Prima pagină » Local » Condamnații de la Penitenciarul Iași vor primi ouă și carne de pasăre de 20.000 euro
Condamnații de la Penitenciarul Iași vor primi ouă și carne de pasăre de 20.000 euro

Condamnații de la Penitenciarul Iași vor primi ouă și carne de pasăre de 20.000 euro

11 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Două loturi de alimente vor fi furnizate Penitenciarului cu Regim de Maximă Siguranță Iași. Licitația este programată la mijlocul lunii aprilie 2022. Comisia de evaluare va alege oferta funizorilor cu prețul cel mai mic

Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranță Iași anunță noi achiziții. Pe data de 11.04.2022 autoritatea contractantă organizează o licitație pentru furnizarea unui număr de 2 loturi de alimente. Valoarea estimată a contractului este de 89.800 lei fără TVA, aproape 20.000 de euro.

”Aprovizionarea cu produse din categoria alimentelor zilnice necesare preparării persoanelor private de liberate asigură creșterea gradului de siguranță al locului de deținere, alături de celelalte activități desfășurate în unitatea penitenciară. Operatorul economic va fi răspunzător de livrarea acestora la sediul Penitenciarului Iași, în conformitate cu normele în vigoare privind transportul acestui tip de alimente. Livrarea se face conform unui grafic de livrare, care va face parte din contractul subsecvent de furnizare”, se arată în caietul de sarcini.

Totodată, autoritatea contractantă a lansat procedura pentru extinderea pavilionului destinat vizitatorilor.

Condamnații de la Penitenciarul Iași vor primi ouă și carne de pasăre pentru o perioadă de 6 luni

Autoritatea contractantă a stabilit că furnizarea de alimente se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru cu o durată maximă de 6 luni. Necesarul maxim este de 6.500 de kilograme de carne de pasăre (pulpe cu spate) și 63.000 de ouă.

”Proprietăți organoleptice: suprafață curată, fără corpuri străine, mizerie sau sânge, intacte din punct de vedere al prezentării, să nu aibă oase rupte proeminente (fracturi deschise), să aibă un strat subțire și uniform de grăsime; musculatura să aibă o conformație bună, fermă și elastică, pulpele să fie cărnoase, nu se admite consistență înmuiată; să nu prezinte miros și gust străin de natura produsului”, se arată în descrierea produselor, condiții ce trebuie respectate de furnizori.

De precizat că Penitenciarul Iași a anunțat extinderea pavilioanelor destinate condamnaților, dar Consiliul Local s-a opus.

În vara anului 2021 au fost lansate alte licitații pentru furnizarea alimentelor

Penitenciarul Iași a lansat o achiziție similară și în vara anului 2021. Valoarea estimată a contractului a fost de 1.773.820 de lei fără TVA, aproape 350.000 de euro. La procedură s-au prezentat mai multe societăți, printre care Vanbet SRL, Corex SRL, Davio Pan Grup Impex SRL, Diacarn Food SRL, Saltempo SRL, Carpatis SRL, Ama Fruct SRL și altele. Conform documentației, procedura a fost împărțită în 23 de loturi. Printre produsele solicitate se numără ouă de găină, fructe proaspete, tărâțe de grâu, mirodenii, smântână, pateu ficat, pâine semi-albă, brânză telemea, slănină afumată, cârnați țărănești, salam de vară, semicarcasă de porc, pulpe de pui.

”Furnizorul va livra produsul la sediul Penitenciarului Iași cu mijlocul său de transport. Furnizorul va suporta toate taxele privind încărcarea și descărcarea produsului în/și din mijlocul său de transport. Furnizarea produsului se va face în maximum 5 zile de la semnarea contractului subsecvent de ambele părți, săptămânal. Modificarea termenelor de livrare se face numai cu acordul autorității contractante, prin act adițional la contract. Notificarea se va face de către partea interesată cu cel puțin două zile înainte ca aceasta să devină operantă”, sunt condițiile cerute de autoritatea contractantă.

Condamnații de la Penitenciarul Iași vor primi ouă și carne de pasăre doar dacă ofertele furnizorilor vor fi validate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *