Prima pagină » Actualitate » Condițiile puse de PSD pentru a vota Guvernul Ciucă
Condițiile puse de PSD pentru a vota Guvernul Ciucă

Condițiile puse de PSD pentru a vota Guvernul Ciucă

22 oct. 2021, 19:17,
în Actualitate

Social democrații nu se lasă ușor. Aceștia pun condiții pentru a vota Guvernul Ciucă. Surse din interiorul partidului susșin că una dintre acestea este aceea ca Florin Cîțu să nu se regăsească în componența Executivului.

Taberele sunt în continuare împărțite în ceea ce privește susținerea unui guvern minoritar. Unii lideri ai Partidului Social Democrat doresc să se alăture guvernării alfel nu vor vota pentru cabinetul Ciucă. Până în prezent premierul desemnat nu a purtat nicio discuție cu social democrații.

„Premierul desemnat Nicolae Ciucă deocamdată nu l-a contactat pe Marcel Ciolacu, președintele PSD. Cel mai probabil o va face după ce va avea o discuție mai întâi cu liderul USR, să arate cei din Partidul Național Liberal că au încercat cu cei de la USR, dar că nu s-a putut, pentru că cei de la USR nu vor să voteze un guvern minoritar fără ca USR să facă și parte dintr-o coaliție de guvernare.

Cei din PSD au deocamdată păreri împărțite cu privire la votul de susținere pentru acest guvern. Unii dintre liderii PSD, dar și mulți primari, susțin faptul că PSD ar trebui să-i asume guvernarea, să intre alături de PNL la guvernare.

Alții spun că ar trebui votat acest guvern minoritar. Și mai sunt și alții care nu preferă niciuna dintre aceste variante. O decizie în Partidul Social Democrat se va lua abia după discuția cu premierul desemnat Nicolae Ciucă”, a spus Mădălina Mihalache, un reporter al Antenei 3.

Iată care sunt cele zece măsuri impuse de social democrați pentru susținerea Guvernului Ciucă:

Prețurile la energie să se plafoneze (Facturile să scadă cu 43% la energie și cu 23 % la gaze naturale pentru șase luni)

Facturile plătite de consumatori casnici dar și de IMM-uri să fie compensate la nivelul din luna decembrie a anului precedent

Legea consumatorului vulnerabil și normele metodologice să fie aplicate, simplificate și debirocratizate

Creșterea alocațiilor pentru copii – cu 40,2% pentru copiii cu vârste între 2-18 ani și cu 40,5% pentru copiii între 0-2 ani și cei cu handicap;

Creșterea salariului minim, treptat, cu până la 3.000 de lei pentru cei cu studii superioare și cu până la 2.740 lei pentru cei fără studii superioare, până în ianuarie 2022;

Crșterea pensiilor, conform Legii 127/2019;

Gestionarea pandemiei (vaccinare + testare), suplimentarea cu 1.500 de paturi ATI în decursul al 30 de zile, crșterea stocurilor de urgență și atragerea personalului medical;

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – adoptarea sistemului de implementare;

Alocarea fondurilor la nivel local – pentru finalizarea investițiilor cu fonduri UE și pentru funcționarea autorităților locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`