Prima pagină » Local » Conducerea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași a cerut suplimentarea numărului de containere pentru elevi. Mai multe lucrări vor fi efectuate în perioada următoare – FOTO

Conducerea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași a cerut suplimentarea numărului de containere pentru elevi. Mai multe lucrări vor fi efectuate în perioada următoare – FOTO

13 dec. 2023, 02:00, 3 ,
Alexandra MAISNER în Local

Numărul de containere în care vor învăța elevii de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași va fi suplimentat. Conducerea unității de învățământ a trimis solicitarea Primăriei Municipiului Iași

Recent, Primăria Municipiului Iași a organizat o ședință de lucru pe tema stadiului proiectului școlii modulare, la care au participat reprezentanți ai Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, ai Inspectoratului Școlar Județean și ai proiectantului. Printre subiectele discutate a fost și cel cu privire la suplimentarea numărului de containere de la 130 la 157.

A crescut numărul de containere în care vor învăța elevii de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași. Municipalitatea a făcut anunțul

Conducerea Primăriei Municipiului Iași a transmis faptul că susține dorința legitimă a elevilor, părinților acestora și cadrelor didactice de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”, ca activitatea didactică să se desfășoare în condiții normale și în spații sigure, civilizate și moderne.

Până la finalizarea lucrărilor de consolidare și reabilitare a imobilelor-monument istoric ale Colegiului Pedagogic, Primăria Municipiului Iași a fost de acord și a susținut financiar și logistic propunerea comunității unității școlare ca activitatea didactică să fie organizată temporar într-o clădire modulară compusă din containere, amplasată pe terenul din Copou al unității de învățământ. Subliniem faptul că această clădire modulară este, practic, o școală nouă a cărei construire trebuie să respecte aceleași cerințe de siguranță, confort și dotări ca una obișnuită, precum și aceleași proceduri și termene legale de implementare.

Mai mult decât atât, vineri, 8 decembrie 2023, proiectantul a transmis colegiului și devizul general explicitat. Conform acestui document, pentru realizarea școlii modulare este necesară suplimentarea numărului de containere de la 130 la 157.

Mai multe lucrări suplimentare vor fi efectuate până ce elevii vor putea fi mutați în noile module

Totodată, potrivit documentației întocmite de proiectant, dar și cerințelor de stabilitate, de siguranță la incendiu și seism, conform normelor ISU și de sănătate publică, conform DSP, sunt strict necesare lucrări suplimentare pentru realizarea de terasamente și fundații și pentru construirea unei platforme betonate, a acoperișului, a instalațiilor (electrice, termice, apă, canalizare etc.) și racordurilor la utilități, pentru montarea de echipamente (supraveghere video, de detecție etc.), precum și pentru achiziționarea de dotări (bănci, scaune, catedre, table etc.).

„Valoarea totală a acestei investiții, inclusiv a platformei betonate și realizării de racorduri și branșamente, este estimată de proiectant la 4.990.000 de lei, inclusiv TVA. Valoarea totală a școlii modulare (construcția propriu-zisă, platforma și celelalte lucrări și dotări menționate) se ridică astfel la circa 10.000.000 de lei, sumă care va fi suportată din bugetul local. Trebuie menționat faptul că după cele maxim 36 de luni în care este menită să funcționeze școala modulară, platforma betonată realizată va fi folosită pentru o nouă facilitate sportivă, Primăria Municipiului Iași urmând să construiască fie un teren de sport, fie o sală de sport pe structură ușoară”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Amintim faptul că revolta părinților care au copiii înscriși la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași a ajuns până la președintele României. Aceștia au trimis o scrisoare deschisă, sătui de incapacitatea Primăriei Iași de a rezolva problema prin care trec aproximativ 800 de elevi.

A crescut numărul de containere în care vor învăța elevii de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași. Astfel, vor fi montate 157 de module, față de 130, cât au fost anunțate inițial.

Comentarii
  • Vaaai, cum și-a permis Iordacheasa? Pai se supără Mișu rău pe ea. Face ce îi spun părinții? Îi e frică de părinți? Sau nu vrea sa își mute grăsimea până în Bularga?

  • Sunt anti Chirica, in general vorbind, dar aici are dreptate. Ce drama ar fi daca temporar elevii ar invata in cladirea fostului liceu CUG, mai ales ca Primaria le va asigura transportul? Le pute zona?

  • Da valoarea e mare.. prea mare pentru ceva provizoriu… Se poate face o școală complet noua. Nu cred ca este o soluție aceste containere, sunt improprii pentru o activitate școlara normala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024