Prima pagină » Titlurile zilei » Conflict sângeros, în comuna Scânteia! Un bărbat a fost snopit în bătaie de un recidivist! Totul a pornit de la niște vite scăpate într-o parcelă agricolă: „El are la activ foarte multe infracțiuni, de la furt până la crimă” – EXCLUSIV

Conflict sângeros, în comuna Scânteia! Un bărbat a fost snopit în bătaie de un recidivist! Totul a pornit de la niște vite scăpate într-o parcelă agricolă: „El are la activ foarte multe infracțiuni, de la furt până la crimă” – EXCLUSIV

29 iun. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Un conflict sângeros a avut loc duminică, 23 iunie 2024, în comuna Scânteia. Totul a pornit de la niște vite deținute de Radu Chiriac, ce au pătruns într-o parcelă agricolă a lui Dragoș Niță. Cel din urmă i-a reproșat consăteanului său că animalele îi distrug cultura, iar acesta s-a enervat și l-a snopit în bătaie. Dragoș Niță a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgențe „Sf. Spiridon”, fiind și în prezent internat.

Conflict sângeros, în comuna Scânteia! Un recidivist l-a lăsat pe un bărbat de 43 de ani într-o baltă de sânge

Locuitorii din comuna Scânteia susțin că sunt de-a dreptul terorizați de Radu Chiriac, ce este recent eliberat din închisoare. Acesta l-a agresat duminică, 23 iunie 2024, pe Dragoș Niță, pe care l-a lăsat într-o baltă de sânge.

„Scandalul ăsta a avut loc duminică noaptea spre luni. Dragoș Niță a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul «Sf. Spiridon», am înțeles că a suferit și o intervenție chirurgicală, i-au extras splina. Radu Chiriac este o persoană foarte violentă și are la activ foarte multe infracțiuni, de la furt până la crimă. Este irecuperabil. Dragoș Niță este un om gospodar, are patru copii, muncește, are serviciu, are casă, tot ce îi trebuie. Conflictul a izbucnit de la o parcelă, animalele lui Radu Chiriac au trecut în parcela lui Dragoș Niță. A fost o chestiune de provocare, am înțeles că a fost o discuție între ei, Radu Chiriac voia să-l determine pe Niță să dea pământul în arendă, probabil că a fost intimidare, iar acum a găsit un motiv. Radu Chiriac așa acționează, are și o gașcă, iar dacă unul dintre ei intră într-un scandal, sar și ceilalți. Din gașca asta fac parte familia Pintilie, o altă familie Chiriac, care nu se înrudește cu Radu Chiriac, e doar coincidență de nume. Fac tot felul de scandaluri, urlă noaptea, mulți cunosc povestea, dar le este frică să acționeze pentru că Radu Chiriac nu are nicio noimă. El are și un copil de 16 ani, pe care îl ucide cu bătaia. Radu Chiriac e mereu în închisoare, intră, iese. Au fost și martori, dar au fost amenințați de apropiații lui Chiriac să nu spună nimic, că îi desființează, povestea este urâtă. Tuturor le este frică de el, pentru că, dacă trece pe stradă și nu îi place fața cuiva, că s-a uitat la el mai nu știu cum, devine extraordinar de violent”, a declarat o locuitoare a comunei Scânteia.

Mihai Darabană: „Radu Chiriac a scăpat din pușcărie acum jumătate de an”

Mihai Darabană, primarul comunei Scânteia, susține că familia lui Radu Chiriac creează numeroase probleme în comună, membrii ei fiind certați cu legea.

„Am auzit și eu de această situație, victima e Niță. Radu Chiriac a scăpat din pușcărie acum jumătate de an, face parte dintr-o familie conflictuală, cercetată cu legea. Este o familie care, din păcate, creează probleme. Eu știu că au scăpat vacile domnului Chiriac pe parcela lui Niță. Am înțeles că astăzi (n.r. – vineri, 28 iunie 2024) este procurorul în comună, se iau declarații, e tentativă de omor din câte am înțeles eu”, a declarat Mihai Darabană, primarul comunei Scânteia.

În urma agresiunii, Dragoș Niță a ajuns la Spitalul Clinic de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași, unde a suferit și o intervenție chirurgicală.

„Pacientul Niță Dragoș, 43 de ani, venit în UPU pe 23.06, cu șoc hemoragic, hemoperitoneu, ruptura de splină, agresiune fizică, TCF. Transferat de pe ATI pe Secția Clinică Chirurgie 3 în 27.06 și operat. Starea pacientul este favorabilă”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șef UPU-SMURD Iași.

În cazul conflictului sângeros din comuna Scânteia, cercetările sunt efectuate de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Comentarii
  • Nu mă miră. La Scânteia e o comunitate de oameni destul de violenți..

  • țărani proști grămadă

    Uite așa Chiriac se duce înapoi la închisoare, își ia restul de pedeapsă rămas plus condamnare mare pentru recidivă. Iuu, iu, iuuuu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *