Prima pagină » Local » Conferință la sediul PNL Iași. Este prezent și ministrul Energiei, Sebastian Burduja

Conferință la sediul PNL Iași. Este prezent și ministrul Energiei, Sebastian Burduja

25 oct. 2024, 13:59, 9 ,
în Local

Astăzi, 25 octombrie 2024, la ora 14.00, este organizată o conferinţă de presă la sediul PNL Iaşi.

Sunt prezenţi ministrul Energiei, Sebastian Burduja, preşedintele PNL Iaşi, deputatul Alexandru Murau şi președintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

„Ne bucurăm să fim astăzi la Iaşi într-o perioadă importantă au început acțiunile specifice campaniei electorale. Pentru mine e o mare bucurie, mă consider moldovean şi este o mândrie, dar realmente, Iaşul este printre județele campioane la capitolul energetic. La investiția 1 PNRR producție de energie verde există 4 proiecte cum este și cel de la Antibiotice ca un proiect care este practic gata. Sunt 4 parcuri solare.

Probabil apelul nostru preferat este cel pentru UAT, unde sunteți campioni. Aveţi cel mai mare proiect din ţară cu co-finanţare 0, iar contractul este semnat. Sunt 19 contracte semnate cu comunele din județ, restul fiind în evaluare sau calificări. Iaşul, repet, între primele județe din ţară ca nivel de interes.

Avem un alt apel, producția de energie verde, unde am obținut o sumă record. Aici suntem în evaluare cu 12 proiecte din județul Iaşi. Cele mai importante sunt cele de la Deleni. În fiecare, an de acum încolo, prețurile la energie ar trebui sa scadă, facturile firmelor ar trebui sa scadă.

Dincolo de producție am investit în reţele. România are rețelele din ’89, nu s-a investit nimic în ultimii ani. România a cunoscut o creștere explozivă la nivelul de consumatori. Avem fenomene meteo tot mai intense. Vrem să punctăm foarte clar, fără energie nu ai dezvoltare”, a spus ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

„Mulţumesc autorităților locale pentru că astăzi autostrada cea mai importantă pe care o construim, A8, a mai făcut un pas. Am mai scos la licitație penultimul tronson din zona montană. Săptămâna viitoare ultimul tronson din zona montană va fi scos la licitație. A8 este axa principală, adevărată coloană vertebrală a dezvoltării. Nu abandonăm nici celelalte proiecte, continuam A7.

Dezvoltarea economică trebuie să ţină cont nu neapărat de perspectiva conexiunii cu vestul Europei. Moldova devine centrul Europei. Conectivitatea infrastructurii de transport și energia sunt 2 dintre cele mai importante elemente”, a declarat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

„Faptul că România a investit în ultima perioadă e de bun augur pentru dezvoltarea regiunii noastre. Astăzi acumularea hidrologică de la Paşcani sunt sigur nu doar că va salva multe vieți ci va fi o sursă de apă de energie.

Dacă județul nostru s-a dezvoltat în acești 4 ani cu investiții, evident ca s-a făcut în buna colaborare între CJ și administrația publică locală”, a spus președintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

„Este firesc ca o dată cu voinţa alegătorilor, PNL să își impună şi administrația. Echipa sau rețeta câștigătoare nu se schimbă. Cred cu tărie că județul nostru are nevoie de o majoritate consolidată pentru dezvoltare „, a mai spus Costel Alexe referitor la alegerea pe repede înainte a vicepreședinților CJ.

Comentarii
  • Este emblematic ce are fiecare pe masa. Alexe – telefonul mobil. Prea de ajuns pentru mutatul tablei. Muraru – un laptop ultra slim, inchis. Il foloseste ca suport pentru maini. Burduja – un vraf de documente, pe care le consulta. In timpul asta Alexe se plictiseste, iar Muraru se gandeste la ce aberatie antiromaneasca sa mai scorneasca.

  • Se gandeste sa tina conferinte cu istoria evreilor la Clubul pensionarilor.

  • pascaniul fara apa

    Cine a vândut apa Pascanenilor către APA-VITA de la Iași, sa fie blestemat de Dumnezeu si Mântuitorul nostru Iisus Hristos si de Preacurata lui Maica, si de 4 sfinți evangheliști si de sfinții verhovnici apostoli Petru si Pavel si de ceilalți si de cei 318 sfinți părinți purtători de Dumnezeu de la Nicheea, și de toți sfinții care din veac au plăcut lui Dumnezeu, și să fie asemenea lui Iuda și blestematului Arie.

    Ei sunt aleșii (votati pe liste pentru răul nostru) Blestemați ai Pascaniului care fără frică de Dumnezeu au votat PENTRU vânzarea apei către ApaVital Iași și au mărit pretul APEI la 16 LEI/MC si au vândut veneticilor, viitorul copiilor noștri ce vor bea apa cu NIT RITI din SIRET, apa bună pleacă la Iași și ROMAN SI NOI stăm fără apă.

    Dorin Nechifor – PNL
    Diana Acsinte – PNL,
    Enea Neculai – PNL
    Vasile Anton – PNL
    Andrei Varca – PNL
    Simona Palade – PSD
    Alexa Bogdan – PSD
    Gabriela Nedelcu – PSD
    Marius Putintelnicu – PSD
    Apostol Carmen – PSD
    Vasile Haldan – PSD
    Vasile Axinte – PSD
    Vasile Balau – PSD
    Stefan Voinea – PPDD

    „BLESTEMATI FIE EI, IN VECII VECILOR, SA BEA APA CU OTRAVA DIN SIRET ”

  • Urmariti la 0:15 cum scoate timid S Pen-ul din telefon (S24 Ultra) si indreapta privirea in alta parte ca si cum ar face o manevra si sta stresat ca-l vede cineva. 🙂

  • Terchea Berchea

    Masa impostorilor…

  • Da au ținut un recital de ăăă-uri din partea dottorului în slujba suuuli-ăăă,îîî,hîî poate prostește și de data populimea să voteze o marionetă eșuată în slujba suli de bruleex –muulte tăblițe suedeze pentru ciorrrrdeleul meeeeuuu în loc de voturi

  • Ati vazut ce expozitie de fotografii este in Copou? Fotografii din cimitirul evreiesc, cica fotografii vechi de la 1944. De asta au dosare Chirica si Alexe….sa execute ordinele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`