Prima pagină » Local » Conducerea IRO Iași a luat măsuri pentru reducerea supraaglomerării de pe holurile unității medicale! A fost înființat un cabinet special pentru cazuri noi

Conducerea IRO Iași a luat măsuri pentru reducerea supraaglomerării de pe holurile unității medicale! A fost înființat un cabinet special pentru cazuri noi

30 iul. 2024, 02:00, 6 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Pentru a evita supraaglomerarea de pe holurile unității medicale, unde vin pacienți fără programare sau cu investigații incomplete, Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași a implementat, din ianuarie 2024, un sistem prin care atât medicii, cât și pacienții pot să își facă programare pentru consult de specialitate. Astfel, aceștia trebuie să acceseze site-ul instituției medicale: www.iroiasi.ro.

Acestea sunt măsurile luate de IRO Iași pentru reducerea supraaglomerării de pe holurile unității medicale

Pacienții se pot programa în ce zi și la ce medic vor prin intermediul link-ului, https://www.programarionline.iroiasi.ro/programarionline/, atâta timp cât există disponibilitate. De asemenea, doctorii care tratează persoane suspecte de cancer le pot face direct programare, trimițând și toate documentele medicale aferente online (https://iro.netvibes.ro/registration.php). Ulterior, medicul la care s-a făcut programarea primește un SMS în care află că are un nou pacient, cu link către aplicație. Studiază documentația și, dacă e completă, confirmă programarea. Astfel, atât medicul care a programat pacientul, cât și pacientul primesc câte un SMS de confirmare. Dacă lipsește ceva, dacă mai trebuie făcute investigații, medicul de la IRO poate discuta cu cel care a făcut programarea direct în aplicație. De asemenea, a fost înființat și un cabinet pentru cazuri noi, în care lucrează trei medici interniști. Scopul acestuia este de a dezvolta un management integrat al cazurilor.

Practic, cazuri neprogramate, care vin fără documentația completă sau parțial completă, sunt luate în primire la acest cabinet și îndrumate. Li se explică ce le lipsește din dosar, primesc bilete de trimitere ca să-și finalizeze analizele de sânge, să facă un RMN sau un CT, după caz, li se explică ce trebuie să facă, unde trebuie să meargă și cum pot colabora cu medicul care le-a explicat în primă fază că există suspiciunea de cancer.

Dr. Vasile Cepoi: „O mare parte dintre pacienți vin neprogramați”

Reporterii BZI au scris mai multe articole despre aglomerația din ambulatoriul unității medicale, precum „Un nou început de săptămână, aceleași probleme la IRO Iași! Conducerea unității medicale nu a luat nicio măsură pentru aglomerația din ambulatoriu”. Dr. Vasile Cepoi a explicat că fenomenul este cauzat, în mare parte, de pacienții care se prezintă la unitatea medicală fără a avea programare în prealabil.

„Problema cu care ne confruntăm noi este supraaglomerarea. Dacă veniți dimineața, la ora 7.00, aici e ca pe vremuri, la coada la alimentară. De ce? Pentru că o mare parte dintre pacienți vin neprogramați, 40 la sută dintre pacienți sunt programați, iar 60 la sută sunt neprogramați. Pentru asta, noi am luat deja o serie de măsuri. Prima măsură, pe care am propus-o acum un an, a constat într-un sistem informatic, în care medicii din toată regiunea să poată programa pacienții pentru a putea ajunge la IRO Iași. Pentru că altfel se întâmplă ca pacientul să vină neprogramat, nu știe unde să se adreseze, ajunge la un cabinet, de unde este trimis la un altul, iar mai apoi era programat să vină altă dată. Deoarece nu am găsit disponibilitate din partea colegilor medici din regiune, am făcut un cabinet de cazuri noi. Asta în ideea în care ne propunem să dezvoltăm un management integral al cazului”, a explicat dr. Vasile Cepoi.

În acest context, măsurile luate de IRO Iași pentru reducerea supraaglomerării de pe holurile unității medicale sunt mai mult decât binevenite.

Comentarii
  • Iadul pe Pământ în ambulatoriul IRO. Te cheamă să vii la ora 07.00 și ți se spune că nu vine medicul iar săracii oameni bolnavi fac naveta în județ, vai de capul lor.

    • Nu cheama nimeni pacientii la ora 7 cum spuneti dvs. Exista programul de la cabinet pe usa cabinetului si pe site-ul IRO iasi, Cu toate acestea pacientii vin si se aglomereaza la 7 in speranta ca vor fi luati inainte sau peste rand si nu tin cont de programare si orele la care sunt programati.

    • Mergi și verifica la ce ora vim marii specialiști profesori și cât stau pe la cabinet și apoi spune ne că nu e adevărat…sistemul e de rahat și nu se va schimba nimic dacă tot acești savanți care văd zei ii formează în școli….totul e de cacat asta e realitatea…

  • nesimțire fără margini

    Doamnă dr. Ionescu, aveați program azi 8-14 dar nu ați venit la serviciu, mulți bolnavi suferinzi v-au așteptat la ușa cabinetului și nu e prima dată când vă bateți joc de ei.

    • Eu am fost tot astazi si am gasit-o pe doamna doctor. Vedeti ca sunt mai multe locuri in spital unde au treaba doctorii oncologi, nu doar la cabinet

  • ori e la cabinet ori in spital BOLNAVII PROGRAMATI CE VINA AU?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`