Prima pagină » Eveniment-Social » Concurs-simulare pentru admitere 2022 la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, mâine, 8 mai 2022
Concurs-simulare pentru admitere 2022 la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, mâine, 8 mai 2022

Concurs-simulare pentru admitere 2022 la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, mâine, 8 mai 2022

07 mai 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași organizează un concurs-simulare pentru admitere 2022 mâine, 8 mai 2022. La această sesiune s-au înscris 1700 de candidați, mai mulți față de prima sesiune desfășurată în martie, la care au participat 1482. Aproximativ 200 de studenți voluntari vor avea grijă de buna desfășurare a concursului care are loc în format fizic. În ziua programată pentru simulare, librăria Universității de Medicină și Farmacie va fi deschisă în intervalul 8:00-14:00, astfel încât candidații să își poată procura culegerile de teste

Concurs-simulare, la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” din Iași! Acesta va avea loc mâine, 8 mai 2022. Simularea concursului de admitere este un proiect educațional organizat de UMF împreună cu Societatea Studenților Mediciniști Iași, Societatea Studenților Stomatologi Iași, Societatea Studenților Farmaciști Iași și Asociația Studenților Bioingineri Iași. La această sesiune s-au înscris 1.700 de candidați, mai mulți față de prima sesiune desfășurată în martie, la care au participat 1482. Aproximativ 200 de studenți voluntari vor avea grijă de buna desfășurare a concursului care are loc în format fizic.

Concurs-simulare de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași

În ziua simulării, librăria Universității de Medicină și Farmacie va fi deschisă în intervalul 8:00-14:00, astfel încât candidații să își poată procura culegerile de teste.

„Suntem extrem de încântați că, după doi ani, avem posibilitatea de a organiza din nou Simularea Concursului de Admitere la UMF Iași în format fizic. Știm cât de important este acest examen pentru viitorii noștri colegi și ne bucurăm că putem veni în ajutorul lor, pentru a-și evalua cunoștințele deprinse până în acest moment și a face față mai ușor stresului din ziua concursului, știind la ce să se aștepte și cum decurge acesta”, a declarat Mădălina Florea, președintele Societății Studenților Mediciniști Iași.

Simularea Concursului de Admitere este un proiect educațional destinat elevilor sau oricărei persoane care dorește să se înscrie la UMF Iași

Testele publicate de Editura „Gr. T. Popa”, ediția 2022, au următoarele prețuri de vânzare: Anatomia și fiziologia omului – 33 lei, Chimie Organică – 42 lei, Fizică – 43 lei, Biologie Vegetală – 32 lei, Matematică – 31 lei. Ediția Simulării Concursului de Admitere la UMF Iași 2022 se va desfășura fizic și are loc în două sesiuni: 6 martie și 8 mai. Taxa de participare este de 60 lei. Simularea Concursului de Admitere este un proiect educațional destinat elevilor sau oricărei persoane care dorește să se înscrie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași. Proiectul are ca scop principal simularea procesului de examinare din cadrul Concursului de Admitere, precum și evaluarea personală a fiecărui candidat.

La Admitere 2022, UMF Iași a scos din calculul notei de admitere media de la Bacalaureat, care reprezenta 10 la sută

De precizat că, în ședința din 22 decembrie 2021, Senatul Universității de UMF Iași a aprobat Metodologia proprie privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere pentru anul universitar 2022/2023. Conform Metodologiei, s-a scos din calculul notei de admitere media de la Bacalaureat, care reprezenta 10 la sută. Astfel, începând din acest an, clasificarea candidaților se va realiza doar pe baza notelor obținute la testul grilă. Concursul de Admitere din sesiunea IULIE constă în susținerea unei probe scrise (test grilă) pentru ocuparea locurilor subvenționate de la bugetul de stat și a locurilor cu taxă în lei.

Universitatea acordă cel puțin zece locuri bugetate, în cadrul cifrei de școlarizare aprobate, din categoria locuri repartizate statistic, absolvenților cu diplomă de Bacalaureat proveniți din sistemul de protecție socială. În cazul în care locurile nu se ocupă, Universitatea le distribuie către ceilalți candidați. Durata tezei este de trei ore. La noua etapă a simulării concursului de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași participă 1.700 de candidați, 200 de studenți voluntari în 65 de amfiteatre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`