Începând de astăzi, 12 noiembrie, și până mâine, 13 noiembrie 2021, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași găzduiește cea de-a șaptea Conferință Internațională a Consorțiului Universitaria în Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie. Evenimentul le va oferi participanților oportunitatea de a afla despre cele mai recente tendințe și cele mai bune practici din lumea științei sportului, educației fizice și kinetoterapiei. Autori și cercetători din acest domeniu, din mai multe țări (Bosnia și Herțegovina, Cehia, Croația, Egipt, Grecia, Italia, Lituania, Macedonia, Moldova, Polonia, Portugalia, Turcia, Spania, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Ucraina, Ungaria), sunt invitați
A șaptea Conferință Internațională a Consorțiului Universitaria în Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie este găzduită de Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași.
Asta, în parteneriat cu Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest din Timișoara și Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca. Astfel, astăzi, 12, și mâine, 13 noiembrie 2021, este organizată online această ediție. Evenimentul le va oferi participanților oportunitatea de a afla despre cele mai recente tendințe și cele mai bune practici din lumea științei sportului, educației fizice și kinetoterapiei.
Colaborarea este deschisă cadrelor didactice, dar și altor persoane
Autori și cercetători din acest domeniu, din mai multe țări (Bosnia și Herțegovina, Cehia, Croația, Egipt, Grecia, Italia, Lituania, Macedonia, Moldova, Polonia, Portugalia, Turcia, Spania, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Ucraina, Ungaria), vor participa pentru a face un schimb de experiență și a împărtăși rezultatele cercetării cu privire la toate aspectele științei sportului.
Colaborarea le este deschisă cadrelor didactice din învățământul superior de diferite specialități, profesorilor din învățământul preuniversitar, kinetoterapeuților, antrenorilor și specialiștilor din cluburile sportive, precum și tuturor cercetătorilor din domenii conexe educației fizice și sportului. Dezbaterile vor urmări 3 teme principale: Educația pentru sănătate prin sport; Strategii de dezvoltare a sportului de performanță și Rolul kinetoterapiei în recuperarea post-traumatică.
Educația fizică este una dintre cele mai vechi forme de exercitare a acțiunii formative
Activitățile motrice, sportul influențează pozitiv personalitatea individului, din punct de vedere cognitiv, evaluarea informației va fi ușurată prin intermediul agenților socializatori, dezvoltarea fizică va modifica simțitor creșterea stimei de sine și integrarea socială.
„Educația fizică este una dintre cele mai vechi forme de exercitare a acțiunii formative. Antichitatea greacă ne demonstrează cu prisosință acest lucru. În mod firesc, sportul trebuie să facă parte din diapazonul multiform al structurării personalității. Această componentă a educației cuprinde un cumul de activități ce contribuie la dezvoltarea ființei umane prin cultivarea și potențarea dimensiunii psihofizice a ființei, prin păstrarea unei armonii dintre fizic și psihic, dintre psihomotricitate și intelectivitate, voință, emotivitate, proiectivitate, caracter. În acest context, terapia prin mișcare este o dimensiune care influențează, echilibrează, potențează performanța actorului social, din perspectiva mijloacelor de acționare, metodelor și tehnicilor menite să promoveze profilaxia și recuperarea medicală „, arată organizatorii de la „Cuza”.