Prima pagină » Local » Concurs aranjat la UMF Iași pentru beizadeaua unui profesor! Comisia de examinare, bazată pe cumetrii

Concurs aranjat la UMF Iași pentru beizadeaua unui profesor! Comisia de examinare, bazată pe cumetrii

10 iun. 2022, 02:12, 17 ,
Codruța Șoroagă, în Local

Sâmbătă, 11 iunie, este ultima zi în care persoanele care doresc să ocupe posturile de șef de lucrări poziția 24, șef de lucrări poziția 25 și șef de lucrări poziția 26 Semiologie chirurgicală se vor putea înscrie la concursul organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Surse din cadrul universității susțin că pentru cele 3 posturi s-au înscris patru sau cinci candidați. Concursul din cadrul UMF Iași pare a fi aranjat, printre cei înscriși urmând a se număra și fiul prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, Dragoș Scripcariu.

Pe lângă funcțiile de șef de lucrări poziția 24 Semiologie chirurgicală, șef de lucrări poziția 25 Semiologie chirurgicală, și șef de lucrări poziția 26 Semiologie chirurgicală, UMF Iași angajează pe perioadă nedeterminată și șef de lucrări poziția de 10 Semiologie medicală și gastroenterologie, șef de lucrări poziția 19 Semiologie medicală și gastroenterologie, șef de lucrări poziția 5 Neurochirurgie și șef de lucrări poziția 16 Pediatrie.

Viorel Scripcariu, rector UMF Iasi

Surse din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași (UMF Iași) susțin că pentru cele 3 posturi s-au înscris patru sau cinci candidați

 

Concurs aranjat la UMF Iași: din comisie fac parte cumătrul și finul rectorului Viorel Scripcariu

prof. dr. Alexandru Grigorovici

Dragoș Scripcariu are postul asigurat având în vedere că din comisia de concurs fac parte prof. dr. Alexandru Grigorovici, cumătrul rectorului UMF Iași, și prof. dr. Daniel Vasile Timofte, finul lui Viorel Scripcariu

Persoanele care doresc să candideze pentru funcția de șef de lucrări poziția 24 Semiologie chirurgicală, șef de lucrări poziția 25 Semiologie chirurgicală și șef de lucrări poziția 26 Semiologie chirurgicală mai au doar o zi la dispoziție pentru a se înscrie la concursul organizat de către UMF Iași.

În cazul tuturor celor 3 concursuri de angajare a fost formată aceeași comisie de examinare, aceasta fiind avizată în Consiliul Facultății de Medicină, din data de 24.05.2022.

Președintele comisiei de examinare este prof. dr. Ionela Lăcrămioara Șerban, membrii comisiei fiind: prof. dr. Alexandru Grigorovici, prof. dr. Daniel Vasile Timofte, prof. dr. Cristian Lupașcu șef lucr. dr. Alin Vasilescu, iar membrii supleanți: șef lucr. dr. Nuțu Vlad, șef lucr. dr. Iulian Radu, secretar fiind asist. dr. Ana Maria Trofin.

Surse din cadrul UMF Iași susțin că unul dintre candidații pe postul de șef de lucrări este Dragoș Scripcariu, fiul rectorului Victor Scripcariu. Tânărul a câștigat concursul de asistent universitar la disciplina semiologie medicală în primăvara anului 2016, imediat ce tatăl său a devenit rector.

Dragoș Scripcariu are postul asigurat având în vedere că din comisia de concurs fac parte prof. dr. Alexandru Grigorovici, cumătrul rectorului UMF Iași, și prof. dr. Daniel Vasile Timofte, finul lui Viorel Scripcariu. Și nora rectorului Viorel Scripcariu, Ioana Shadiye Winkler, este angajată în cadrul UMF Iași, ocupând postul de asistent universitar la obstetrică-ginecologie.

prof. dr. Daniel Vasile Timofte

Președintele comisiei de examinare este prof. dr. Ionela Lăcrămioara Șerban, membrii comisiei fiind: prof. dr. Alexandru Grigorovici, prof. dr. Daniel Vasile Timofte, prof. dr. Cristian Lupașcu șef lucr. dr. Alin Vasilescu

După ce criterii se va desfășura concursul de angajare pe perioadă nedeterminată

o imagine cu Dragos Scripcariu și sotia acestuia, Dr.Ioana Scripcariu Sadyie

Concursul din cadrul UMF Iași pare a fi aranjat, printre cei  înscriși numărându-se și fiul prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, Dragoș Scripcariu

Facultatea de Medicină din cadrul UMF Iași organizează în perioada următoare concurs pentru ocuparea postului de șef de lucrări poziția 24 Semiologie chirurgicală (Chirurgie generală; Îngrijiri calificate în chirurgie: Semiologie chirurgicală), a postului de șef de lucrări poziția 25 Semiologie chirurgicală (Chirurgie generală; Semiologie chirurgicală) și a postului de șef de lucrări poziția 26 Semiologie chirurgicală (Chirurgie; Chirurgie generală; Semiologie chirurgicală).

Doritorii își pot depune candidaturile până pe 11 iunie 2022. În cazul concursului pentru funcția de șef de lucrări poziția 24, prelegerea va fi susținută în data 30 iunie 2022, la ora 15.00, în amfiteatru de Chirurgie. Pentru șef de lucrări poziția 25 prelegerea va fi susținută pe 30 iunie 2022, la ora 15.45, în amfiteatru de Chirurgie. În ceea ce privește ocuparea postului de șef de lucrări poziția 26, prelegerea va avea loc pe 30 iunie 2022, la ora 16.30, în amfiteatru de Chirurgie.

Probele de concurs vor fi susținute în perioada 28 iunie 2022 – 30 iunie 2022. Rezultatelor vor fi comunicate în intervalul 30 iunie 2022-1 iulie 2022, urmând ca perioada 1 iulie 2022-5 iulie 2022 să fie alocată contestațiilor. Câștigătorii concursului vor avea un salariu brut, lunar, în valoare de 4.522 lei.

Concursul pentru ocuparea postului de șef de lucrări constă în analiza dosarului candidatului, care reprezintă 50% din nota finală. Dosarul candidatului va fi evaluat de către comisia de concurs, după grila „Indicatori de evaluare utilizaţi pentru ocuparea funcţiilor didactice” (aprobată de Senatul UMF «Grigore T. Popa» din Iaşi) completată şi semnată de fiecare candidat. Proba Analiza dosarului candidatului este eliminatorie în cazul neîndeplinirii standardelor minimale obligatorii. Susţinerea orală a propunerii de dezvoltare a carierei universitare, depusă la dosar, conform art. 13, reprezintă 10% din nota finală. Prezentarea planului de dezvoltare a carierei universitare se va face printr-o prelegere de maximum 45 minute, dar nu mai puţin de 30 de minute. Prelegere publică reprezintă 40% din nota finală. Prelegerea publică se susţine în faţa comisiei de concurs, conform metodologiei. Evaluarea candidatului se face separat pe fiecare probă componentă a concursului, din procentajul total de 100%.

Este inadmisibil că instituții precum DNA și DIICOT sunt preocupate să numere etajele clădirilor de prin oraș, respectiv să verifice autorizațiile de construcții, în loc să se ocupe de adevărată corupție și „crima organizată“ din instituțiile publice. Gulerele albe din instituțiile statului par a nu avea ochi pentru posibila corupție și posibilele grupuri infracționale organizate ce se află chiar în centrul Iașului, la UMF, unde se ocupă de aranjarea concursurilor de angajare.

Tocmai de aceea, este de așteptat ca organele statului să nu închidă ochii în cazul în care concursul aranjat la UMF Iași va fi câștigat de beizadeaua unui profesor.

 

Comentarii
  • Mai sunt si concursuri nearanjate? Coruptie si mizerie peste tot.

  • Mare noitate

    E un vreun sef sau sefut de secție sau detector medical care sa fie pus pe bune?Stiti pe careva bun și fără pile ?

  • Camorra de Iași.

  • nu pare aranjat,este,nu vad rostul articolului care nu va schimba nimic

  • mergeti si la opera ?

  • UMF-UL este mai rău famat si fara valoare decît o sc satească ! MEDICINA cu sc de asistenti private si universitatile afaceri ale medicilor si politicului ,reprezintă perfect o „CRIMĂ cu PREMEDITARE ” imporiva vietii umane ! Cunosc bine sistemul !

  • Anti mizerie.

    Conducerea UMF, aduce si favorizeaza toate scursurile din occident sa invete aici. Pentru lacomia burtilor de bani, aduceti toate natiile cu culturile lor bolnave in Iasi. Din cauza unora ca ei apar tot felul de mizerii, Droguri, Pornografie, Altercatii, Destrabalare si Crime.
    Exemplele se vad din media ultimilor ani.
    Dispareti din Iasi cu tot cu studiile voastre.
    Deveniti factori de decadere.
    Deveniti exemple „oamenilor cu studii”.
    Sub aspectul cimentat de fatada refacuta cu glet sta mocirla mizeriei ascunse din spatele costumului parfumat.
    Voma poleita cu aur.
    Ei sunt exemplele copiilor de astazi.
    Cu asemenea aranjamente Iasul castiga prestigiu mocirlos.

  • Alo DGA Iași?Alo DNA Iași?

    Verificați și ultimele angajări făcute la Usmv Iași…fini, cumătri, frate, soră, lipitori de afișe pe la PSD…toate făcute la și cu știința lui Jitareanu și Ulea!!! Verificați și vă veți convinge.

  • coruptia a ajuns in sangele romanilor ……….. epidemie de coruptie !

  • La o verificare mai atenta si amanuntita o sa va dati seama ca Mafia este mai ales in institutile bugetare

  • Și dacă ați făcut acest articol se va schimba ceva??

  • Alo DGA Iași?

    Toată lumea vorbește despre șpăgile care se dau la concursurile de angajare in spitale,se dau pină și prețurile la fiecare spital, numai dga Iași nu știe și nu a auzit nimic!!!

  • Va rog sa nu mai jigniti Alesii Poporului in Romania Democratia este functionala. Asa este perceputa de catre alegatori si cum dansii voteaza noi trebuie sa-i respectam.Nu stiu ce ar fi daca procentul de vot ar fi de peste 90% probabil ceva ar trebui sa se schimbe.

  • Va rog sa nu mai jigniti Alesii Poporului in Romania Democratia este functionala. Asa este perceputa de catre alegatori si cum dansii voteaza noi trebuie sa-i respectam.Nu stiu ce ar fi daca procentul de vot ar fi de peste 90% probabil ceva ar trebui sa se schimbe.

  • Dacă aș fi în locul lui Scripcariu, as da în judecata autorul articolului și as cere daune morale și laptele pe care imbecilul asta l-a supt de la ma-sa. Acest articol ca și multe altele despre multi alti oameni are lucrează în alte instituții, este scris la comanda contracost. Ma mir, ca antecomentatorii au căzut în aceasta capcana. La o prima lectura a așa-zisului articol, se observa repetiția excesiva și intentionata a frazelor cu scopul de a inocula cititorului ideea ca, într-adevăr concursul este în neregula. Dar, în gândirea infantila, copiii nu pot fi la fel de buni ca și părinții sau chiar mai buni! Băi că.kkt cu ochi care ai scris articolul, sunt nenumărate familii în care din tata în fiu și mai departe, sunt medici, profesori, preoți, etc. De unde ideea idioata, ca dacă părintele lucrează intr-un loc, copilul nu are voie sa lucreze tot acolo? Dar, probabil iar ai primit firimituri și stransura de pe masa, ca să scrii acest articol!

  • Si la Universitatea Agronomica nu e la fel?

  • Pai care e problema? Omul pe bun merit candideaza? Si ce daca tatal e rector…..daca era tractorist stia cineva cazul? Vorbesc leprele ce fac altii…. Faceti si voi ceva in viata asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *