Prima pagină » Actualitate » Conducerea PSD a invalidat lista la alegerile parlamentare în Vrancea, unde Marian Oprișan era pe primul loc la Senat

Conducerea PSD a invalidat lista la alegerile parlamentare în Vrancea, unde Marian Oprișan era pe primul loc la Senat

21 oct. 2020, 16:02,
Cristian ZAVASTIN, în Actualitate

Consiliul Politic Naţional al PSD (fostul CEx) a decis, miercuri, 21 octombrie, să invalideze lista candidaților PSD Vrancea la alegerile parlamentare.

Organizaţia PSD Vrancea şi-a desemnat, marţi, 20 octombrie, candidaţii la alegerile din 6 decembrie pentru Senat şi Camera Deputaţilor, în urma unei şedinţe convocate de aproximativ 90 de membri ai Consiliului Politic Judeţean, care a fost condusă de vicepreşedintele organizaţiei, Nicuşor Halici.

La Senat, lista este deschisă de Marian Oprişan, care, potrivit comunicatului de presă al PSD Vrancea, a fost propus în unanimitate de membrii Consiliului Politic Judeţean, următorii pe listă fiind Dumitrescu Cristian Sorin, Mihai Nedelcu şi Cristina Nedelcu.

Peședintele interimar al PSD Vrancea, revocat

La Camera Deputaţilor, pe primul loc pe listă a fost desemnat de către Consiliului Politic Judeţean Nicuşor Halici, urmat de Elena Stoica, Laurenţiu Daniel Marin, Vasile Carnariu Vasile, George Claudiu Nica, Doru Geany Bălan şi Aurel Şelaru.

Marcel Ciolacu i-a reproșat lui Marian Oprișan că a pierdut alegerile în județ pentru că a insistat să candideze pentru șefia Consiliului Județean. Ca urmare,  i-a luat funcția de președinte al organizației Vrancea și și-a asumat el funcția de președinte interimar. În plus, liderul PSD i-a transmis lui Oprișan că partidul va câștiga parlamentarele în județ și fără contribuția sa.

Marți, conducerea PSD a decis ca vicepreședintele organizației Vrancea, Anghel Tîlvăr să preia, interimar, funcția de președinte.

Organizația PSD Vrancea anunță însă, marți seara, într-un comunicat, că și-a desemnat candidații la alegerile parlamentare, în cadrul unei ședințe care a avut loc la sediul PSD Vrancea, dar și în sistem online. Pe primul loc la Senat figurează Marian Oprișan, care, precizează comunicatul, a fost propus „în unanimitate” de membrii Consiliului Politic Județean.

Marcel Ciolacu: Pe liste nu vor fi candidați trimiți în judecată

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a spus liderilor județeni, miercuri, 21 octombrie, în ședința Consiliul Politic Naţional al PSD (fostul CEx), că nu va accepta să se regăsească pe listele partidului, la alegerile parlamentare, vreun candidat trimis în judecată.

„Nu va fi pe liste niciun candidat trimis în judecată. Este o decizie clară și asumată. Am avut o ședință de Consiliu Politic Național și împreună cu colegii mei am luat decizia că pe listele PSD nu o să candideze nicio persoană care este trimisă în judecată. În acest moment, toți președinții de organizații fac din nou un control al listelor ca să nu existe cazuri. Dacă exista cumva pe lista depusă, vom face adresă și va fi modificată la Birourile Electorale Județene”, a spus Marcel Ciolacu.

Fostul candidat PSD la Primăria Constanța și trecut pe listele partidului pe un loc eligibil la alegerile parlamentare, Decebal Făgădău, a demisionat din PSD, după ce a fost trimis în judecată de către DNA, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, alături de Radu Mazăre.

Cine sunt numele de pe lista PSD Iași

În urma şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CEx) a PSD au fost stabilite şi ultimele liste ale filialelor din teritoriu pentru alegerile parlamentare. La Iaşi, lista este următoarea:

Camera Deputaţilor

Vasile Toma

Vasile Cîtea

Marius Ostaficiuc

Silviu Macovei

Marian Șerbescu

Vasile Axinte

Constantin Apintiliesei

Bogdan Balanișcu

Senatul României

Maricel Popa

Bogdan Cojocaru

Paul Boișteanu

Florin Boca

Adrian Pănescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *