Prima pagină » Local » Conf. dr. Lucian Indrei, numit director în Ministerul Sănătăţii! DSP Iaşi va fi condusă de Cătălina Benchea (EXCLUSIV)
Conf. dr. Lucian Indrei, numit director în Ministerul Sănătăţii! DSP Iaşi va fi condusă de Cătălina Benchea (EXCLUSIV)

Conf. dr. Lucian Indrei, numit director în Ministerul Sănătăţii! DSP Iaşi va fi condusă de Cătălina Benchea (EXCLUSIV)

15 iul. 2020, 11:18,
George Cristian, în Local

Informaţii de ultimă oră din cadrul lumei medicale. Conf. dr. Lucian Indrei a fost numit director general la Direcţia Resurse Umane, structuri salarizare din cadrul Ministerului Sănătăţii. Decizia a fost luată de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru şi va fi pusă în aplicare de mâine, 16 iulie 2020.

La Direcţia de Sănătate Publică Iaşi va veni, pe poziţia de director executiv, Cătălina Benchea care este şef serviciu RUNOS.

Conf. dr. Lucian Indrei numit director în ministerul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, l-a numit, începând de joi, 16 iulie 2020, pe conf. dr. Lucian Indrei într-o poziţie de conducere în cadrul Ministerului Sănătăţii. Şeful DPS Iaşi va fi director general la Direcţia Resurse Umane. Locul lui la şefia Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi va fi luat de Cătălina Benchea care până acum era şef serviciu RUNOS.

Conf. dr. Lucian Indrei a fost numit în februarie, prin ordinul ministrului Sănătăţii de la acea vreme, Victor Costache, la şefia Direcţiei de Sanate Publica Iaşi. Lucian Indrei este familiarizat cu funcţia pe care a fost numit. În trecut ocupând mai multe funcţii de conducere în Ministerul Sănătăţii. Lucian Indrei este cadru didactic la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iaşi.

Cât costă un test COVID la privat

Conform specialiştilor din domeniu, testul COVID-19 poate fi făcut la cerere în tot mai multe unităţi medicale private. Totuşi, pentru a face acest test, romanii trebuie să scoată din buzunare sume destul de considerabile. În această idee, un test făcut la un spital privat poate ajunte şi la suma de 350 de lei. Pentru a face testul trebuie să vă programaţi din timp pentru că multe dintre clinici sunt luate cu asalt de cererile tot mai mare. Recolarea pentru testul PCR durează între 5 şi 10 minute.

După ce aţi recolatat, apariţia rezultatelor poate dura şi până la 48 de ore. Rezultatul îl veţi primi sub forma unui raport medical care este valid la intrarea în toate ţările care au trecut România pe lista galbenă a ţărilor. Foarte important de menţionat est efaptul că dacă doriţi că raportul să fie scris în engleză trebuie să solicitaţi acest lucru. Nu veți primi reduceri dacă veniți cu familia sau prietenii. În România se fac circa 14.000 de teste pe zi. Nu există date despre câte se fac la privat şi câte la stat. Dacă s-ar face toate la privat, operatorii de servicii medicale ar avea vânzări de peste 30 milioane de euro într-o lună.

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi efectuează teste COVID contra cost

Conform declaraţiilor făcute de prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, unitatea spitalicească va dispune de luni, 13 iulie 2020, la cerere, de efectuarea unor teste COVID-19. Conform aceluiaşi manager, testul va costa 290 de lei iar rezultatele vor veni în 24 de ore de la data la care au fost făcute.

” De astăzi, la Spitalul de Boli Infectioaase se pot face teste PCR pentru COVID-19, la cerere. Preţul este de 290 de lei per test făcut şi rezultatul va veni într-un interval de 24 de ore de la efectuarea acestua. În prezent avem locuri în spital dar şi la Terapia Intensivă. Pentru suspecţi există uneori probleme, dar nu au fost cazuri de pacienţi pozitivi la infectarea cu COVID-19 care să refuze internarea, până în prezent. Aşteptam noile măsuri legislative. ”a menţionat managerul Spitalului de Boli Infecţioase, prof. dr. Carmen Dorobăț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *