Prima pagină » Local » Conferință ANPC: Noi detalii cu privire la proiectul european „Insolvența cu un pas mai aproape de consumator” – GALERIE FOTO

Conferință ANPC: Noi detalii cu privire la proiectul european „Insolvența cu un pas mai aproape de consumator” – GALERIE FOTO

31 aug. 2023, 11:43,
BZI.ro, în Local

ANPC organizează la Iași o conferință de presă ce are ca subiect scopul proiectului „Insolvența cu un pas mai aproape de consumatori”, proiect co-finanțat de către Uniunea Europeană.

Astfel, principalul scop al acestuia este de a informa consumatorii cu privire la beneficiile legii insolvenței, de a oferi consiliere în materie de datorii și de reintegrare a persoanelor supraîndatorate în mediul social.

Prezenti în cadrul întâlnirii vor fi primarul municipiului Iași, Mihai Chirica și city managerul Iașului, Petru Movilă.

„Această abordare cred ca este inedită. Întradevăr, grijile zilei de mâine motivat în plus și de un nivel de îndatorare poate fi o tragedie. Avem foarte multe cazuri în care din cauza datoriilor persoanele devin asistate social. Trăim într-o democrație bazată pe capital, este o lume severă, grea. Instituțiile statului cu respectul pentru democrație trebuie sa aibă și un pachet pentru cei care sunt intr-o situație mai puțin plăcută. Eu cred ca vom aduce în atenția publică acest subiect pentru a fi conștientizat”, a spus Mihai Chirica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *