Prima pagină » Local » Concurs sub semnul întrebării la Spitalul „Socola”. Comisia a fost întrunită în mod ilegal, fără acordul Ministerului Sănătății!

Concurs sub semnul întrebării la Spitalul „Socola”. Comisia a fost întrunită în mod ilegal, fără acordul Ministerului Sănătății!

22 iun. 2022, 02:00, 6 ,
BZI.ro, în Local

Concurs sub semnul întrebării la Spitalul „Socola”, pentru ocuparea celor 13 posturi de șefi de secții. Candidații trebuiau să susțină marți, 21 iunie 2022, proba scrisă a concursului, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat, concursul fiind suspendat, deoarece comisia de examinare nu a primit aviz din partea Ministerului Sănătății.

Conducerea Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași publica, în revista „Viața Medicală”, nr. 15, din 15 aprilie 2022, anunțul de scoatere la concurs a funcțiilor de medic șef de secție pentru toate cele 13 secții ale spitalului. Publicarea anunțului în „Viața Medicală” s-a făcut însă fără avizul Ministerului Sănătății, în subordinea căruia se afla Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași și fără un acord din partea Colegiului Medicilor Iași, încălcându-se astfel Ordinul Ministerului Sănătății (OMS) 1406/2006.

Concurs sub semnul întrebării la Spitalul „Socola”: 13 șefii de secții își desfășoară activitatea în mod ilegal!”

Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași a scos la concurs, în data de 15 aprilie 2022, 13 posturi vacante de șefi de secție. În data de 3 mai 2022, au fost verificate dosarele de concurs ale candidaților. Luni, 20 mai 2022, începând cu ora 9:30, în Biblioteca Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași, s-a desfășurat proba pe bază de interviu a concursului.

La proba interviului, prof. univ. dr. Cristinel Ștefănescu a obținut 93,06 puncte, iar conf. univ. dr. Andreea Silvana Szaltontay a obținut 91, 36 de puncte, mai puțin decât dr. Carmen Ungureanu, care a candidat pentru șefia Secției exterioare Psihiatrie cronici I Bârnova.

Conform programului de concurs, urma să se desfășoare proba scrisă marți, 21 mai 2022, începând cu ora 9:00. Acest lucru, însă, nu s-a întâmplat, concursul fiind suspendat, din cauză că dr. Monica Bejan, membru în comisia de examinare, nu a avut aprobare din partea Ministerului Sănătății. Dr. Monica Bejan trebuia să fie membru supleant în comisia de examinare, deoarece dr. Andrei Cârdei este în concediu.

Comisia de examinare este formată din directorul medical al Spitalului „Socola”, dr. Nicoleta Cartaș, un medic cu integrare clinică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în persoana șef lucrări dr. Alexandra Boloș, dr. Andrei-Cătălin Cârdei, din cadrul Spitalului „Socola”, Carmen Tescu-Grigorovici, din partea Colegiului Medicilor Iași, și un reprezentant al Ministerul Sănătății, juristul Vasile Rusu.

Astfel, constatându-se că nu există o comisie legală, aprobată de către Ministerul Sănătății, concursul pentru ocuparea șefiilor de secții de la „Socola” a fost suspendat.

Concurs pentru ocuparea funcțiilor de șef de secție și șef laborator, fără bibliografie și fără comisie de examinare

O altă problemă privind concursul de angajare al șefilor de secție de la „Socola” este legată de identitatea persoanei care a întocmit bibliografia pentru concurs, care este postată pe site-ul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași. Precizăm faptul că bibliografia nu este însoțită de niciun nume și de nicio semnătură. Surse din cadrul spitalului susțin că bibliografia a fost întocmită de către comisia întrunită în mod ilegal, din care face parte și dr. Monica Bejan.

Mai mult, reamintim faptul că bibliografia trebuia făcută publică odată cu anunțul de angajare apărut în revista „Viața Medicală”.

Proba clinică pentru ocuparea șefiei Secției Psihiatrie I Acuți, Secției clinice Psihiatrie II Acuți, Secției Psihiatrie III Acuți, Secției Psihiatrie IV Acuți, Secției clinice Psihiatrie V Acuți și Laboratorului Analize Medicale urma să fie susținută în Sala Rotondă a Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași, miercuri, 22 iunie 2022.

În schimb, proba clinică pentru ocuparea șefiilor la Secția clinică Psihiatrie VI Acuți, Secția clinică Psihiatrie VII Acuți, Secția Psihiatrie VIII Acuți, Secția Psihiatrie XI Cronici, Secția exterioară Psihiatrie I Șipote – cronici de lungă durată, Secția exterioară Psihiatrie II Șipote – cronici, Secția exterioară Psihiatrie cronici I Bârnova și Secția exterioară Psihiatrie cronici II Bârnova ar trebui să fie susținută joi, 23 iunie 2022, în Sala Rotondă a Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași.

În momentul de față, participanții înscriși la concurs nu știu când vor susține proba scrisă, tot concursul fiind pus sub semnul întrebării, neexistând o comisie și o bibliografie aprobată de către Ministerul Sănătății. Am solicitat un punct de vedere din partea Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași legat de acest aspect, urmând să primim un răspuns în termenul legal.

Comentarii
  • Nenea din fotografie e fix Vasile Rusu și se vb de el în articol

  • A fi sau a nu fi

    Această Doabre manageriaza în interesul ei nu al contribuabilului….
    Trebuie urmărită și văzut de unde a făcut averea….ANI, ANAF…
    Nu a profesat 1 zi ca medic și a ocupat doar funcții politic numite….nu-i mai spuneți dr Dobre că râd toți de se sparg!

  • Iar a dat modoranu iama in tastatura si a sters comentariile despre ginerica. Felicitari ! Va bateti joc de voi, nu de noi 😉 umbla vorba ca ginerica juristu printesei, in ultima vreme cam trage la masea de face pe el … problemele il apasa…
    Iar celor care au sters come tariile le doresc sa aiba dia ree cu strunuturi

  • Dobre mai bine ar demisiona, ca doar tampenii face

  • Dobre ăsta mai bine și-ar da demisia!!

  • Pasare outoare visatoare

    Da mai bine ar demisiona. L ar pune pe fostul meu sot manager si pe mine director medical. Sa vedeti ce iese din Socola, neam de neamul vostru nu a vazut dezastru mai mare. Piatra pe piatra nu mai ramane.

    Primele masuri din proiectul de management :
    1. dublarea salariilor si se dau odata la trei luni
    2. Dam afara toti angajatii care nu au cotizat la departamentul juridic
    3. Meniul va fi facut de master chef Cornelush Mihail 5* michelin
    4. Triplam salariul la manager si directorul medical si il luam saptamanal

    …. Asa ca demisia dna manager ca vin altii mai priceputi la zacusca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *