Prima pagină » Eveniment-Social » Conferința de bune practici a profesorilor din Republica Moldova și România, desfăşurata la Iaşi în cadrul proiectului Direct Access to Students
Conferința de bune practici a profesorilor din Republica Moldova și România, desfăşurata la Iaşi în cadrul proiectului Direct Access to Students

Conferința de bune practici a profesorilor din Republica Moldova și România, desfăşurata la Iaşi în cadrul proiectului Direct Access to Students

26 sept. 2022, 16:16,
în Eveniment-Social

 

În perioada 23-24 septembrie , la Iaşi, în cadrul proiectului „DIRECT ACCESS TO STUDENTS” (DAS), finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020 s-a organizat CONFERINȚA DE BUNE PRACTICI A PROFESORILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA ȘI ROMÂNIA.

Proiectul este implementat în perioada 01.10.2020-31.10.2022 de către Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, în parteneriat cu Asociația Centrul Regional pentru Integrare Socială Nord-Est, sub coordonarea organizației Business Consulting Institute din Chișinău.

Au fost prezentate în prima zi a conferinței, experiențele în proiect ale următoarelor instituții din Republica Moldova: Centrul de Excelență în Industria Ușoară Chișinău; Colegiul de Industrie Ușoară din Bălți; Colegiul de Construcții din Hîncești; Centrul de Excelență în Energetică și Electronică din Chișinău; Colegiul Tehnologic din Chișinău; Centrul de Excelență în Construcții Chișinău; Colegiul Politehnic din Bălți; Centrul de Excelență în Informatică și IT Chișinău.

În ziua a doua zi s-a desfășurat un workshop cu tema ”Școala din România și din Republica Moldova, între clișeu și realitate”, principalele teme de discuție fiind: Școala nu mai e ce-a fost!, Românul este creativ!, Românul s-a născut poet. Dar mai citește?, Unde ne sunt tinerii?, Școala între teoretic și practic, Cum pregătim tinerii pentru viață!

La conferință au participat 80 de cadre didactice și voluntari, din 23 de colegii și centre de excelență din Republica Moldova și România, precum și din Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași.

Durata proiectului este de 15 luni. Suma grantului este de 398,277 Euro, reprezentând 90% din costul total al proiectului. Diferența de 44,253 Euro, reprezintă cofinanțarea partenerilor. Valoarea totală a proiectului este de 442,530 Euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`