Prima pagină » Local » Congresul Național de Neuroștiințe Moderne din România a ajuns la cea de-a cincea ediție. Iată când și unde va avea loc

Congresul Național de Neuroștiințe Moderne din România a ajuns la cea de-a cincea ediție. Iată când și unde va avea loc

14 aug. 2023, 02:00,
Cristina Doroftei în Local

În perioada 11-14 octombrie 2023 are loc cea de-a cincea ediție a Congresului Național de Neuroștiințe Moderne din România. Acesta este unul dintre evenimentele care au o importanță majoră atunci când vine vorba despre  neurochirurgia românească, reprezentând o tradiție și o manifestare emblematică pentru comunitatea medicală ieșeană

Evenimentul va avea loc la Sala New York a Hotelului Ramada din Iaşi. Acesta este coordonat de Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, Asociaţia Human Brain Academy, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Societăţii Române de Neurochirurgie. În cadrul acestui eveniment se va organiza și noua ediție a Zilelor Medicale ale Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

Tema generală a Congresului Naţional de Neuroştiinţe Moderne din România

Tema generală a ediţiei din acest an a Congresului Naţional de Neuroştiinţe Moderne din România este Neuroştiinţele în Serviciul Pacientului. Subiectele ce vor fi dezbătute în cadrul sesiunilor de lucrări ştiinţifice vor acoperi întregul domeniu al neurochirurgiei şi al neuroştiinţelor şi se vor concentra pe cele mai recente progrese. Se vor aduce în discuție și o serie de patologii, precum cea infecțioasă, bolile cerebrovasculare și neurologice rare, neuropatia periferică, neuro-oncologia, glaucom, pediatrie, diabetologie, nutriţie, precum şi alte subiecte ce vor fi anunţate în perioada următoare.

Acesta reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente ale anului 2023 pentru medicii neurochirurgi din țară. Evenimentul va oferi participanţilor posibilitatea de a lua parte la discuţii interactive şi sesiuni de networking, interacţionând cu reputaţi medici şi cercetători, asociaţii de pacienţi, reprezentanţi ai autorităţilor publice de la nivel local dar şi central, societăţi medicale şi reprezentanţi ai producătorilor şi importatorilor de medicamente şi dispozitive medicale.

Centrul de excelență în domeniul medical

 poză cu sala în care se va desfășura evenimentul

Evenimentul va avea loc la Sala New York a Hotelului Ramada din Iaşi. Aceasta este coordonat de Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași , Asociaţia Human Brain Academy , cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Societăţii Române de Neurochirurgie

Acest eveniment reprezintă o dovadă în plus că Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” a devenit un adevărat centru de excelenţă în domeniul medical. Acesta reprezintă singurul spital din Iași ce este conectat la neurochirurgia europeană și mondială.

„Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife Iași este un proiect ambițios al spitalului, dar și al meu, personal. Radiochirurgia Stereotactică reprezintă, astăzi, prezentul și viitorul în ceea ce privește tratamentul majorității patologiilor neurochirurgicale, mai exact a leziunilor creierului.

Am ajuns la maturitatea de a utiliza tehnologii de ultimă generație care oferă pacienților siguranță, încredere, operații complete, simple și nedureroase. Vom folosi o metodă terapeutică unică pentru a salva mii de vieți. Au fost aproximativ trei ani de pregătire pentru a iniția un asemenea proiect. A venit ca o consecință firească a pregătirii și maturității profesionale a întregului corp medical din acest spital. Vom putea interveni cu precizie și ușurință asupra leziunilor profunde, greu accesibile, care pun în pericol viața pacienților. Spitalul Clinic de Urgenţă «Prof. Dr. N. Oblu» Iaşi este singura unitate medicală din România care deţine cel mai recent sistem de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife”, a transmis doctor în neurochirurgie, conf. univ. dr. Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Comentarii
  • Demolati Spitalul de Neuro. Cine intra acolo, iese la fel cum a intrat, sau mai rau, de multe ori cu picioarele inainte. Stiu de spun, amandoi parintii i-am avut internati acolo. Demolati-l si faceti un parc in loc. Va fi mai util pentru sanatate decat spitalul in sine. Suport eu cu costul dinamitei.

  • de acord cu demolarea si cu parcul. duc molozul gratis, cu camioanele mele.

  • Eva lua spaga ,80 milioane pt o operatie in 2018.
    Si nu era de vorba de neoplasm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`