Prima pagină » Local » Conducătorii auto ieșeni acuză haosul creat de cei care folosesc trotinete și biciclete în trafic! La ce riscuri se supun aceștia – VIDEO

Conducătorii auto ieșeni acuză haosul creat de cei care folosesc trotinete și biciclete în trafic! La ce riscuri se supun aceștia – VIDEO

05 iul. 2022, 02:00, 14 ,
Violina GORCINSCHI, în Local

Șoferii trebuie să fie și mai atenți atunci când conduc, odată cu apariția trotinetelor electrice în municipiul Iași. Persoanele care se deplasează cu trotinete și biciclete în trafic nu sunt întotdeauna atente la regulile de circulație ce trebuie respectate. În cazul lor, un eventual accident ar avea un impact mult mai mare, riscând chiar să își piardă viața

Unii conducători auto din municipiul Iași se plâng de riscurile pe care le reprezintă cei care folosesc trotinete și biciclete în trafic. Recent, în zona cartierului Alexandru cel Bun, din municipiul Iași, un șofer a surprins un biciclist și un tânăr pe trotinetă care circulau pe carosabil. Persoana ce se deplasa cu trotineta nu avea echipamentul de protecție, iar biciclistul nu s-a asigurat și nu a acordat prioritate, riscând un impact cu vehiculele ce veneau din partea dreaptă.

Șoferii ieșeni, deranjați de cei cu trotinete și biciclete în trafic

Recent, în timp ce se deplasa în zona cartierului Alexandru cel Bun, din municipiul Iași, un șofer a surprins pe camera video doi tineri care se plimbau pe șosea cu bicicleta, respectiv trotineta.

Ieșeanul de pe trotinetă, cu toate că nu și-a luat măsurile de protecție și nu a purtat echipamentul necesar, mergea printre mașini. La un moment dat, a trecut prin fața biciclistului care, la rândul lui, nu a acordat prioritate. Ulterior, persoana de pe trotinetă a dorit să schimbe direcția de mers spre dreapta și a „semnalizat” cu piciorul.

Cu toate acestea, mulți dintre ei susțin că persoanele care folosesc astfel de modalități de a circula în trafic trebuie educate cu privire la regulile de circulație rutieră, deoarece, în cazul unui accident, există riscuri mult mai mari să se rănească sau chiar să își piardă viața.

Un „trotinetist”, victimă a unui accident săptămâna trecută

Nu a trecut mai mult de o săptămână de la momentul înregistrării modului în care circulau cei doi până la producerea unui accident în care victimă era o persoană ce se deplasa cu trotineta, în momentul impactului cu un autovehicul. Pe data de 28 iunie 2022, lângă supermarketul Kaufland de pe bulevardul Nicolae Iorga, din cartierul Nicolina, din municipiul Iași, s-a produs un accident rutier.

Victima care folosea o trotinetă electrică a fost acroșată de un autoturism. Din fericire, persoana lovită nu și-a pierdut cunoștința. La fața locului s-a deplasat o motocicletă SMURD cu un echipaj care i-a acordat victimei primul ajutor.

În acest an, în municipiul Iași, au apărut trotinetele electrice ce pot fi închiriate prin intermediul aplicațiilor. Ieșenii pot plăti cu cardul cursele pe platformele puse la dispoziție de companiile ce dețin trotinetele. De regulă, acestea sunt folosite pe trotuar, în locurile special amenajate pentru bicicliști.

Astfel de accidente ar putea deveni din ce în ce mai frecvente, dacă ieșenii care utilizează trotinete și biciclete în trafic nu își iau toate măsurile de siguranță pentru a se proteja de un eventual accident cu urmări grave.

Comentarii
  • Smekeru de karton cu haini di firma

    Terminati cu prostiile
    Sunteti la oras, nu la tara
    Sa vedeti voi cum e in Londra
    Numarul biciclistilor si trotineristilor se va mari considerabil
    Asa e peste tot
    Circulati cu viteza legala si da, cu atentie

  • Mai bine mai tarziu decat niciodata.

  • circulati bre cu viteza legala , nu cu 65 km/ora

  • Pe sosele numai cu permis auto!

  • sa nu va uitati cardul de donator de organe inainte de a va urca la ghidonul unei biciclete/trotinete 🙂

  • Invatati sa circulati corect de drumuri publici. Daca ai trotinete sau bicileta, drumul public nu este doar al tau – invata sa fi respectos sau stai in casa.

  • Soferii sa mearga cu viteza legala si sa acorde prioritate la pietoni,suntem tara cu cele mai multe accidente din UE .
    Se merge cu viteza mai mare in Iasi decat pe autostrazi in Franta sau UK ….lasati trotinetele ,fiti voi atenti, mergeti legal si acordati prioritate si o sa vedeti ca este mai civilizat.
    E greu nu!????….

  • rotitele magice

    aratati celorlalti ca va pasa de persoanele de pe lista de asteptare pentru transplant!
    folositi acum codul DONEZORGANE pentru a beneficia de o trotineta sau o bicicleta pina la cea mai apropiata sectie de transplant!
    viata conteaza!

  • Emilia Burghelea

    numarul trotinetelor si al bicicletelor creste ametitor de la an la an, cat de curand vor depasi numeric masinile, mai ales la ore de varf.

    intre timp, conducatorii auto care se plang de prezenta numeroasa a acestor vehicule sunt invitati sa respecte legislatia rutiera.

  • depasita numeric

    @Emilia Burghelea
    esti invitata sa donezi, un rinichi, un plaman, ficatul
    nu te plinge! sunt oameni pe lista de asteptare care vor sa traiasca
    respecta legislatia donarii de organe!

  • cocalarii care conduc hleaburi de 500 euroi sa treaca la trotineta sau bicicleta
    benzina si motorina ar trebui sa fie 25 lei/litru ca sa scapam de rapenii de soferi cu cazane poluante
    toti limbricii sunt soferi

  • @anonim:
    organele din „cocalarii care conduc hleaburi de 500 euroi” nu sunt viabile pentru transplant
    oamenii de pe lista care asteapta un transplant au nevoie de organe bine intretinute de la anonimi vegani / raw vegani / non-GMO care isi ingrijesc corpul
    nu iti irosi viata!
    urca pe „trotineta sau bicicleta” si doneaza!

  • Ma faceti sa rid… De cind are Iasul soferi ca eu nu vad decit niste vaci si boi cu volan si tigaie zilnic (scuzele mele pentru procentul infim al celor care sunt soferi)? Idiotilor, problemele sunteti voi care dormiti la volan si ocupati benzile 1 cu tigaile voastre. Asta e problema reala a circulatiei prin Iasi. Sa le multumim examinatorilor si politiei rutiere (pe care oricum o platim degeaba) ca lasa tot mirlanul in trafic

  • @Smekeru de karton cu haini di firma
    mai pruna din alexandru cel bun, in Londra trotinetele circula doar pe pista amenajata in strada. Nu pe trotuar, nu pe sosea. Pe trotuare daca te prinde politia cu trotinete sau pe sosea, iti arde o amenda de te baga si in tribunal. Nu -mi spune tu mie ca in Londra , trotinetisiti merg pe unde vor. Londra nu e cartierul alexandru cel bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *