Prima pagină » Local » Congresul Național al Asociației Internaționale a Polițiștilor, organizat la Iași – GALERIE FOTO

Congresul Național al Asociației Internaționale a Polițiștilor, organizat la Iași – GALERIE FOTO

10 nov. 2023, 14:23, 1 ,
BZI.ro, în Local

Astăzi, 10 noiembrie 2023, a fost organizat Congresul Național al Asociației Internaționale a Polițiștilor, în sala mare a Teatrului Național Iași.

În cadrul evenimentelor, invitații au discutat despre activitățile polițiștilor, pompierilor, jandarmilor și polițiștilor din penitenciare care au ca scop găsirea soluțiilor și instruirea oamenilor pentru a răspunde fenomenelor de tip bullying, consum de droguri și altele.

„IPA ca şi entitate la nivel global intermediază acest schimb profesional, schimbul de experiență între poliţiştii din mai multe secţii de naţionale şi în această manieră într-o formă plăcută că este o experiență socială, fiecare devine mai bun pe baza experienţelor profesionale pe care le dezvoltă.
Aşa cum a subliniat în cadrul întâlnirile oficiale pe care le-am avut, IPA nu este o organizaţie politică, aşa cum spuneaţi lucrurile nu sunt divizate, sunt amestecate. La nivelul Europei, indiferent de zonă, provocările sunt aceleaşi la moment”, a spus Martin Hoffmann, preşedinte IPA Austria.

Congresul Național al IPA, organizat la Iași

Mihai Tărtăreanu, comisar şef de Poliţie IPJ Buzău şi preşedinte al IPA Secţia Română, a transmis în cadrul evenimentului faptul că asociația are peste 57.000 de membri din 68 de țări. IPA își propune să susțină societatea civilă prin activități pe plan profesional și social.

„IPA Secţia Română este Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor. Este cel mai mare ONG profesional la nivel mondial şi din România. Sunt 57.000 membri, poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti din penitenciare. Practic, asociaţia are un motto care se referă la servicii prin prietenie. În România, asociaţia funcţionează 1992, din 1996 suntem afiliaţi la bordul internaţional, discutăm despre 68 de țări. România surclasează Germania în acest an, fiind cea mai mare asociaţie. Activităţile pe care le facem sunt de susţinere în plan profesional şi social. Oamenii ne sunt alături şi înţeleg că proiectele pe care le derulăm sunt foarte importante. Suntem un partener pentru instituţii şi societatea civilă.
IPA fiind o organizaţie profesională îşi extrage din nevoile instituţionale anumite teme. Într-un format internaţional de bune practici încercăm să găsim soluţii şi să instruim oamenii pentru a răspunde fenomenului, indiferent despre ce discutăm. Am avut seminarii pe bullying, prevenirea consumului de droguri. Sunt activităţi în care încercăm să luăm ce-i mai bun de alte ţări. Avem parteneriate cu Austria, Polonia, țări din zona Balcanică. Încercăm să fim parte din această luptă.
Vârsta consumatorilor de droguri a crescut, am avut date tehnice, copiii sub 14 ani au devenit consumatori. Este îngrijorător şi cumva în acest parteneriat cu societatea civilă, părinţii, cadrele medicale încercăm să-i responsabiliăm pe copii chiar de sunt mici şi nu înţeleg riscurile ce şi le asumă. Avem parteneri de încredere, îl avem pe părintele Necula, actrița Maia Morgenstern. Încercăm să avem o energie comună şi să transmită un mesaj de responsabilizare şi încurajare”, a spus Mihai Tărtăreanu, comisar şef de Poliţie IPJ Buzău şi preşedinte al IPA Secţia Română.

Comentarii
  • O asociație plină de interlopi atât timp cât nu este restricționată înscrierea doar a celor din ordinea publică. Șoferi, polițiști locali, interlopi toți au sigla IPA în parbriz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *