Prima pagină » Eveniment-Social » Concurs de educație ecologică și protecția mediului, derulat la Iași
Concurs de educație ecologică și protecția mediului, derulat la Iași

Concurs de educație ecologică și protecția mediului, derulat la Iași

17 oct. 2019, 04:00,
Raluca Costin, în Eveniment-Social

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iași și Palatul Copiilor Iași organizează în perioada 17-20 octombrie Concursul de educație ecologică și protecția mediului „Iași green bag! Creează și responsabilizează pentru eco-ul naturii”. Evenimentul aflat la a zecea ediție, având deviza „Căutători de comori, la pas prin Iași”, se adresează copiilor participanți din țară și din străinătate, părinților, bunicilor, comunității locale și ieșene. Evenimentul se va desfășura la Palatul Copiilor Iași, dar și în Complexul Comercial Palas Mall, precum și la diverse edificii culturale din municipiu.

Sacoșa eco, vedeta evenimentului

Evenimentele din acest weekend au scopul de a semnala efectele grave pe care le au schimbările climatice. „La nivel mondial, în contextul declarării stării de urgență a mediului, de către tinerii responsabili de pe întreg mapamondul, s-au organizat numeroase proteste în ultima perioadă, din dorința de a semnala gravitatea efectelor aduse de schimbările climatice cu care ne confruntăm. Pe parcursul anului au fost activități, prin marșuri, expoziții, distribuiri de pliante cu informații utile, am colectat selectiv, am sortat DEEE. Sacoșa eco va fi vedeta evenimentului”, au declarat organizatorii.

Obiectivul principal al proiectului a fost încă de la debut, din 2009, formarea unui mod de viață în rândul copiilor, elevilor, tinerilor, mai puțin consumerist, prin înlocuirea sacoșelor din polietilenă cu altele textile, mult mai rezistente.
„Iată că la 10 ani de la inițiere, roadele demersurilor responsabile ale tinerilor ecologiști participanți la concurs, din țară, alteori și din străinătate, au început să se arate. Forurile abilitate cu protecția mediului nu au rămas indiferente la atitudinile noastre și ale multor altora ca noi, astfel încât identificăm strategii responsabile aplicate și în țara noastră, sacoșele din plastic fiind în viitor eliminate de tot de pe piață”, au declarat organizatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *