Prima pagină » Local » Condamnat la închisoare, după ce a furat o bicicletă din fața unui supermarket! A pus-o spre vânzare imediat

Condamnat la închisoare, după ce a furat o bicicletă din fața unui supermarket! A pus-o spre vânzare imediat

29 sept. 2022, 02:00, 1 ,
Andreea Timofte în Local

Un individ din Iași, cunoscut sub porecla de „Mamut”, a fost condamnat la trei ani de închisoare, după ce a furat o bicicletă electrică din parcarea supermarketului Lidl din zona Galata, Iași. Bicicleta marca Bosch Kalkoff, culoare neagră, motor electric, era folosită de proprietar cu scopul de a face cumpărături în centrul comercial

În parcarea amenajată a centrului comercial, posesorul a asigurat bicicleta cu un sistem antifurt, intrând în incinta magazinului. După aproximativ 15 minute, acesta a ieșit și a constatat faptul că mijlocul electric nu se mai afla în locul în care a fost lăsat.

În urma vizionării imaginilor de pe camerele de supraveghere montate la exteriorul hypermarketului Lidl, a rezultat faptul că, după ce a asigurat bicicleta în spațiul special destinat, s-a deplasat în parcarea magazinului și, în dreptul locului pentru biciclete, „Mamut” a tăiat sistemul antifurt, a sustras bicicleta electrică, părăsind parcarea magazinului spre direcția Spitalului de Recuperare.

A furat ca apoi să vândă mai departe

 Roata de bicicleta

Individul a fost identificat prin intermediul camerelor de supraveghere

La data de 1.07.2021, un ieșean poreclit „Mamut” a furat o bicicletă electrică din parcarea supermarketului Lidl, în timp ce proprietarul se afla la cumpărături. Ulterior, individul a vândut-o vărului său în schimbul sumei de 2.700 de lei, prin intermediul unui site de anunțuri.

„A sustras bicicleta electrică pe care ulterior a încredințat-o martorului, asigurându-l că îi aparține, însă nu dorea ca tranzacția prin curier să fie efectuată în numele propriu. La data de 02.07.2021, a trimis bicicleta electrică prin intermediul firmei de curierat Fan Courier. Organele de poliție din cadrul Secției 2 Poliție au identificat persoana care a achiziționat bicicleta, respectiv martorul care a plătit suma de 2.700 de lei unei persoane ce avea cont pe OLX. Organele de cercetare penală au ridicat pe bază de proces-verbal bicicleta electrică marca Bosh Kalkoff. Persoana vătămată și-a recuperat bicicleta electrică în data de 15.07.2021, menținându-și plângerea împotriva autorilor necunoscuți cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt calificat din data de 01.07.2021”, precizau anchetatorii.

Interesant este faptul că după ridicarea bicicletei, la rândul său, cumpărătorul a postat bicicleta pe aceeași platformă, în schimbul sumei de 4.500 de lei.

Condamnat la închisoare, după ce a furat o bicicletă

Politist de la spate

Un ieșean a fost condamnat law închisoare după ce a furat o bicicletă

La aproape un an de la incident, judecătorii l-au condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub acuzația de furt.

„În timpul audierii martorului s-a procedat la prezentarea imaginilor surprinse, la data de 01.07.2021, ora 14:30, de camerele de supraveghere montate în exteriorul magazinului Lidl, ocazie cu care acesta l-a identificat pe vărul său – inculpatul, ca fiind persoana care sustrage bicicleta din spațiul special destinat.

Reduce cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului prin sentinţa apelată de la 4 ani de închisoare la 3 ani.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate, care nu contravin prezentei decizii”, adăugau magistrații.

Agenții din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au fost sesizați recent cu privire la cazurile de furt care s-au petrecut tot mai des în ultima perioadă. Aceștia au făcut percheziții și rețineri. În plus, aceștia au identificat și indivizi care au încălcat legea, tâlhărind alte persoane.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *