Prima pagină » Actualitate » Condamnare la închisoare pe viață pentru șoferii ce provoacă accidente mortale. Ce stat adoptă mâine această lege
Condamnare la închisoare pe viață pentru șoferii ce provoacă accidente mortale. Ce stat adoptă mâine această lege

Condamnare la închisoare pe viață pentru șoferii ce provoacă accidente mortale. Ce stat adoptă mâine această lege

27 iun. 2022, 12:24, 3 ,
în Actualitate

Potrivit noii legislații din Marea Britanie, care va intra în vigoare săptămâna aceasta, șoferii care provoacă accidente mortale ar putea primi condamnări precum închisoarea pe viață. Autoritățile britanice speră ca amenințarea cu o posibilă condamnare la închisoare pe viață va fi suficientă pentru a-i determina pe șoferi să fie mai atenți în trafic.

Vinovaţii de accidente mortale riscă să fie condamnaţi la închisoare pe viaţă

Judecătorii din Marea Britanie vor putea pronunța condamnări la închisoare pe viață în cazul șoferilor periculoși care provoacă accidente mortale și șoferilor neglijenți care ucid în timp ce sunt la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor, asta în timp ce acum, pedeapsa pentru infracțiunile de acest gen este de maxim 14 ani de închisoare.

„Cei responsabili se vor confrunta acum cu posibilitatea de a-și petrece restul vieții în spatele gratiilor”, a spus ministrul Justiției Dominic Raab.

Aceste modificări intră în vigoare ca parte a Legii privind poliția, criminalitatea, sentințele și instanțele și va incrimina, de asemenea, vătămarea corporală gravă ca urmare a conducerii neglijente, ceea ce înseamnă că cei care provoacă răni pe termen lung, sau permanente, se vor confrunta și cu pedepse mai aspre.

Modificarea legii a fost anunțată pentru prima dată în anul 2017 și intră în vigoare marți, 28 iunie.

Amintim că în urmă cu un an, o femeie de 29 de ani, a murit în urma unui accident rutier produs în Marea Britanie de un român de 31 de ani, în timp ce o altă pasageră a fost rănită grav.

Guvernul din Marea britanie vrea ca pedepsele să „reflecte gravitatea crimelor”

Înăsprirea pedepselor se va aplica infracțiunilor comise în Anglia, Scoția și Țara Galilor, dar nu și Irlanda de Nord, care are legi separate privind siguranța rutieră. Guvernul britanic vrea ca pedepsele să „reflecte gravitatea crimelor și nenorocirea pe care șoferii criminali o lasă în urma lor”, deoarece au avut loc prea multe accidente care au cauzat tragedii în sânul atâtor familii.

„Șoferii care manifestă un comportament rău pe drumuri reprezintă un pericol pentru noi toți. Cei care se comportă fără a ține cont de riscul pe care îl prezintă merită cele mai aspre pedepse atunci când acțiunile lor fură viețile altora”, a declarat directorul Fundației RAC, Steve Gooding.

Directorul Gooding speră că amenințarea cu o posibilă condamnare la închisoare pe viață va fi suficientă pentru a-i determina pe şoferii care conduc nesăbuit să își schimbe comportamentul, subliniind faptul că omuciderea involuntară implica deja o pedeapsă maximă de închisoare pe viaţă, „așa că este greu de susținut că uciderea cuiva cu o mașină nu justifică o posibilă sancțiune de o severitate similară”.

Guvernul Marii Britanii a spus că dorește să se asigure că „pedepsele reflectă gravitatea crimelor și nenorocirea pe care șoferii criminali o lasă în urma lor”, aşadar, procuratura va acuza în continuare oamenii de crimă sau ucidere din culpă în cazul în care există dovezi că un vehicul a fost folosit ca armă pentru a ucide sau a comite vătămare corporală gravă.

Așadar, noua legislație ce va fi adoptată de Marea Britanie prevede ca șoferii care provoacă accidente mortale să poată primi condamnări precum închisoarea pe viață.

Comentarii
  • Bravo! Si la noi cand?

  • Si la noi ar trebui asa mai ales pt drogurile si alcoolul la volan, pt asa cv nu ai scuza..

  • In Romania nimeni nu o sa accepte Inchisoarea pe Viata pentru accidente rutiere avand in vedere ca, toti sunt Politruci precum si Copiii unor persoane cu Influienta. Ex:fiul lui Iorgulescu a fost declarat o persoasa cu probleme psihice asa ca, nu raspunde de OMOR chiar daca era DROGAT la volan. Cand ai bani si mai esti persoana publica nu raspunzi in fata Legii. In Romania legea se aplica Aleatoriu nicidecum in Spiritul Ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024