Prima pagină » Radio » Actualitate » Conopida cu rosii la cuptor, o mancare de post binevenita atunci cand iti doresti sa te rasfeti cu ceva delicios
Conopida cu rosii la cuptor, o mancare de post binevenita atunci cand iti doresti sa te rasfeti cu ceva delicios

Conopida cu rosii la cuptor, o mancare de post binevenita atunci cand iti doresti sa te rasfeti cu ceva delicios

06 aug. 2018, 13:57,
în Radio
a:3:{s:7:"site_id";i:17;s:6:"old_id";i:20224;s:8:"site_url";s:12:"radio.bzi.ro";}

Conopida in sine are un gust searbad, insa gatita la cuptor capata o aroma deosebita, mai ales daca este asezonata cu usturoi. Aceasta reteta de conopida la cuptor cu rosii si morcov este binevenita zilele acestea cand suntem in Postul Adormirii Maicii Domnului.

Pentru a conserva cat mai bine fitonutrienti din conopida, specialistii ne sfatuiesc sa nu o fierbem in apa, ci la aburi, circa 10 minute. Fierberea in apa duce la pierderea flavonoidelor si a glucozinolatilor – doua categorii de compusi responsabili pentru beneficiile conopidei asupra organismului.

Consumata cel putin o data pe saptamana, conopida poate reduce riscul de cancer colorectal si cancer de prostata si totodata poate preveni boli cardiovasculare. Datorita faptului ca se leaga de acizii biliari, aceasta ajuta la o mai buna reglare a colesterolului sanguin. 3 portii de legume crucifere (varza, broccoli, conopida) pe saptamana au fost asociate cu scaderea riscului de obezitate la femei.

Asadar, va prezentam o reteta perfecta pentru momentele in care iti doresti sa te rasfeti cu ceva delicios si foarte usor de preparat – conopida cu rosii la cuptor.

Ingrediente: 1/2 conopida, 2 morcovi, 1 ardei gras, 1 cutie de pasta de rosii sau rosii in bulion, 3 catei de usturoi, 1 lingura de faina, 2 linguri de ulei, ardei iute, ceapa verde, sare si piper dupa gust.

Preparare: Desfaceti conopida in buchetele mici sau potrivite. Spalati-le si fierbeti-le in apa sau la aburi. Dati morcovul pe razatoare, iar ardeiul taiati-l fasii subtiri. Puneti uleiul intr-o tigaie si caliti morcovul si ardeiul circa 3 minute. Adaugati apoi rosiile si ardeiul iute. Lasati amestecul sa mai clocoteasca inca 5 minute.

Dizolvati 1 lingura de faina cu putina apa si omogenizati, apoi potriviti gustul de sare si piper. Turnati amestecul peste legumele din tigaie. Dupa ce mai clocoteste 2-3 minute, adaugati ceapa verde tocata marunt si stingeti focul. Scoateti conopida din apa si transferati-o intr-un vas de sticla termorezistenta sau orice alta tava pentru cuptor.

Turnati peste buchetele sosul de legume cu rosii. Introduceti tava in cuptorul preincalzit si lasati conopida sa stea aproximativ 20 de minute. Pentru a-i da o aroma discreta de parmezan, puteti presara pe deasupra fulgi de drojdie (se gasesc la magazinele naturiste). Au un continut bogat in proteine si vitamine din complexul B.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`