Prima pagină » Local » Conducerea Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași face un apel către aparținătorii bolnavilor internați. Managerul Ioan Bârliba: „Rog aparținătoriii să apeleze la medicul curant, la medicul de gardă, să le dea informații prin telefon”
Conducerea Spitalului

Conducerea Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași face un apel către aparținătorii bolnavilor internați. Managerul Ioan Bârliba: „Rog aparținătoriii să apeleze la medicul curant, la medicul de gardă, să le dea informații prin telefon”

24 oct. 2020, 02:00,
Bianca Ciubotariu în Local

Zeci de aparținători, membri ai familiilor pacienților internați la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, vin zilnic la poarta unității medicale în speranța că vor fi lăsați să intre. Deși suntem în plină pandemie de COVID-19, iar accesul în spital al aparținătorilor este interzis, ei insistă să ducă personal pachete rudelor bolnave. Managerul spitalului, ec. Ioan Bârliba, explică care sunt alternativele pentru a evita această aglomerație la poarta spitalului

În fiecare zi, la poarta Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași, se adună, în medie, 10-12 aparținători ai pacienților internați în unitatea medicală. Deși agenții de pază le explică că nu pot intra în incinta spitalului din cauza restricțiilor determinate de pandemia de COVID-19, aceștia insistă să fie primiți. Vor să ducă personal pacienților, pijamale și hrană de acasă. De nenumărate ori, angajații de la pază le-au explicat că acest lucru nu este posibil și că există și alte alternative, însă insistențele continuă. Ec. Ioan Bârliba, managerul unității medicale, clarifică întreaga situație și prezintă ieșenilor care au membri ai familiei internați în spital care sunt alternativele prin care pot trimite micile pachețele pacienților.

Ec. Ioan Bârliba: „Aparținătorii trebuie să înțeleagă că pot intra dincolo de poartă”

Din dorința de a duce mâncare caldă celor apropiați internați în Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, zeci de vizitatori intră în discuții contradictorii cu agenții de pază ai unității medicale. Aparținătorii insistă să intre în incinta spitalului pentru a vedea bolnavii și pentru a le duce pijamale noi sau hrană.

„Fac un apel către aparținătorii pacienților internați în Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași. Aflându-ne în această perioadă, toți vor să-l vadă pe cel drag, internat în unitatea medicală, vor să-și vadă mama, soția, fratele care este tratat în spital. Aparținătorii trebuie să înțeleagă că nu pot intra dincolo de poartă. Am stabilit niște norme, reguli, proceduri, conform cărora, dacă au să lase un pachețel pacienților, se găsesc soluții. Ei mereu vin cu câte ceva. Vă asigur că pacienții internați în spital au tot ceea ce le trebuie, dar înțeleg că trebuie să-i aducă o bucățică de cozonac de acasă. Pentru acest lucru, am găsit alte soluții pentru care ei nu sunt nevoiți să intre în spital”, spune ec. Ioan Bârliba, managerul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.

Aparținătorii pacienților internați la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași pot trimite un pachețel prin intermediul unei infirmiere

Dacă aparținătorii bolnavilor internați la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași doresc să trimită un pachețel, aceștia pot anunța agentul de pază. Ulterior, acesta contactează o infirmieră, care va veni să preia pachețelul și, cu bilețel cu tot, îl va înmâna pacientului.

„Rog aparținătorii să înțeleagă că nu pot trece de poarta spitalului. Ei ar vrea să intre și în Terapie Intensivă. Este un moment delicat. Am stabilit să anunțe unde vor să ajungă pachetul. Vine infirmiera, preia pachețelul cu bilețel și-l duce pacientului. E adevărat că vine frigul, se face coadă la poartă de 10-12 aparținători care vor să știe ce se întâmplă. Să apeleze la medicul curant, să apeleze la medicul de gardă, să le dea informații prin telefon”, mai spune managerul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.

Ec. Ioan Bârliba: „Vizita este și periculoasă acum și, în același timp, îngreunează și activitatea medicilor”

La Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași sunt internați 500 de pacienți. Din cauza restricțiilor din spitale, emise la nivel național, determinate de pandemia de COVID-19, unitatea medicală a fost obligată să funcționeze la jumătate din capacitatea maximă. Intrarea în spital a aparținătorilor reprezintă un risc de infectare cu COVID-19 atât pentru aceștia, cât și pentru pacienții deja internați.

„Vizita este și periculoasă acum și, în același timp, îngreunează și activitatea medicilor”, încheie ec. Ioan Bârliba.

În niciun spital din România, de la declanșarea pandemiei de COVID-19 nu a mai fost permis accesul aparținătorilor. Din motive de siguranță, ieșenii sunt rugați să fie mai înțelegători și să se adapteze noilor condiții din unitățile medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`