Prima pagină » Actualitate » Conflict sângeros în Copou! Trei bărbați înarmați cu spray-uri și cuțite s-au luat la bătaie. Trecătorii au sărit în ajutorul polițiștilor după ce un agresor a scăpat – FOTO

Conflict sângeros în Copou! Trei bărbați înarmați cu spray-uri și cuțite s-au luat la bătaie. Trecătorii au sărit în ajutorul polițiștilor după ce un agresor a scăpat – FOTO

24 aug. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Actualitate

În zona Copou din Iași s-a iscat un conflict sângeros între trei bărbați care aveau o dispută mai veche. Aceștia erau înarmați cu cuțite și spray-uri cu piper

În noaptea de joi, 22 august 2024, în jurul orelor 22:30, polițiștii locali din Iași au avut o intervenție dificilă în zona Stadionului. Trei bărbați din Iași se luaseră la bătaie pe stradă, printre trecători, iar lucrurile riscau să degenereze. Aceștia aveau în posesie un întreg arsenal, însă au fost încătușați și transportați la secție.

Conflict sângeros în Copou

Un echipaj de la Poliția Locală din Iași se afla joi seară în zona Stadionului din Copou în patrulă. Polițiștii au observat deodată că pe trotuar a pornit o altercație între trei persoane, R.R. (30 ani), M.M. (36 ani) și R.Z. (27 ani). Pe stradă erau zeci de trecători care s-au oprit să vadă ce se întâmplă. Doi agresori au atacat un bărbat din cauza unei dispute mai vechi.

„Eram joi seară în zona Stadionului din Copou, era undeva pe la 22:30, deodată, am observat că pe trotuar era agitație între oameni, mulți trecători se fereau și s-au oprit, deodată, să privească. Trei tineri porniseră un scandal și au început să se bată. Erau doi împotriva unuia și deja lucrurile degeneraseră, erau plini de sânge. Imediat am pornit semnalele acustice, să îi atenționăm. Ei, imediat, au luat-o la fugă când ne-au zărit”, povestește Ștefan Moșuc, polițist local din Iași.

Polițiștii au intervenit pentru a îi imobiliza pe cei trei, însă aceștia au luat-o la fugă unde au văzut cu ochii. Doi dintre ei au fost imobilizați, însă al treilea aproape a scăpat. Câțiva cetățeni au intervenit și l-au imobilizat până a ajuns un polițist și l-a încătușat.

„Indivizii au fugit spre Stadion, însă noi am reușit să le tăiem calea. Am coborât imediat din mașină. Împreună cu al meu coleg, am reușit să-i prindem pe doi dintre ei și să-i imobilizăm. Unul dintre ei a reușit să scape și a fugit prin parcul de la Stadion. Câțiva cetățeni, care erau pe stradă, au dat dovadă de spirit civic și l-au imobilizat pe fugar, iar noi am venit imediat și l-am încătușat” a mai spus polițistul.

Bărbații au fost amendați

După ce au fost legitimați și transportați la secție, agresorii au primit câte 1.000 de lei amendă fiecare. Cazul a fost preluat de Poliția Română, care va face cercetări în continuare.

„Ulterior, i-am strâns pe toți lângă mașină și am făcut percheziția. Am găsit, asupra lor, obiecte contondente și spray-uri cu piper. Erau pregătiți pentru astfel de situații. Unul dintre ei era foarte agresiv, opunea rezistență când l-am încătușat și țipa într-una, încercând să ne intimideze. Ceilalți doi nu ziceau nimic, pur și simplu stăteau după ce au fost încătușați. Din ce am aflat, cele trei persoane se cunoșteau și era vorba despre un conflict mai vechi, iar când s-au întâlnit pe stradă, a pornit bătaia. Alte precizări nu au făcut. Am cerut sprijinul colegilor ca să îi transportăm pe cei trei la sediul din zona Bularga. Pentru cei trei a fost aplicată sancțiunea conform Legii nr. 61 din 1991”, a încheiat Ștefan Moșuc.

Polițiștii au oprit conflictul sângeros din Copou cu ajutorul trecătorilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *