Prima pagină » Local » Conferință de presă la CJ Iași cu membrii consiliilor din raioanele Republicii Moldova: „Vrem să reducem birocrația”
Conferință de presă la CJ Iași cu membrii consiliilor din raioanele Republicii Moldova:

Conferință de presă la CJ Iași cu membrii consiliilor din raioanele Republicii Moldova: „Vrem să reducem birocrația”

13 ian. 2023, 13:54, 4 ,
în Local

În conferința de presă susținută de Costel Alexe președintele CJ Iași, a vorbit despre relațiile dintre municipiu și raioanele Republicii Moldova.

„Nu cred ca vreodată în această istorie post decembristă din ultimele trei decenii, relațiile dintre România și Republica Moldova au fost mai bune. La fel cum nu cred că se mai poate întâmpla ceva cu parcursul pro-european al Ucrainei, darămite cu cel al Republicii Moldova. Sunt convins ca împreună vom face ca traseul sau accesul în Uniunea Europeana sa fie mai facil și evident toate sincopele prin care a trecut România, să fie învățături pentru Republica Moldova”, a transmis Costel Alexe.

Conferință de presă la Consiliul Județean Iași

Acesta a mai anunțat faptul că în cadrul Ministerului transportului au fost avizați indicatorii tehnico-economici pentru Podul de la Ungheni.

“Acum o săptămână în ședința de guvern au fost aprobate din Planul de conectivitate europeană cele 40 de milioane de euro, finanțarea pentru podul de la Ungheni. Și ceea ce am visat și sperat cu toții, se întâmplă. Până în 2026 vom avea autostrada A7 până la Pașcani și cea mai importantă care va aduce dezvoltare și județului nostru, la finalul acestui deceniu vom avea si autostrada A8. Finanțarea de 2 miliarde de euro este dată acestui proiect. Autostrada Unirii leagă Chișinăul de Ungheni apoi de Iași și de Vestul Europei. Cu siguranță ritmul de dezvoltare al Moldovei de o parte și de alta a Prutului va fi foarte accelerat. Perspectiva noastră ne dă o speranță pentru că vom fi capitala din mijlocul unei regiuni istorice, cu 6 milioane de cetățeni acasă și 3 milioane de cetățeni peste Prut, vom fi cea mai mare regiune istorica și ne vom dezvolta foarte mult.

Am stabilit că împreună cu cei din Republica Moldova să facem traininguri, speram și cu susținerea domeniului academic din Iași, în care sa vină cei care vor scrie cererile de finanțare din Republica Moldova, pentru a lucra cu partenerii din România pentru a implementa proiectele. Am stabilit cu guvernul de la București și cu cei de la Chișinău sub tutela Ministerului Afacerilor Externe să facem un forum în care practic ii vom pune din nou la aceeași masă, pe 24 martie 2023, să vedem dacă există chimie, dacă avem vreun proiect comun în care să putem colabora. Vrem să reducem birocrația, vrem ca atunci când depunem un proiect să știm că suntem capabili să îl ducem la capăt. Ce făceam anul trecut cu 1 milion de euro, anul acesta sau anul viitor ne trebuie 2 milioane de euro din cauza vremurilor în care trăim”, a spus Costel Alexe.

Comentarii
  • Vedete-aș pe Dr Vicol impreuna cu Chiricaaaaa

  • Lea dat și lor un metru de tablă sponsorizată de bețivul meu eșua
    și lea arătat prietenește cum se fac sponsorizările în rimănica educată de eșuatul suprem tătuc–-ha ha ha &baî bam bam–

  • Nu iti crapa obrazul de rusine BA SPAGAR NENOROCIT !! dai tu lectii, Vorba lui Bendeac: ..” sa te Chis in freza ” dispari BA de pe firmament, golan nenorocit!!

  • Un nesimțit care mai are și tupeul sa iasă în evidenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *