Prima pagină » Sport » Condiția pentru ca Simona Halep să revină pe primul loc mondial! Totul se va decide la Roland Garros
Condiția pentru ca Simona Halep să revină pe primul loc mondial! Totul se va decide la Roland Garros

Condiția pentru ca Simona Halep să revină pe primul loc mondial! Totul se va decide la Roland Garros

23 sept. 2020, 02:00,
în Sport

Simona Halep poate reveni, însă, pe primul loc în lume, dacă se va impune la Roland Garros, turneu care va începe săptămâna viitoare

Simona Halep (28 de ani) se află acum pe locul doi mondial și își păstrează poziția și după succesul înregistrat la turneul de la Roma. Campioana noastră poate reveni, însă, pe primul loc în lume, dacă se va impune la Roland Garros, turneu care va începe săptămâna viitoare. Cel mai important, în acest moment, este faptul că sportiva din Constanța se bazează pe forțele proprii pentru a-și îndeplini acest deziderat. Sigur, contează și faptul că actualul lider mondial, Ashleigh Barty, nu va participa la Roland Garros. Ashleigh Barty are 8717 puncte și va rămâne cu acest punctaj, chiar dacă a decis să nu fie prezentă la WTA Roma și la Roland Garros. Și asta pentru că reprezentanții WTA și ATP au decis, în noul regulament care a intrat în vigoare după pandemie, ca jucătorii care absentează să-și păstreze totuși punctele obținute la turneele disputate anul trecut.

Simona Halep are 7255 de puncte, după succesul de la Roma

De partea cealaltă, Simona Halep are 7255 de puncte, după succesul de la Roma, care i-au adus 900 de puncte. Pentru că în 2019 a ajuns până în sferturi la Paris, Simona a fost recompensată cu 430 de puncte.
Acum, în cazul în care va triumfa la Roland Garros, ea va primi 2.000 de puncte. Astfel, Simona ar ajunge la 9255 de puncte și ar urca pe prima poziție în ierarhia întocmită de Asociația de Tenis Feminin. În acest moment, pe locul trei se află Naomi Osaka cu 5780 de puncte.
Constănțeanca în vârstă de 28 de ani, cu două titluri de Grand Slam în portofoliu (Roland Garros și Wimbledon), a devenit principala favorită a turneului parizian, după retragerea liderului mondial Ashleigh Barty.

Simona Halep e favorita, în mod clar

Și campioana de la US Open, japoneza Naomi Osaka, ocupanta poziției a treia în ierarhia WTA, a declarat forfait pentru regalul din Franța.
Ben Rothenberg, unul dintre cei mai apreciați comentatori de tenis ai lumii, specialist la „New York Times”, și-a exprimat previziunea înainte de Roland Garros.
Expertul american a urmărit meciul de la Roma al constănțencei, cu Pliskova, și crede că Halep e „cea mai clară favorită pe care a avut-o un turneu de Grand Slam, de mulți ani încoace”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`