Prima pagină » Actualitate » Conflict între Florin Cîțu și Parlamentul României! Totul are legătură cu luptele interne din PNL
Conflict între Florin Cîțu și Parlamentul României! Totul are legătură cu luptele interne din PNL

Conflict între Florin Cîțu și Parlamentul României! Totul are legătură cu luptele interne din PNL

23 mai 2021, 11:50,
în Actualitate

Au început luptele interne din PNL, lupte cauzate de cursa electorală pentru poziţia de președinte a formaţiunii politice. Pentru că Ludovic Orban îşi doreşte să îi pună beţe în roate premierului, unele proiecte de lege adoptate de Guvern nu trec prin Parlament.

Florin Cîțu şi-a exprimat nemulţumirea faptului că, de exemplu, proiectul care prevede închiderea locaţiilor care nu respectă normele sanitare în vigoare nu trece prin Parlament, aleşii neamului întârziind nespus de mult adoptarea acestuia.

Război total intre Florin Cîțu și Ludovic Orban

Unele surse guvernamentale au spus că netrecerea unor proiecte stabilite de Guvern prin Parlament are o legătură politică. Prin acest lucru, Ludovic Orban urmăreşte sifonarea imaginii publice de care dispune premierul Florin Cîțu și slăbirea viitoarei candidaturi pentru şefia PNL.

De altfel, premierul s-a arătat supărat de faptul că mai multe proiecte de lege nu trec de Senat şi se arată surprins şi de faptul că parlamentarii se opun iar românii aşteaptă aceste proiecte. De altfel, vorbim despre un parlament care nu îi este, cel puţin teoretic, ostil premierului. Pe aceeaşi formulă şi compoziţie, Parlamentul a votat învestirea lui Florin Cîțu ca șef al Guvernului.

Camera Deputaţilor este condusă de Ludovic Orban iar Senatul de un parlamentar USR.

Alegerile interne din PNL se vor desfăşura la începutul lunii septembrie

Incă de acum câteva luni, atât premierul Florin Cîțu cât și Ludovic Orban au intrat, neoficial, în cursa pentru cea mai înaltă poziţie din PNL. Zilele trecute, preşedintele PNL a anunţat în mod oficial că au fost demarate procedurile de alegeri din interiorul PNL iar după terminarea acestora se va demara Congresul Naţional PNL, congres în care se va stabili nouă linie directoare a liberalilor.

Totuşi, în interiorul formaţiunii politice sunt mai multe tabere. Conform surselor, se pare că există 3 poziţionări în interiorul PNL. Vorbim despre o tabără pro Orban, una pro Cîțu iar cea de-a treia tabără este formată din indecișii care așteaptă să vadă cum decurge bătălia.

Ludovic Orban şi-a anunţat candidatura pentru şefia PNL

În urmă cu câteva zile, Ludovic Orban şi-a anunţat candidatura pentru şefia PNL. Actualul președinte a spus că se vor face alegeri în toate judeţele în care există conduceri interimare iar acestea vor fi legitimate prin vot:

„Congresul înseamnă alegeri în tot partidul, la toate nivelele. Peste tot vom avea conduceri legitimate prin vot în urma conferinţelor la nivel local, judeţean şi ulterior în urma congresului”, a precizat liderul PNL.

Rareș Bogdan se poziționează contra lui Ludovic Orban

Europarlamentarul și prim-vicepreședintele PNL, Rareş Bogdan pare să se fi poziţionat în tabăra anti-Ludovic Orban sau cel puţin aşa reiese din cea mai recentă declaraţie făcuta de fostul jurnalist. Acesta a dat de înţeles că Ludovic Orban ar trebui să facă un pas în spate şi să lase oameni noi la conducerea formaţiunii liberale.

”A existat indiscutabil un pericol de conducere autocratică, care trebuie reglat prin noul congres. Membrii echipei, prim-vicepreședinte, eventual președinte executiv, secretar general trebuie să aibă un rol mai important, iar puterea nu trebuie concentrată într-o singură mână. O putere concentrată într-o singură mână riscă să ducă la derapaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`