Prima pagină » Local » Confruntarea candidaților la Primăria Iași pentru alegerile locale 2020. Rezultate surpriză printre cei care vor să ajungă primarul municipiului

Confruntarea candidaților la Primăria Iași pentru alegerile locale 2020. Rezultate surpriză printre cei care vor să ajungă primarul municipiului

18 sept. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

La Teatrul de Vară din centrul orașului a avut loc recent confruntarea candidaților la Primăria Iași pentru alegerile locale 2020. La dezbaterea organizată de Consiliul Județean al Elevilor au participat mare parte dintre cei care vor votul ieșenilor la alegerile din 27 septembrie. De remarcat este faptul că doi dintre candidați, prof. univ. dr. Dorina Isopescu, candidatul PMP, și Radu Botez, candidatul ALDE, s-au ridicat la înălțimea așteptărilor. În schimb, prof. dr. Camelia Gavrilă, candidarul PSD, nu a onorat invitația, iar Cosette Chichirău, candidatul USR-PLUS, a fost printre cei mai slabi candidați dintre cei prezenți

Consiliul Județean al Elevilor a organizat la Teatrul de Vară o dezbatere a candidaților la Primăria Iași pentru alegerile locale 2020. Dezbaterea intitulată „Ia’și dezbate viitorul educației ieșene” a reunit mare parte dintre candidații la aceste alegeri.
La dezbatere au participat majoritatea candidaților, printre care prof. univ. dr. Dorina Isopescu, candidatul PMP, Radu Botez, candidatul ALDE, Vlad Baba, candidatul Partidului Verde, sau Cosette Chichirău, candidatul USR-PLUS la Primăria Iași. Primarul Mihai Chirica nu a fost prezent pentru că era plecat la București. Pe de altă parte, prof. dr. Camelia Gavrilă, candidatul PSD la Primăria Iași, nu a onorat invitația tinerilor de la Consiliul Județean al Elevilor.

Camelia Gavrilă, candidatul PSD la Primăria Iași pentru alegerile locale 2020, ar trebui să explice de ce a refuzat confruntarea

De la dezbaterea candidaților pentru Primăria Iași la alegerile locale 2020 a lipsit Camelia Gavrilă de la PSD. Aceasta nu a onorat invitația tinerilor de la Consiliul Județean al Elevilor, evitând să participe la dezbaterea de unde ar fi ieșit șifonată. Gavrilă a preferat să facă ieri o dezbatere cu câteva persoane despre sănătate și sport, la care au fost prezenți doar cei din partid. Candidatul PSD la Primăria Iași a prezentat o serie de proiecte aflate deja pe tapet la municipalitate. Gavrilă ar trebui să explice de ce a evitat o confruntare cu ceilalți candidați la Primăria Iași.

Cosette Chichirău, candidatul USR-PLUS, a ieșit șifonată. Nu a convins pe nimeni pentru alegerile locale

Dintre cei prezenți, cea mai șifonată a ieșit Cosette Chichirău, candidatul USR-PLUS la Primăria Iași. Aceasta a fost notată la final cu nota 3 de către reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor. Chichirău nu a reușit să explice clar și concis proiectele sale și nu i-a convins pe tinerii ieșeni că merită să fie primarul municipiului Iași. Candidatul USR-PLUS nu a convins, proiectele sale pe educație nefiind tocmai cele pe care le așteaptă tinerii. În aceste condiții, Cosette Chichirău a clacat, iar nota sa finală a arătat la ce nivel se află candidatul USR-PLUS la alegerile locale 2020.

Candidații PMP și ALDE au primit cea mai mare notă din lista candidaților la Primăria Iași

Cei care au ieșit cel mai bine de pe urma dezbaterii au fost prof. univ. dr. ing. Dorina Isopescu, candidatul PMP, și viceprimarul Radu Botez, candidatul ALDE. Aceștia au luat și cea mai mare notă acordată de tinerii de la Consiliul Județean al Elevilor.

„Dezbaterile au creat ocazia pentru ca cei din sală să asculte proiectele, ideile și soluțiile candidaților pentru îmbunătățirea infrastructurii școlare, modurile în care pot răspunde la solicitări precise despre condițiile de învățare, gratuități, siguranță publică. Subiectele au fost importante și, lăsând la o parte unele reacții hazlii din partea unor invitați dornici doar de a vorbi mult fără să spună ceva, animați doar de dorința de a domina prin tupeu și cantitate de cuvinte, apreciez efortul depus de organizatori și doresc să-i felicit pentru inițiativă”, a spus prof. univ. dr. ing. Dorina Isopescu.

Aceasta a prezentat și proiectele PMP Iași la Palatul Roznovanu.

„În calitate de candidat la Primăria Iași, la acest eveniment, în cadrul dezbaterilor, am prezentat proiectele pentru educație, pe care le susținem, eu și echipa de consilieri locali ai Partidului Mișcarea Populară: construirea de creșe și grădinițe, reabilitarea și modernizarea școlilor, dotarea acestora la nivelul cerințelor unui învățământ modern și accesibil tuturor. Educația este pentru mine o prioritate!”, a mai spus candidatul PMP Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *