Prima pagină » Local » Mihai Chirica: Școala va începe cu măsuri speciale de siguranţă! Vom achiziţiona milioane de măşti şi mii de tablete – LIVE VIDEO

Mihai Chirica: Școala va începe cu măsuri speciale de siguranţă! Vom achiziţiona milioane de măşti şi mii de tablete – LIVE VIDEO

26 aug. 2020, 11:11,
George Cristian în Local
Mihai Chirica: Școala va începe cu măsuri speciale de siguranţă! Vom achiziţiona milioane de măşti şi mii de tablete - LIVE VIDEO

În aceste momente, la Palatul Roznovanu are loc o conferinţă de presă susţinută de edilul municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

Mihai Chirica: Școala va începe cu măsuri speciale de siguranţă! Vom achiziţiona milioane de măşti şi mii de tablete

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a vorbit în cadrul conferinţei susţinute la Palatul Roznovanu despre achiziţiile pe care Primăria Municipiului Iaşi le va face. Declaraţiile vin în contextul în care, peste două săptămâni, scoala ar urma să reînceapă.

” Edilul a vorbit despre bugetul alocat pentru unităţile de învăţământ din Iaşi, buget care s-a dublat. În alt ordine de idei, Mihai Chirica a menţionat că s-a asigurat un buget pentru achiziţia de sisteme electronice (echipamente de transmisie online în sălile de curs din unităţile şcolare din Iaşi), pentru achiziţionarea a 3000 de tablete, dar şi pentru asigurarea măştilor de protecţie pentru toţi elevii care învaţa în unităţile de învăţământ din Iași/

Am avut diverse întâlniri şi discuţii cu diverşi oameni din sistemul educaţional. Discuţii despre organizarea începerii anului şcolar. Punctele de vedere sunt oarecum convergente. Directorii de şcoală, cei cu care am discutat, dar şi cei din IȘJ

Noi suntem în scenariu verde, la limita scenariului Galben. Prognozam că nu îl vom atinge, dar îl luăm în calcul. Având în vederea luării în calcul a scenariului galben. Am pus o sumă considerabilă la dispoziţie împreună cu Consiliul Local. Suma este dublată. Suma are trei componente: Dispozitive electronice în sala de curs, achiziţia de 300 de tablete conectate de sistemul de interner, cu cartela. Vor deservi copiii din familile defavorizate şi achiziţia de măşti de protecţie. Sumele sunt alocate de la începutul anului şcolar şi care sunt disponibile şi acum.

Măştile de protecţie vizează şi clasele primare. Valorile sunt mari pe fiecare componentă. Centrle costă 7.5 milioane de lei, tabletele aproximativ 2 milioane de lei, iar măştile 1.5 milioane de lei cele mici

Am făcut public aceasta intenţia a noastră pentru că toată lumea să ştie că Primăria Iaşi intenţionează achiziţia de mascute, 2 milioane de unităţi, 3500 de sisteme de transmisie, dar şi 3000 de tablete.

Am avut instalate cele 40 de dispozitive electronice în timpul stării de urgenţă. Şi-au realizat obiectivele.”

Vom găsi soluţii pentru eventualitatea unui scenariu galben

În continuarea conferinţei de presă, Mihai Chirica a menţionat faptul că, în această săptămână se vor găsi soluţii pentru toate scenariile de începere a anului şcolar. În altă ordine de idei, edilul a menţionat faptul că, în această săptămână, va invita la discuţii pe toţi reprezentanţii din învăţământ. De la reprezentanţii elevilor, la reprezentanţii Asociaţiilor de părinţi, dar şi a celor care lucrează în învăţământul preuniversitar din Iaşi:

” Scenariul verde este cel mai favorabil şi presupune prezenţa fizică a tuturor elevilor. În Iaşi sunt şcoli care îşi permit prezenţa fizică deşi îşi împart clasă în două. Totuşi, mai avem şi şcoli la care prin împărţirea în două a claselor nu vom reuşi să acoperit toate clasele. Împreună cu IȘJ vom stabili care sunt şcolile. Vom găsi săli suplimentare. Vom pune la dispoziţie săli organizate de Primăria Iaşi. Săli din cadrul Ateneului etc.

În scenariul următor, ar însemna că de fiecare dată, o jumătate de clasa să fie acasă, iar cealaltă la curs şi participa în mod direct la ora de curs.

La solicitarea noastră către Universităţi pentru punerea la dispoziţie a sălilor pe care acestea le au libere, am primit două răspunsuri negative.

Datorită condiţiilor de pandemie vor fi nevoiţi să îşi împartă grupurile de studenţi în semigrupe. Îi înţelegem, nu putem să le reproşăm nimic. Căutam alte soluţii. După discuţia de la 15.00 cu doamna inspector General vom avea câteva propuneri pe care le vom implementa.

Vom face o legătură online cu asociaţiile de părinţi, cu preşedinţii asociaţiilor de părinţi. Pentru ziua de vineri avem o întâlnire cu asociaţiile de elevi pentru a le cere un punct de vedere. Am vorbit şi cu domnul Liviu Lascusta, preşedintele USLIP Iaşi pentru a lua şi un punct de vedere a celor care lucrează în învăţământ.” mentioneaza Mihai Chirica.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024