Prima pagină » Economic Local » Concursul „Startup Challenges Hackathon” are loc saptamana aceasta la Iasi
Concursul

Concursul „Startup Challenges Hackathon” are loc saptamana aceasta la Iasi

10 sept. 2019, 20:22,
Vlad Alexa în Economic Local
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:708040;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est organizeaza la Iasi evenimentul "Startup Challenges Hackathon", care va avea loc in data de 14 septembrie 2019. Initiativa se va axa pe viitorul educatiei în epoca digitala si va reuni echipe din domeniile educatiei si inovarii pe parcursul unor serii de evenimente ce se vor desfasura simultan în Europa si în afara acesteia.

Vezi si: Noi lucrari edilitare in cartierele orasului. Unde actioneaza echipele Primariei

Peste 50 de echipe vor avea ocazia de a identifica solutii la provocarile specifice presupuse de cele trei prioritati ale Planului de actiune privind educatia digitala: O mai buna utilizare a tehnologiei digitale pentru predare si învatare; Dezvoltarea competentelor digitale; Îmbunatatirea procesului educational printr-o analiza mai eficienta a datelor.

DigiEduHack este deschis tuturor celor interesati sa se înscrie ca gazde ale evenimentului: ministere, scoli, universitati, ONG-uri si companii implicate în educatie. Participantii pot fi: elevi, studenti, profesori, cercetatori, antreprenori etc.

Vezi si: Proiect la nivel inalt, derulat de ADRNE

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est va organiza acest eveniment cu o suma de circa 23.130 lei, fara TVA, din surse proprii, iar la eveniment este asteptat un numar minim de 60 de persoane si un numar maxim de 80 de persoane.

Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT) va organiza în cadrul Planului de actiune privind educatia digitala al Comisiei Europene, un concurs în domeniul educatiei digitale (DigiEduHack), care va dura 24 de ore. Primele trei echipe care vor identifica cele mai bune solutii vor câstiga câte un premiu în valoare de 5.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *