Prima pagină » Local » Conflict între un localnic și Primăria Holboca! Ieșeanul spune că trăiește de zece ani fără curent electric!

Conflict între un localnic și Primăria Holboca! Ieșeanul spune că trăiește de zece ani fără curent electric!

14 mai 2022, 02:00, 4 ,
Violina GORCINSCHI în Local

O stradă din Valea Lungă, unde există câteva locuințe, nu are acces la curent electric. Un localnic, Ștefan Panainte, este nemulțumit de atitudinea Primăriei Holboca cu privire la acest subiect, declarând că nu îl ajută în încercarea sa de a avea acces la utilități. Acesta declară că nu a primit răspunsurile solicitate pe e-mail, lucru care, bănuiește, îi îngreunează demersul de a se îndrepta spre alte instituții pentru ajutor

Un localnic din comuna Holboca, Ștefan Panainte, se plânge că primăria îi pune bețe în roate în demersul său de a extinde rețeaua de curent electric. Bărbatul susține că trăiește de zece ani fără electricitate, iar autoritățile locale i-au ignorat cererile de-a lungul timpului. Acesta i-ar fi contactat pe cei de la Delgaz Grid, care l-au direcționat către Primăria Holboca pentru a afla dacă intenționează să cofinanțeze acest proiect. Primarul comunei, Neculai Aurel Pamfil, se apără, declarând că i-a oferit toate răspunsurile ieșeanului nemulțumit și că primăria nu deține un buget pentru a suporta cheltuielile cu extinderea rețelei.

stalp de curent electric

Pe strada Lacului din Valea Lungă nu există rețea de curent electric

Ștefan Panainte se luptă cu morile de vânt în încercarea de a obține extinderea rețelei de curent electric

un e-mail

Ștefan Panainte susține că primăria nu i-a răspuns la e-mail

În localitatea Valea Lungă, din comuna Holboca, există anumiți locuitori care nu au acces la utilități. Casele acestora sunt construite pe un teren extravilan, lângă un drum care face legătura între această localitate și satul Rusenii Noi. Un sătean a cerut ajutorul primăriei după ce i-a contactat pe cei de la Delgaz Grid cu privire la această problemă. Acesta susține că cei din administrația locală nu i-au răspuns la e-maluri, iar după multe insistențe, a primit un document pe WhatsApp, prin care a fost informat că nu există fonduri pentru cofinanțare.

„De zece ani, de când stau aici, nu am curent. Eu am început demersurile pentru alimentarea cu curent electric și aveam nevoie de un răspuns pentru Delgaz Grid de la primărie dacă pot cofinanța extinderea rețelei. Le-am solicitat informații încă din noiembrie anul trecut și încă nu mi-au răspuns. L-am sunat pe primar de mai multe ori, m-a tot amânat, ba ca îmi trimite, ba că mi-a trimis. Ei au spus că au trimis, că nu mă pricep eu să folosesc e-mailul. Recent, am insistat și mi-a trimis o poză pe WhatsApp cu un răspuns scris pe genunchi, în grabă, probabil. Nu știu dacă această poză e valabilă sau dacă mă ajută, dar vom vedea. Dacă nu sunt bani, asta e, dar măcar să știu, ca să fac anumite demersuri către alte instituții”, spune Ștefan Panainte.

În adresa Primăriei Holboca, ieșeanului îi este comunicat că nu există fondurile necesare pentru cofinanțarea extinderii rețelei de electricitate.

o adresa de la primarie

Primăria Holboca i-a răspuns ieșeanului printr-o adresă comunicând că nu există fonduri pentru cofinanțare

Neculai Pamfil: „Drumul pe care se află strada este agricol!”

 primarul comunei Holboca, Neculai Aurel Pamfil

Primarul din Holboca a respins acuzațiile ieșeanului nemulțumit

Primarul din Holboca, Neculai Aurel Pamfil, susține că strada este în zona agricolă și leagă Valea Lungă de Rusenii și persoanele care își construiesc casa în câmp ar trebui să își asume că va fi dificil să aibă utilități.

„Noi i-am furnizat documentele de care are nevoie domnului Panainte. Am trimis și pe e-mail, dar domnul nu știe să găsească probabil, eu am confirmarea. Nu prea le are cu tehnologia. Ne-am făcut datoria față de dumnealui. Are casa într-o zonă de extravilan, la aproximativ 500 de metri de ultimul stâlp din rețeaua existentă. Drumul pe care se află strada este agricol și leagă Valea Lungă de Rusenii Noi, l-am pietruit ca să nu fie noroi. În zonele populate deja am extins rețelele electrice de apă și de gaz, dar în spațiile puțin locuite, nu putem. Prioritatea sunt zonele cu mai mulți oameni. Putem duce o rețea de 1 km într-o zonă în care avem măcar 20 de case.

Delgazul vrea să suportăm jumătate din cheltuieli, dar noi nu am prins bani în buget pentru acest lucru. Am mai făcut extinderi, v-am spus, dar programate, conform bugetului, aprobate de Consiliul Local. E o casă in câmp, practic. E părerea mea și o voi spune tuturor: când îți faci o casă în câmp, îți asumi ce înseamnă utilități. Anul acesta, i-am dus apă domnului Panainte, a fost un efort bugetar din partea Primăriei, dar dumnealui este mereu nemulțumit. S-a plâns și de fostul primar”, a declarat primarul comunei Holboca, Neculai Aurel Pamfil.

Rămâne de văzut dacă strada cu pricina din Valea Lungă va avea sau nu curând curent electric.

Comentarii
  • COSTICA LUNA / DANCU

    Raspunde/ti cetatenilor nu prin posta electronica ci pune/i pe cei doi puturosi de linga tine sa le raspunda in scris prin corespondenta piostala in care sa le fie date toate detaliile legale . explicatiile concrete situatiei si ciubucarul de la POSTA Holboca /ABABEI / sa se deplaseze la Valea Lunga la UN TIMPIT ca PANAINTE , care nu stim cum a construit o casa in extravilan,mai are si pretentii iar voi PRIMARIA OLBOCA inca nu i/ati darimat/o./ Il stiu pe acest Fanica Panainte care s/a mutat din Tatarasi la Valea Lunga pe un teren mostenire de la parinti ./

  • Mă mir că pe fața pământului mai sunt ,, oameni” ca Costică Luna.
    Xe

  • Normal că au apărut și săgețile ,mascate după un cont fals, puși să mă denigreze.

  • Domnule primar Mincinos ce esti,cunosti situatia de 10 ani de zile ca ai fost viceprimar in comuna Holboca,stii ca toate terenurile de la drumul principal sunt in intravilanul com Holboca din 2010, daca spui ca oamenii si au facut casele in camp(ca sunt mai multe imobile acolo) inseamna ca nu iti faci treaba ca primar si ar fi trebuit sa iei masuri sa opresti acea constructie. Asa ai mintit si cu nevastata cand ai angajato la CJ…asa ca mucles si fa treaba la oameni ca de asta esti platit ca fii la dispozitia oamenilor. Daca nu iti convine iti poti da demisia si atunci ai sa poti dormi linistit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *