În cursul zilei de ieri, reprezentanții AUR Iași au organizat conferința de presă săptămânală. Aceștia au transmis, printre altele, ultimele noutăți de la București
Alianța pentru Unirea Românilor, filiala Iași, a organizat recent o conferință de presă prin care au fost aduse în atenția opiniei publice mai multe subiecte controversate din ultima perioadă. Printre acestea se numără cel cu privire la transportul de cereale din Ucraina, dar și controversata lege PLX 145/2023.
Conferința săptămânală AUR a adus în atenția publicului subiecte controversate
Mihai Albișteanu, deputat AUR de Iași, a transmis ieșenilor faptul că alianța a reușit amânarea PLX 145/2023, din Camera Deputaților, pentru 2 săptămâni, dar a și discutat pe larg subiectul privind transportul cerealelor din Ucraina către țările membre UE.
„Vom discuta despre ce s-a întâmplat în Parlament în această săptămână. Sunt câteva puncte pe vreau să le ating. În primul rând, este vorba despre PLX 145/2023, ce se referă la acele criterii de neseparare a copiilor de către familiile lor, de fapt, niște criterii de separare, dar nu doresc să insist pe acest PLX. Vreau doar să spun că AUR a reușit la Camera Deputaților să amâne cu două săptămâni dezbaterea în cameră a acestui PLX. Vom vedea ce se va rediscuta în comisii.
Un alt punct a fost legat de problema exporturilor de cereale din Ucraina, care din păcate ajung în mare măsură în statele Uniunii Europene. Este vorba despre acele coridoare de solidaritate create încă de la începutul invaziei armatei ruse în Ucraina, acum un an. Din păcate, s-a observat că mare parte din aceste cereale ajung pe piața europeană, nu doar cu aceste cereale, este vorba și despre lapte, și despre miere. Au fost proteste numeroase ale fermierilor români la punctele de intrare în țară.
Opoziția din Parlament a propus o moțiune simplă împotriva ministrului agriculturii Petre Daea, moțiune pe care AUR a susținut-o prin vot, pentru că AUR i-a cerut ministrului Daea să adopte o poziție care să fie similară cu poziția pe care a adoptat-o Polonia și pe care au adoptat-o Ungaria, Bulgaria și Slovacia, și anume de a opri importurile de cereale din Ucraina, nu doar cerealele, ci și mierea, și laptele. De asemenea, transporturile care trec prin România să fie sigilate și extrem de bine controlate, astfel încât aceste cereale care sunt și modificate genetic și nu respectă, în general, standardele sanitare ale UE să nu mai ajungă pe piața românească și să afecteze, prin prețul lor scăzut, producătorii și fermierii români care rămân cu marfa nevândută.
Domnul Daea nu s-a conformat, noi am votat această moțiune, însă ea nu a trecut, dar noi vom continua cu protestele și cu presiunea pe domnul ministru. Deja el a făcut o jumătate de pas înapoi”, a declarat Mihai Albișteanu, deputat AUR de Iași.
Ce ascunde legea criteriilor de neseparare
Prezentă în cadrul conferinței, Maria Vartolomei, membră AUR, a adus în fața opiniei publice noi detalii cu privire la legea privind nesepararea copiilor de familie.
„Aș vrea să prezint câteva aspecte care mi-au atras atenția din acest proiect de lege. Din păcate, după cum ne-am obișnuit de acum 30 de ani, guvernanții noștri, cei care ne-au condus, au tot aruncat pe masa parlamentarilor proiecte de lege care s-au dat pe repede înainte. Poate că unii nu au dat atenție la tot ceea ce scria în acea lege sau nu au făcut o analiză profundă la ce scria acolo.
Cum de altfel am constatat și în acest proiect de lege, cum și colegii mei de la București s-au sesizat și au fost împotriva acestui proiect de lege, pentru că doamna Firea sau cei care au conceput acest proiect de lege arată doar fața frumoasă. După cum vedem, «prezenta lege reglementează cadrul legal privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie», dar, dacă analizăm fiecare punct și subpunct de lege, vedem că ele cuprind o serie de situații în care am putea spune că 50 la sută din familiile din România se află în acea situație. Deci, drept dovadă, dacă acest proiect de lege va trece, 50 la sută din familiile din România nu sunt capabile să-și crească copiii în familie, după cum prevede acest proiect de lege.
Aș vrea să subliniez articolul 5, punctul 4, la fel, foarte frumos spus, «pentru prevenirea separării copilului de familie, serviciul public de asistență socială are obligația de a sprijini familia care se ocupă de creșterea și îngrijirea unui copil care poate fi în risc de separare», deci are obligația. Este o obligație, nu o opțiune”, a declarat Maria Vartolomei, membră AUR Iași.
Reprezentanții AUR Iași s-au reunit în cursul zilei de ieri, pentru a aduce în fața opiniei publice noi demersuri pe care membrii alianței le-au demarat în ultima săptămână.
AUR voteaza cot la cot cu PSD, PNL si UDMR tot felul de legi ticaloase, inclusiv mentinerea pensiilor speciale. Restul e gargara pentru pr.osti.