Iată care sunt cele mai bune condimente pentru vin fiert. Dacă vrem să pregătim acasă un vin fiert gustos și savuros, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii pentru a obține licoarea perfectă. Vinul fiert merge de minune la mesele de Crăciun sau de Revelion, alături de bucate alese. Iată cum să pregătești o băutură aromată și parfumată, ideală de servit în sezonul de iarnă.
Condimente pentru vin fiert
În zilele reci de iarnă ideal este un vin fiert aromat, gustos și cu un parfum deosebit. Pentru a obține vinul perfect, avem nevoie de condimente care să completeze perfect savoarea. Printre cele mai folosite și apreciate condimente pentru vin fiert se află scorțișoara, boabele de piper, anasonul, cardamonul, cuișoarele, coaja rasă de portocală, nucșoara și zahărul brun.
Vinul fiert este vedeta sezonului de iarnă. Acesta merge servit și la mesele de Crăciun sau de Revelion, alături de bucate alese, precum o friptură fragedă de porc, o tochitură sau niște sarmale gustoase învelite în frunză de varză murată. La fel de bine putem să pregătim și un ceai aromat. Rețetele de ceai sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe.
Ceaiul de ghimbir cu lămâie și miere este ideal în tratarea gripei și a răcelii, dar și pentru a stimula sistemul imunitar. Pentru iubitorii de ceaiuri aromate ideal este cel de mentă, benefic în prevenirea afecțiunilor gastrice. Medicii recomandă în sezonul de iarnă să consumăm cât mai mult ceai făcut din plante medicinale. Aceste remedii naturiste au numeroase beneficii pentru organism și ajută la prevenirea și tratarea multor boli. Ceaiurile și vinul fiert nu trebuie să lipsească în anotimpul de iarnă. Vinul fiert este perfect în sezonul rece, iar dacă adăugăm câteva condimente aromate, la final vom obține un adevărat deliciu.
Cum să pregătești acasă băutura perfectă pentru sezonul rece
Dacă vrem să pregătim un vin fiert vom avea nevoie de 750 ml de vin roșu, 200 ml de coniac, 150 g de zahăr, coajă rasă și zeamă de la 2 portocale, 2 batoane de scorțișoară, 6 boabe de piper negru, 2 păstăi de cardamon și 2 steluțe de anason, 2 cuișoare întregi.
Într-o cratiță mare se pune vinul împreună cu coniacul, zahărul și coaja rasă și sucul de la portocale. Se amestecă ușor și se lasă la foc mic. După ce zahărul s-a topit, se adaugă condimentele. Scorțișoara, anasonul, cardamonul, piperul și cuișoarele vor oferi vinului un plus de savoare.
Când vinul începe să facă spumă se dă la foc mic și se gustă apoi dacă este cazul se mai pune zahăr pentru a îndulci vinul. Se ia vinul de pe foc și se strecoară în căni termorezistente. Cănile cu vin fiert se decorează cu felii de portocală. Cu siguranță vom obține un vin fiert aromat, gustos și pe placul tuturor celor de la masă.
Vinul fiert este vedeta sezonului rece. Această băutură se pregătește rapid acasă, cu doar câteva condimente și un strop de imaginație. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom răsfăța papilele gustative cu o licoare delicioasă și parfumată.