 800 de grame, morcovi aproximativ 50 de grame, usturoi tânăr în cantitate de 2 cuișoare și 15 bobițe de piper negru. De asemenea, veți avea nevoie de o linguriță de semințe de muștar și 750 ml de apă pentru marinată. Pentru aceasta veți mai avea nevoie de 50 de grame de zahăr, 35 grame de clorură de și 40 mililitri de oțet de 9%.

Conopida în saramură. Rețetă explicată pe timp

Din numărul specificat de ingrediente precizat în rețetă, obțineți exact 1,5 litri de conserve de legume pentru iarnă. Borcanele de conopidă murată se păstrează bine într-un loc uscat și întunecat, cel mai bine este în pivniță sau în subsol. Cu toate acestea, nu se va strica într-un dulap din apartament, atâta timp cât nu este prea cald și umed.

Conopida o punem într-un recipient mare și o spălăm în apă rece. După care scurgeți apa. Se pun la fiert aproximativ 1,5 litri de apă într-o cratiță. Se scufundă buchețelele în apa clocotită și se numără până la zece, apoi se scoate conopida cu o lingură. Alternativ, pur și simplu umpleți conopida cu apă clocotită dintr-un ceainic, apoi scurgeți apa. Această etapă preliminară de tratare termică este esențială pentru a păstra conopida murată mai mult timp.

Se curăță morcovii și se taie în cercuri subțiri. Dacă vă place, puteți decora puțin viitoarea conservă cu buchețele de morcovi. Se decojește un cățel de usturoi foarte mare, sau câțiva de mărime medie și se taie în felii subțiri. Pentru păstrare, folosiți 3 borcane de sticlă și capace metalice noi, pe care trebuie să le pregătiți din timp.

Cum să strângi borcanele cu conserva pregătită. Sfaturile gospodinelor experimentate

Puneți conopida destul de strâns, dar fără efort, în borcane. La final, să adăugăm câteva condimente aromatice, pentru un borcan, aveți nevoie de 3 boabe de condimente și 5 boabe de piper negru. De asemenea, puneți o linguriță de semințe de muștar peste cele trei borcane. Fierbeți aproximativ 1 litru de apă într-un ibric sau pe aragaz în timp ce pregătiți legumele. Ulterior, se toarnă conopida în borcane cu apă clocotită până sus.

Se acoperă cu un capac metalic sau se înșurubează fără să fie strâns. Se lasă în această poziție timp de 5 minute. Acesta este cel de-al doilea tratament termic, astfel încât varza să se păstreze bine. La final scurgeți apa din borcane într-o cratiță.

Apoi întoarceți borcanele cu conopida în saramură cu capul în jos și lăsați-le să se răcească complet. Nu este nevoie să înfășurați borcanele, altfel conopida va fi moale. Ulterior, depozitați conserva în subsol până în momentul în care vreți să vă bucurați familia cu o conservă delicioasă și aromată.

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Cum a apărut Melania Trump, soția lui Donald Trump, la înmormântarea Papei Francisc. Ce ținută a îmbrăcat Prima Doamnă a Americii
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
"Bubuitură mare de tot. Am crezut că a căzut tavanul". Băut bine, un şofer din Mehedinţi a ajuns cu maşina în poarta unei case
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cod portocaliu de ultimă oră de la ANM. Temperaturile scad sub zero grade
SportpeSurse
Surpriză totală în ultimul sondaj! Favoritul lui Gigi Becali nu prinde turul 2
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Era retragerilor de la bancomat devine istorie. Cum faci rost de numerar dacă îți ții economiile pe card
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 aprilie 2025
25 aprilie 2025