Multe gospodine pricepute în bucătărie vor să afle care sunt cele mai bune condimente pentru turtă dulce de casă. Turta dulce este desertul copilăriei și nu lipsește de la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte bucate alese. Iată câteva secrete culinare care te vor ajuta să pregătești un desert plin de savoare.
Condimente pentru turtă dulce de casă
Când vine vorba de desertul de casă, rețetele sunt diverse, rafinate și spectaculoase. Pentru iubitorii de delicii tradiționale făcute după rețeta bunicii este turta dulce. Aceasta poate fi făcută simplă, glazurată, cu aluat pufos sau cu un aluat cu o consistență fermă.
Pentru a obține o turtă dulce de casă aromată și gustoasă trebuie să folosim cele mai bune condimente. Scorțișoara este nelipsită din compoziția de aluat pentru turta dulce. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație vom obține un desert perfect, fraged, gustos și aromat.
Pe lângă turta dulce de casă, putem să îi răsfățăm pe cei dragi și cu un chec pufos cu mere caramelizate. Acest desert merge de minune la orice masă și la orice ocazie, amintindu-le musafirilor de vremea copilăriei. Condimentele pentru turta dulce sunt diverse, rafinate și pot fi adăugate în funcție de gust și preferințe.
Rețeta cu care vei obține un desert pufos și gustos
Dacă vrem să pregătim acasă niște turtă dulce delicioasă putem folosi câteva condimente aromate și parfumate precum scorțișoara, cuișoarele, anasonul, nucșoara, cardamomul, coriandrul și piperul negru.
Pentru a-și păstra savoarea, condimentele pentru turta dulce trebuie să fie măcinate și să nu stea prea mult în contact cu aerul. Acestea se vor depozita în borcane perfect uscate și închise ermetic. Condimentele se macină și se pun în proporții echilibrate în aluatul de turtă dulce.
Dacă vrem să folosim rețeta bunicii pentru a pregăti turtă dulce de casă, vom avea nevoie de 500 g de făină, 4 ouă, 9 linguri de miere, 200 g de zahăr pudră, 1 linguriță de mix de condimente precum scorțișoară, nucșoară, cuișoare, anason, piper negru, 1 linguriță de bicarbonat și 1 lingură de zeamă de lămâie.
Într-un bol se amestecă untul topit cu mierea, zeama de lămâie și zahărul apoi se pune compoziția obținută la foc mic pentru a da un clocot. Într-un bol separat se amestecă ingredientele uscate apoi se adaugă compioziția de unt topit.
Se va obține un aluat ferm, iar treptat se va mai adăuga un pic de făină pe măsură ce este frământat. Se formează biluțe de aluat sau se decupează cu forme pentru turtă dulce apoi se așază turta dulce într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Se dă turta dulce la cuptor timp de 20 de minute, iar când este gata, se scoate și se lasă la răcit. Turta dulce se poate lăsa simplă sau se poate glazura sau orna cu zahăr pudră vanilat.
Condimentele pentru turta dulce vor oferi desertului o aromă deosebită și le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Turta dulce este ideală de pregătit la masa de Crăciun alături de alte deserturi rafinate, cremoase și gustoase.