E important să știi ce condimente pentru pui trebuie să folosești, pentru că acesta este un aliment de bază în toată lumea. Carnea de pui este considerată una dintre cele mai sănătoase tipuri de carne existente pe piață, drept urmare, este consumată în cantități cât mai mari. Din ea se pot găti o varietate de preparate delicioase.
Carnea de pui este probabil cea mai des folosită carne în bucătărie deoarece este ușoară, gustoasă și se pregătește rapid. Dacă ai încercat până acum s-o prepari în mai multe feluri și vrei ceva nou, trebuie să știi ce amestec de condimente să folosești pentru a adăuga o savoare deosebită preparatului tău.
Condimente pentru carnea de pui pe care să le folosești în rețete
Carnea de pui este preferată de mulți dintre noi, mai ales că este ușor de pregătit. Aceasta se îmbină perfect cu o mulţime de condimente şi mirodenii, care îi dau un gust deosebit. Cu ajutorul condimentelor, putem transforma o rețetă simplă într-o rețetă sofisticată, cu care să ne impresionăm musafirii. Există anumite condimente care pot fi adăugate atunci când fierbe carnea de pui, când este la marinat, sau înainte să scoți friptura de la cuptor.
Pentru a obține o carne de pui fragedă, înainte de a o băga la cuptor, trebuie neapărat să o marinezi, împreună cu aceste mirodenii: mărar, pătrunjel, piper, ulei de măsline, toate amestecate cu zeamă de lămâie. Un alt amestec potrivit pentru carnea de pui este și cel format din: pătrunjel tocat, cimbru proaspăt pisat, sare, piper, usturoi tăiat felii şi vin alb. Poți turna paprika în marinadă sau poți freca carcasa înainte de a fi pusă în cuptor. Paprika nu arde, dar oferă o culoare frumoasă crustă și un gust plăcut dulce.
Cimbru merge de minune cu carnea de pui. Pentru un gust mai suculent și aromat al puiului, amestecă cimbrul cu puțin unt, iar apoi masează carnea cu amestecul obținut. Nu este necesar să folosești toate condimentele prezentate mai sus, este suficient să adaugi la carnea de pui doar 2-3. În plus, dacă îți place carnea de pui să fie mai picantă, poți presăra nucșoară sau rădăcină de ghimbir rasă. De obicei, puiul absoarbe condimentele foarte bine, marinându-se rapid.
Cum să faci un pui copt în borcan
Majoritatea gospodinelor încearcă să vină cu rețete noi sau cu modalități de preparare speciale pentru familie. Carnea de pui este una din cele mai simple de gătit. Mulți o fac la cuptor, prăjită în ulei sau trasă la tigaie ori pe grătar. Cu toate astea, poți să o prepari și coaptă într-un borcan. Ea se face astfel foarte repede, fără apă și ulei. Trebuie doar să pui carnea și legumele în borcan și să dai totul la cuptor.
Partea bună pentru toate gospodine este că tava nu trebuie să mai fie spălată la finalul procesului. Ai nevoie doar de un pui; boabe de piper negru și ienibahar; foi de dafin; o ceapă; o roșie; un ardei gras; un dovlecel; un morcov; sare; un borcan de 3 litri și folie de aluminiu.
Scoate pielea puiului, porționează carnea și spală bine bucățile. Curăță și spală legumele alese și taie totul bucăți mici. Pregătește un borcan de 3 litri și adaugă în el straturi de carne, legume, frunze de dafin și repetă procesul până termini toate ingredientele. Nu uita să adaugi sare și piper după fiecare strat.
Nu este nevoie să adaugi alt lichid în recipient pentru că el își va lăsa propriul suc. Acoperă totul cu foaie de aluminiu și fixează bine gâtul borcanului. Experții îți recomandă să introduci borcanul în cuptorul rece pentru că altfel o să crape.
Pune recipientul pe o tavă sau direct pe grilaj și setează aparatul la temperatura de 180 de grade Celsius. Carnea va fi gata în 60 de minute. Așadar, cu aceste condimente pentru pui, preparatul nu are cum să nu-ți iasă delicios.