Prima pagină » Local » Conferinţă de adio. Judeţul Iaşi a scăpat de ciumă roşie, Maricel Popa

Conferinţă de adio. Judeţul Iaşi a scăpat de ciumă roşie, Maricel Popa

02 oct. 2020, 13:30,
în Local

Maricel Popa, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, organizează o conferinţă la sediul Consiliului Judeţean Iaşi. Numai că alături de el se află doar oamenii de la partid, în frunte cu Cristian Stanciu şi Camelia Gavrilă, artizanii eşecului de la PSD Iaşi în alegerile locale 2020. Popa a susţinut că nu va renunţa la mandatul de ales judeţean, el fiind primul pe lista PSD Iaşi la CJ. Popa a susţinut că a ales să facă această conferinţă la CJ din cauză că PSD Iaşi a fost lovit de COVID -19. Nu este normal ca acesta să se folosească de sediul CJ Iași pentru discuţii politice, chiar dacă la sediul PSD se va face dezinfecţie.

Deşi scorul PSD Iaşi a fost unul dezastruos, Maricel Popa a susţinut că a luat peste media pe ţară. Însă Popa a calculat doar scorul pe judeţ, fără municipiul Iaşi. Pe oraş a fost impusă Camelia Gavrilă drept candidat la Primăria Iaşi, iar asta a făcut că scorul partidului să scadă vertiginos. Maricel Popa nu a recunoscut acest lucru şi a susţinut că echipa a fost una câştigătoare. Scuzele lui Maricel Popa sunt însă penibile.

Perioada lui Popa în Consiliul Judeţean fost marcantă numai de afaceri dubiose, cu firme suspecte şi cu o lipsă totală de transparență. Nu trebuie uitat că el a fost cel care a condus toate procedurile de licitaţii de la CJ Iaşi. De altfel, este de notorietate susţinerea pe care a avut-o de la un ziar din Iaşi, dar şi de la alţi câţiva aşa zişi jurnalişti cu interese obscure.

De mult timp, politicul din Iaşi a plătit la anumite ziar pentru a avea susţinerea. S-a ajuns acum alături de politicienii corupţi să se strige „Hoţii strigă hoţii”. Să sperăm că lucrurile vor merge abia de acum într-o direcţie bună. Viitorii conducători politici trebuie să se gandesca la dezvoltarea judeţului Iaşi.

Bomba finalului de mandat al lui Maricel Popa! DNA a intrat în Consiliul Județean Iași. S-au cerut documentele pentru spitalul mobil de la Lețcani

Lovitură pentru Maricel Popa, deja fostul președinte de la Consiliul Județean Iași. Procurorii DNA Iași au cerut documentele care au stat la baza emiterii hotărârilor de plen pentru spitalul mobil de la Lețcani. Contractul de 13,4 milioane de euro a ridicat prea multe semne de întrebare, iar toate combinațiile orchestrate de Maricel Popa au ajuns, acum, sub lupa organelor de anchetă. Cel care a venit cu ideea de a construi acest spital este Cristian Stanciu, liderul consilierilor județeni ai PSD! Unitatea medicală nu are încă toate avizele pentru tratatea pacienților de COVID-19. Asociația Euronest încă nu a depus documentele de avizare de la instituțiile necesare. Euronest a cumpărat inutil 256 de paturi, avizele fiind doar pentru 140, o altă minciună spusă de fostul șef al CJ Iași

Cea mai mare afacere din bani publici făcută de Maricel Popa ca șef la Consiliul Județean Iași este pe cale să fie detonată. Spitalul mobil de la Lețcani, unitate pentru care s-au cheltuit 13,4 milioane de euro, a ajuns să fie verificată la sânge de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași. Săptămâna trecută, procurorii au emis o adresă către Consiliul Județean Iași și au cerut punerea la dispoziție a unor documente emise de plenul instiuției pentru demararea investiției de la Lețcani.

Cotidianul BZI a relatat, în nenumărate rânduri, toate problemele legate de spitalul mobil, de modul cum a derulat Maricel Popa licitația făcută cadou firmei SDI Global LLC și nu numai. Cel care a venit cu ideea de a construi acest spital este Cristian Stanciu, liderul consilierilor județeni ai PSD! Cel mai probabil, Stanciu va fi și el chemat la DNA pentru a da explicații referitoare la construcția spitalului!

Niciun aviz cerut de directorul Euronest pentru spitalul mobil de la Lețcani

La întâlnirea de la Prefectura Iași a fost convocată și Alina Popa, directorul Euronest. Pusă în fața faptului împlinit, aceasta a recunoscut că nu a solicitat avizele necesare la timp. Mai mult, a susținut că a așteptat ca instituțiile respective să-i trimită adrese prin care să ceară avizarea spitalului. Pe de altă parte, recepția electorală făcută de Maricel Popa este una ilegală. Nu se poate recepționa spitalul până când unitatea nu are toate avizele necesare. O nouă întâlnire a fost convocată spre finalul săptămânii, timp în care Euronest trebuie să trimită cererile pentru avizarea unității medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *