Prima pagină » National » Conducătorii cărora li s-a suspendat dreptul de a conduce vor putea susţine testul pentru recuperarea permisului oriunde în ţara
Conducătorii cărora li s-a suspendat dreptul de a conduce vor putea susţine testul pentru recuperarea permisului oriunde în ţara

Conducătorii cărora li s-a suspendat dreptul de a conduce vor putea susţine testul pentru recuperarea permisului oriunde în ţara

19 apr. 2021, 09:49,
Alexandru Ifrim în National

Alin Apostol debutat USR PLUS a depus o intenţie legislativă pentru verificarea cunoaşterea regulilor de circulaţie, testul care reduce perioada de suspendare a permisului de conducere. Conform acestei intenţii legislative conducătorii cărora li s-a luat dreptul de a conduce, pot da examenul pentru reducerea „pedepsei” în oricare serviciu de poliţie din România.

Potrivit postării de pe pagina de facebook a celor de la USR PLUS, testul poate fi dat în localitatea care este trecută în permisul auto sau în locul unde s-a produs contravenţia, ceea ce se treaduce „prin costuri suplimentare şi risipă de timp” pentru conducătorii de autovehiculele.

„România este ţara paradoxurilor, în care o lege fără sens nu te mai ia prin surprindere. Să zicem că ai permis de conducere de Baia Mare şi te-ai mutat în Bucureşti. Să presupunem că pleci în weekend la Sighişoara. Încalci legislaţia rutieră şi ţi se ridică permisul pentru 3 luni. Conform legii, ai dreptul legal să-ţi testezi cunoştinţele rutiere ca să-ţi reduci perioada de suspendare. Unde crezi că te obligă legea să dai acest test? După cum zice povestea noastră… în Maramureş. Care e sensul să străbaţi 500 km ca să dai un test rutier? De ce nu-ţi poţi testa cunoştinţele oriunde? Pentru a repara acest non-sens, am depus acest proiect legislativ care dă posibilitatea contravenientului să dea acest test oriunde în România”, a precizat Alin Apostol.

Această propunere legislativă ar urma să modifice art. 1062 alin (1) din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice:

„Testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie se poate susţine la oricare serviciu al poliţiei rutiere de pe teritoriul României, în conformitate cu prevederile art. 106 şi art. 1061”, prevede modificarea propusă.

Noi modificări în codul rutier 2020

Codul Rutier s-a schimbat de la 1 iulie 2020, aceste modificări ar afecta persoanele care intenţionează să obţină permisul de conducere, dar şi pe cei care l-au obţinut.

De la 1 iulie toţi locuitorii judeţului Iaşi care vor să obţină permisul de conducere trebuie să aibe cel puţin 10 clase. În concluzie Codul Rutier 2020 schimbă regulile pentru cei cares-au înscris la cursurile pentru a obţine permisul de conducere. De la 1 iulie 2020 toţi cei care vor să aibe permisul de conducere trebuie să fi absolvit învăţământul obligatoriu, cel puţin 10 clase. La înscriere cursanţii trebuie să vină cu o dovadă că au absolvit cele 10 clase.

Aceste schimbări s-au produs pentru a evita analfabeţii

Această modificare în Codul Rutier a fost impusă pentru a evita analfabeţii. Poliţiştii rutieri întâlnesc din ce în ce mai mult astfel de şoferi în trafic. Multe cazuri au apărut şi în media unde ne erau prezentaţi şoferi care nici nu ştiau să-şi scrie propriul nume şi aceştia deţineau permisul de conducere.

Noile reglementari îi vizează şi pe şoferii care deţin permisul de conducere, în special pe cei mai în vârstă. Oamenii care au trecut de prima tinereţe trebuie să treacă mai des pe la controalele medicale, deoarece este cunoscut ca aceştia prezintă un risc în trafic. Medicul este cel care urmează să consulte și să hotărască dacă șoferul are capacitatea de a conduce pe drumurile publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 ianuarie 2025
01 ianuarie 2025