Prima pagină » Local » LIVE VIDEO – Conferință de presă susținută de europarlamentarul Rareș Bogdan, primarul Mihai Chirica și ministrul Costel Alexe – FOTO/ UPDATE

LIVE VIDEO – Conferință de presă susținută de europarlamentarul Rareș Bogdan, primarul Mihai Chirica și ministrul Costel Alexe – FOTO/ UPDATE

12 sept. 2020, 10:44,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Sâmbătă, 12 septembrie 2020, de la ora 10.30, va avea loc o conferință de presă la Primăria Municipiului Iași. În cadrul acesteia vor participa europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, edilul municipiului Iași, Mihai Chirica, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe și Andrei Năstase, candidatul la președinția Republicii Moldovei.

UPDATE/ LIVE TEXT:

„Am ajuns aseară în Iași și am văzut cât de bine arată orașul. Am fost într-un periplu prin Moldova. Există diferențe între orașe. Regret ca dl Costel Alexe va fi nevoit să părăsească Cabinetul. Asta, pentru că va câștiga președinția Consiliului Județean Iași.”, a declarat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan :”E foarte interesantă diferențierea dintre orașe. Sunt orașe care licitează pentru super tramvaie și stații wireless, iar altele – în care se discută despre aducțiuni de apă sau de gaz.”

Rareș Bogdan :”orașul Iași arată excelent. Nu același lucru se poate spune despre alte județe. Acest parteneriat Mihai Chirica – Costel Alexe va fi unul excelent.”

Rareș Bogdan :”Am fost la o sfințire de biserică în județ. Am văzut un drum de piatră și unul de pământ. Nu mai există în România multe astfel de drumuri.”

Rareș Bogdan :”Vom avea peste 1.500 de primari. Guvernul va fi tot liberal după alegeri. Vom reuși să facem tot ceea ce trebuie în România.”

Rareș Bogdan :”Prioritatea noastră rămâne infrastructura. Autostrada Moldovei va fi prioritară!”

Andrei Năstase :”Din anul 1993 încoace eu nu mai sunt oaspete în Iași. Salut echipa PNL, care este partenera mea. Rămânem alături de PNL. Nu există administrație mai bună decât cea liberală. Am luat pulsul Iașului. Am sesizat o creștere în susținere pentru Costel Alexe și Mihai Chirica. ”

Mihai Chirica :”Iliescu și partidul pe care l-a generat constituie principala cauză pentru care Basarabia nu s-a unit la ţară – mamă. A fost un moment la 100 de ani, în care fostul președinte Iliescu a refuzat unirea. Sigur, era în structura lui, de fost lider comunist, de a refuza unirea. Doar politica de dreapta poate face posibilă unirea cu Basarabia. ”

Costel Alexe :”În această campanie, mesajul a fost: timpul nu mai are răbdare cu noi. Facem echipa cu primarul Chirica pentru ca până acum nu am avut o echipă care să se bată pentru Iași.”

Costel Alexe :”Avem un program de guvernare județeană foarte amplu. În următorii 4 ani vor fi atrase cele mai multe fonduri în județul Iași. Nu voi face discriminare politică. Avem nevoie de un județ dezvoltat.”

Rareș Bogdan :”Unde exista echipa primar – președinte CJ, fondurile atrase sunt aproape 1 miliard de euro. Mihai Chirica a adus investiții de 220 de milioane. CJ Iași nu a adus această sumă!”

Rareș Bogdan: „După ce m-am uitat pe sondaje și am mers pe jos prin Iași și am discutat cu tineri, nu cred că poate fi vorba ca acest proiect, această echipă să nu se concretizeze după alegerile locale. Nu are cine să câștige președinția CJ Iași. Vom lua peste 50 de primarii la nivelul județului. ”

Rareș Bogdan :”Alegerile vor fi câștigate de PNL en-fanfare!”

Rareș Bogdan :”Mihai Chirica e un primar demn de luat drept exemplu de toți primarii. E un primar la nivelul lui Emil Boc și al altor primari care sunt exemple în România. Atât Costel Alexe, cât și Mihai Chirica au acces direct la Guvern și la președintele Klaus Iohannis. ”

Rareș Bogdan: „Iași, Suceava, Neamț împotriva unuia dintre cei mai toxici baroni PSD, Ionel Arsene, vom câștiga în mod categoric Bacăul și vom avea o surpriză pentru alegători în Vrancea. Vom câștiga alegerile în aceste județe. Avem o problemă la Vaslui, deși Buzatu ar trebui îngropat politic.”

Rareș Bogdan :”Com întoarce Moldova! Vom câștiga şi orașul Constanța și vom păstra tot ce avem! Singura problemă ar putea interveni în Craiova, pentru că nu am reușit un parteneriat. Moldova nu va mai fi dominată de culoarea roșie!”

Andrei Năstase :”Gazoductul Iași – Chișinău e o prioritate de 30 de ani în Republica Moldova. Și va fi o prioritate, dacă vom avea un președinte normal, nu acest Dodon!”

Mihai Chirica : „Care este situația școlilor în Iași. Nu putem să ne așteptăm la perfecțiune într-o perioadă de pandemie, dar cred că putea începe şcoala într-o situație bună.”

Mihai Chirica: „Să vină reprezentanții școlilor, să ne spună de ce mai au nevoie. Fac un apel la ieșeni, să facă o evaluare a stării de sănătate a familiei, ca să nu se expună!”

Mihai Chirica: „E bine să abordăm cu curaj și cu înțelepciune ziua de luni. Vor fi curse speciale pentru elevi de luni!”

Mihai Chirica: „Am aprobat ieri planul de măsuri. Se va acționa în diferite intersecţii și se va asigura paza unităților școlare, pentru ca totul să decurgă normal.”

Printre temele de discuție abordate vor fi alegerile locale ce vor avea loc pe data de 27 septembrie 2020.

Reamintim că în decursul zilelor anterioare au susținut conferințe de presă la Iași vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *