Prima pagină » Eveniment-Social » Concurs internațional, dedicat marelui povestitor Ion Creangă, la Iași
Concurs internațional, dedicat marelui povestitor Ion Creangă, la Iași

Concurs internațional, dedicat marelui povestitor Ion Creangă, la Iași

19 apr. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

La Iași, și în numele marelui povestitor Ion Creangă, a avut loc un important concurs internațional. Astfel, în data de 15 aprilie 2022, a fost sărbătorită Ziua Bojdeucii, aniversarea a 104 ani de la inaugurarea primului muzeu literar din România(15 aprilie 1918). Cu acest prilej a fost marcat momentul prin anunțarea câștigătorilor Concursului Naţional ”Ion Creangă” de creaţie literară -”Povești”, destinat românilor de pretutindeni şi organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iaşi

În numele marelui povestitor Ion Creangă, la Iași, a avut loc un important concurs internațional! Concret, la data de 15 aprilie 2022 a fost sărbătorită Ziua Bojdeucii, aniversarea a 104 ani de la inaugurarea primului muzeu literar din România(15 aprilie 1918). În acest context, a fost marcat momentul prin anunțarea câștigătorilor Concursului Naţional ”Ion Creangă” de creaţie literară-”Povești”, destinat românilor de pretutindeni şi organizat de Muzeul Național al Literaturii Române(MNLR) Iaşi. Anul acesta, la concurs s-au înscris 120 de participanți din România, Republica Moldova, Italia, Canada.

Concurs internațional, dedicat marelui Ion Creangă, organizat la Iași

Juriul ediției a XXX-a, format din Nicoleta Dabija(președinte), Carmelia Leonte și Cătălin-Mihai Ștefan, a desemnat câștigătorii la fiecare categorie, după cum urmează: Categoria Copii: Premiul I-Sara-Maria Parfeni (Iași), Premiul II-Camelia-Ioana Dolhescu(Târgu-Neamț), Premiul III-Sofia-Ioana Vlășceanu(Buzău). Categoria Adolescenți: Premiul I-Mihai-Claudiu Cazan(Giurgiu), Premiul II-Andreea-Ștefania Boșteanu(Târgu Neamț), Premiul III-Emanuel Balasz(Cluj-Napoca). Categoria Adulți: Premiul I-Lăcrămioara Geta Dimulete(Sibiu), Premiul II-Maria Prisacariu (București), Premiul III-Gabriela-Raluca Demetrescu(București). Tinerii fac parte din noua generație de posibili scriitori.

Poveştile premiate la această ediţie vor fi publicate în volumul al XXIV-lea din antologia ”Poveştile de la Bojdeucă”, care va fi lansat în anul 2023

Premii speciale: Premiul Muzeului Național al Literaturii Române Iași-Maria-Daria Balașca-Mihoci(Iași), Premiul Asociației ”Patrimoniu pentru comunitate” Iași-Adina-Alexandra Iftime(Botoșani), Premiul Bojdeucii ”Ion Creangă”-Dina-Ioana Stanciu(București), Premiul Editurii Muzeelor Literare Iași-Maria-Nicola Câțulescu(București), Premiul revistei ”Dacia literară”-Issabela Cotelin(București), Premiul ”Mirel Cană”-Alessia Gabriela Pătrînjei(Roma, Italia). Poveştile premiate la această ediţie vor fi publicate în volumul al XXIV-lea din antologia ”Poveştile de la Bojdeucă”, care va fi lansat în anul 2023. Secretara concursului și coordonatoarea antologiei este Roxana Drugescu, de la Editura Muzeelor Literare Iași.

Tocmai pentru a marca Ziua Bojdeucii, respectiv aniversarea a 104 ani de la inaugurarea primului muzeu literar din România(15 aprilie 1918) a fost organizat acest concurs internațional, dedicat marelui Ion Creangă, la Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`