Prima pagină » Local » Condamnat la închisoare, după ce a accidentat grav un pieton! Ploua mărunt și nu a observat victima

Condamnat la închisoare, după ce a accidentat grav un pieton! Ploua mărunt și nu a observat victima

28 sept. 2022, 02:00,
Andreea Timofte în Local

Un bărbat din Bârlad a fost condamnat de judecătorii ieșeni la un an de închisoare după ce a accidentat grav un pieton ce traversa strada regulamentar. Victima a suferit leziuni ce au necesitat îngrijiri medicale pe parcursul a o sută cincizeci de zile

Se pare că accidentul a avut loc la data de 11.12.2018, dimineața, când șoferul mașinii marca Peugeot a surprins și accidentat o femeie care se angajase regulamentar în traversarea străzii. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În timpul audierilor, cel care a cauzat accidentul a declarat că din cauza ploii mărunte nu a observat persoana ce se afla pe trecere.

A accidentat grav un pieton

 Panou trecere de pietoni

Femeia a avut nevoie de îngrijiri medicale

Fapta unui șofer vasluian a ajuns pe masa anchetatorilor ieșeni, ulterior acesta fiind condamnat la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 11.12.2018, orele 06:50, inculpatul se deplasa cu autoturismul marca Peugeot, cu numărul de înmatriculare VS-93-KRI. În condiţii de ploaie, acesta a surprins și accidentat pe numita care, în calitate de pieton, se angajase regulamentar în traversarea străzii pe trecerea semnalizată prin indicator rutier și marcaj. Atât conducătorul auto, cât și victima au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

Imediat după accident, șoferul a susținut faptul că din cauza vremii nu a observat femeia.

„Fiind audiat, inculpatul a declarat că din cauza condițiilor meteo, respectiv a faptului că afară ploua mărunt, nu a observat-o din timp pe vătămată”, adăugau anchetatorii.

Condamnat la închisoare pentru ucidere din culpă

Masina de politie

Un bărbat din Bârlad a fost condamnat de judecătorii ieșeni

În urma accidentului, persoana vătămată a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 147-150 de zile de îngrijiri medicale, conform Raportului de Expertiza Medico-Legală, iar șoferul a fost condamnat la închisoare.

„Pedeapsa de 1 an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În baza art. 67 alin. (1) Cod penal, raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi exercitarea dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 2 ani, pedeapsă a cărei executare va începe de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare”, menționau magistrații.

Amintim că, în aprilie 2022, un pieton, în vârstă de 50 de ani, a decedat după ce a fost lovit de un autoturism la Plugari.

În urma accidentului, pacientul a ajuns la spital cu politraumă, cu fracturi gambe bilateral, pneumotorax drenat la locul accidentului, hematom intracranian. A fost internat în Chirurgie – Neurochirurgie. Apoi, în sala de operație, a suferit un șoc hemoragic și a decedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *