Prima pagină » Local » Condamnați după ce au urcat băuți la volan! Alcoolemie-record în cazul unuia dintre șoferi!
Condamnați după ce au urcat băuți la volan! Alcoolemie-record în cazul unuia dintre șoferi!

Condamnați după ce au urcat băuți la volan! Alcoolemie-record în cazul unuia dintre șoferi!

03 feb. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Judecătorii ieșeni au dispus condamnarea a doi bărbați, acuzați că au urcat băuți la volan. Cei doi au primit pedepse cu suspendarea executării

Trei bărbați s-au ales cu pedepse din partea judecătorilor ieșeni, după ce au fost acuzați că au șofat după ce au consumat alcool.

La sfârșitul săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Viorel Roman la doi ani și șase luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere sub influența alcoolului. „Inculpatul Roman Viorel va presta muncă neremunerată în folosul comunității la una dintre instituțiile din cadrul Primăriei Municipiului Iași sau din cadrul Consiliului Local Iași, pe o perioadă de 60 de zile”, au afirmat judecătorii. Sentința nu este definitivă. Procesul bărbatului de 62 de ani a început pe 22 octombrie 2010. Asta, după ce ieșeanul fusese reținut pe data de 2 octombrie 2019, fiind acuzat că a condus cu o alcoolemie incredibilă. De meserie inginer la Fortus, ieșeanul a ajuns în vizorul Poliției după ce ar fi condus o mașină prin Bucium și ar fi lovit alte trei autoturisme.

Potrivit anchetatorilor, Roman ar fi lovit mai întâi o mașină în apropiere de localitatea Păun, după ce a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens. Oamenii legii au mai afirmat că, după impactul inițial, individul nu a oprit, iar mașina condusă de Roman a intrat din nou pe contrasens și a lovit alte două vehicule. Bărbatul a fost în cele din urmă prins de Poliție, iar una dintre probele de sânge a relevat că șoferul avea o alcoolemie în sânge de 3,78, potrivit unor surse judiciare.

Alt dosar, altă pedeapsă

Tot la finele săptămânii trecute, un alt bărbat a fost pedepsit de judecătorii ieșeni. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Nicu Adrian Voinescu la un an și șase luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere sub influența alcoolului.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității la una din instituțiile din cadrul Primăriei Comunei Holboca sau în cadrul Consiliului Local Holboca, pe o perioadă de 60 de zile”, au subliniat judecătorii.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul bărbatului din comuna Holboca a început pe data de 11 septembrie 2019. Conform anchetatorilor, în urmă cu câteva luni, acesta a fost prins băut la volan de către un echipaj de Poliție. Pe de altă parte, Judecătoria Iași a dispus condamnarea lui Ion Filoti la un an și zece luni de închisoare, cu suspendare, pentru aceeași infracțiune. De asemenea, inculpatul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității la una din instituțiile din cadrul Primăriei Municipiului Iași sau din cadrul Consiliului Local Iași, pe o perioadă de 60 de zile. Procesul bărbatului a început pe 24 septembrie 2019, el fiind acuzat, la fel ca în celelalte cazuri, că ar fi șofat sub influența alcoolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *