Prima pagină » Eveniment-Social » Concurs important în învăţământul preuniversitar ieşean! Sunt vizate posturi de conducere
Concurs important în învăţământul preuniversitar ieşean! Sunt vizate posturi de conducere

Concurs important în învăţământul preuniversitar ieşean! Sunt vizate posturi de conducere

07 sept. 2022, 15:52, 1 ,
în Eveniment-Social

Mâine, 8 septembrie 2022, are loc proba scrisă a etapei a treia a concursului pentru ocuparea postului de director şi director adjunct la nivel de reţea în iînvațământul preuniversitar din judeţul Iaşi.

În momentul de faţă sunt 49 de posturi rămase vacante pe care s-au înscris 42 de candidaţi.

IȘJ anunță un nou concurs important în învăţământul preuniversitar ieşean!

Reamintim faptul că până în prezent s-au derulat alte două sesiuni ale concursului de directori, iar ministrul Educației, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu a declarat la dezbaterea „Director de viitor” că 20 la sută dintre posturi au rămas neocupate. Tot în acel moment, oficialul a transmis și această a treia etapă. În primele două etape au fost ocupate nu mai puțin de 6.969 de posturi de director adjunct și directori, din cele 8.692 de posturi scoase la concurs. Cele rămase neocupate sunt 1.723 de posturi.

Important de precizat este că accesul candidaților în centrul special se face în dimineața zilei de concurs, în intervalul orar 8.00-8.45, pe baza unui act de identitate valabil (carte de identitate, pașaport).

Astfel, proba scrisă începe la ora 10.00 și durează maximum 120 de minute. Testul standardizat va avea doar 50 de itemi prin care se evaluează capacități și competențe relevante pentru activitatea de management educațional, conform ordinului publicat în Monitorul Oficial al României.

Mai mult decât atât, candidaţii care nu sunt prezenţi în sala de concurs la momentul deschiderii plicurilor cu subiecte pierd dreptul de a participa la concurs.

Fiecare item are un răspuns corect

Pentru fiecare întrebare, răspunsul considerat corect de către candidat va fi marcat prin umplerea pătratului corespunzător, fiind unul singur. Alte modalități de marcare a răspunsului (ex. X) nu vor fi luate în considerare în etapa de evaluare.

Cadrele didactice vor folosi doar pix cu pastă de culoare albastră sau neagră care nu se șterge.

Candidaților, responsabililor de sală și supraveghetorilor le este interzis accesul în sală cu genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, notițe sau alte materiale documentare, mijloace electronice, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanță. Materialele interzise vor fi depuse în sala de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea în sala în care se desfășoară proba scrisă.

Se interzice de asemenea candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită sau să schimbe între ei ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Încălcarea prevederilor anterioare va fi considerată tentativă de fraudă sau fraudă.

Calendarul concursului

  • 8 septembrie – Desfășurarea probei scrise
  • 8 septembrie – Afișarea rezultatelor la proba scrisă
  • 8—9 septembrie – Depunerea contestațiilor la proba scrisă
  • 12—13 septembrie – Soluționarea contestațiilor la proba scrisă
  • 13 septembrie – Afișarea rezultatelor finale la proba scrisă
  • 14—18 septembrie – Înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează și, în funcție de opțiune, depunerea documentelor pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare, conform art. 8 alin. (1) lit. n) din Metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 4.597/2021, cu modificările și completările ulterioare
  • 19—20 septembrie – Constituirea comisiilor pentru proba de interviu
  • 21 septembrie – Publicarea graficului de desfășurare a interviurilor
  • 22—29 septembrie – Desfășurarea probei de interviu
  • 23—30 septembrie -Depunerea și soluționarea contestațiilor la proba de interviu
  • 30 septembrie – Afișarea rezultatelor finale ale concursului
  • 3 octombrie – Exprimarea opțiunilor candidaților declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ
  • 4 octombrie – Validarea rezultatelor finale
  • 5 octombrie – Emiterea deciziilor de numire

Astfel, mâine vor fi emoții mari în învățământul preuniversitar ieșean după ce de la ora 10.00 se va desfășura unul dintre cele mai importante concursuri.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *