Prima pagină » Eveniment-Social » Concurs sportiv național pentru studenți la USV Iași
Concurs sportiv național pentru studenți la USV Iași

Concurs sportiv național pentru studenți la USV Iași

17 iun. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

„Fă pasul spre sport”, concurs sportiv pentru studenți la Iași! Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași organizează cea de a cincea ediție a competiției naționale pe 17 iunie 2022. Aceasta se adresează atât elevilor, cât și studenților și se desfășoară pe două secțiuni sportive (fotbal băieți și volei mixt), la Baza Sportivă a instituției, pe teren cu gazon artificial și nocturnă și în sala de sport

Universitatea de Științele Vieții (USV Iași) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași organizează cea de a cincea ediție a Concursului Național Sportiv Studențesc „Fă pasul spre sport”, pe 17 iunie 2022. Competiția se adresează atât elevilor, cât și studenților și se desfășoară pe două secțiuni sportive (fotbal băieți și volei mixt), la Baza Sportivă a USV Iaşi, pe teren cu gazon artificial și nocturnă și în sala de sport.

Concurs sportiv pentru studenți la USV Iași

La ediția din acest an și-au anunțat participarea peste 170 de tineri de la mai multe unități de învățământ universitar și preuniversitar din zona Moldovei: Liceul „Dimitrie Cantemir” Iaşi, Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iaşi, Liceul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii „Gheorghe Mârzescu” Iaşi, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iaşi, Liceul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” Negreşti. Scopul general al concursului este acela de a îmbunătăți starea generală de sănătate a tinerilor, controlul indicilor de mortalitate prin promovarea mișcării și a educației fizice prin sport.

„Prin organizarea acestei competiții, urmărim creșterea gradului de participare activă a studenților și elevilor la activități sportive cu caracter permanent, în interesul păstrării și ridicării nivelului de sănătate fizică, mentală, emoțională, precum și al ridicării nivelului de coeziune, integrare și încredere socială. Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt tinerii participanţi la competiţia sportivă, care vor fi răsplătiţi pe măsura rezultatelor obţinute”, a declarat prof. univ. dr. ing. Vasile Stoleru, prorector responsabil cu activităţile sociale, studenţii şi relaţia cu Alumni la USV Iași.

Concurs național dedicat inovației în materie de alimentație sănătoasă

Pe de altă parte, tot luna aceasta, Universitatea de Științele Vieții a organizat și un concurs național dedicat inovației în materie de alimentație sănătoasă. Susținătorii alimentației sănătoase, pasionații de artă culinară, studenți și elevi deopotrivă și-au demonstrat talentul în cadrul Concursului Național Studențesc „Tradiție și inovație pentru alimentație sănătoasă”, organizat de Universitatea de Științele Vieții (USV) „Ion Ionescu de la Brad”, în parteneriat cu Liga Studenților Agronomi și Veterinari și cu Asociația Studenților Veterinari din Iași. Pe lângă studenții de la USV Iași, la această ediție a concursului au participat tinerii de la alte instituții de învățământ, precum Facultatea de Inginerie Alimentară din Suceava, Colegiul „Virgil Madgearu” Iași, Colegiul Agricol și Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, Liceul Tehnologic „Mihail Kogălniceanu” Miroslava, Liceul Tehnologic Economic Pașcani, Liceul Tehnologic Hârlău.

Așadar, USV Iași organizează, în prezent, un concurs sportiv pentru studenți la Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`