Prima pagină » Local » Conflictul dintre un consilier local și primar, tranșat de judecătorii ieșeni! Consilierul, pedepsit pentru ultraj!
Conflictul dintre un consilier local și primar, tranșat de judecătorii ieșeni! Consilierul, pedepsit pentru ultraj!

Conflictul dintre un consilier local și primar, tranșat de judecătorii ieșeni! Consilierul, pedepsit pentru ultraj!

28 mart. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un consilier local din comuna Probota a fost pedepsit de magistrații ieșeni. Acesta fusese trimis în judecată de procurori sub acuzația de ultraj. Mai exact, anchetatorii l-au acuzat pe Vasile Pipirig că l-ar fi agresat pe primarul din localitate, Vasile Dadu

Un bărbat a fost pedepsit de către judecătorii ieșeni, în urma unui scandal. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Vasile Pipirig la un an și șase luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru ultraj.

„Instanța îi impune inculpatului obligația de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 30 de zile în cadrul unei instituții publice aflate în subordinea Consiliului Local al comunei Probota, județul Iași, având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilități publice, fie prestarea de servicii de asistență socială. Ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în prezenta cauză”, au afirmat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Scandal la Primărie

Procesul penal a început pe data de 11 ianuarie 2018. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus atunci trimiterea în judecată a lui Vasile Pipirig, sub acuzația de ultraj.
Conform anchetatorilor, în urmă cu aproximativ cinci ani, între Pipirig și primarul localității ieșene Probota, Vasile Dadu, a avut loc un conflict. Procurorii au susținut că Pipirig l-ar fi agresat pe primar.

În fapt, între cei doi politicieni a existat un conflict mai vechi, iar în perioada 2014-2015, disputele au escaladat, ajungându-se la plângeri penale depuse la Poliție.
La vremea respectivă, s-a spus că acest conflict avea atât un aspect politic, cât și un aspect administrativ. Așadar, pe lângă disensiunile de ordin politic, între consilierul local și primarul Dadu ar fi fost un conflict deoarece Pipirig ar fi fost nemulțumit pe motiv că i-ar fi fost atribuită o suprafață mai mică de pășune decât și-ar fi dorit de către Asociația Crescătorilor de Animale.
Astfel, totul a escaladat printr-un scandal la Primăria Probota. În urma incidentului, la sediul municipalității a fost chemat un echipaj de Poliție, care a aplanat conflictul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *