Prima pagină » Local » Concurs aranjat într-un mod penibil la Spitalul „Socola” Iași! Ca să nu mai învețe, li s-au dat aceleași subiecte ca în anul 2016!

Concurs aranjat într-un mod penibil la Spitalul „Socola” Iași! Ca să nu mai învețe, li s-au dat aceleași subiecte ca în anul 2016!

01 iul. 2022, 02:10,
Codruța Șoroagă, în Local

În perioada 20 iunie 2022 – 27 iunie 2022, în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași, s-a desfășurat concursul de ocupare a posturilor vacante de șefi de secție, șef laborator analize medicale și șef ambulatoriu de specialitate. Concursul trebuia să aibă loc în anul 2020, însă din cauza pandemiei, șefiile de secții au fost prelungite în mod ilegal de către dr. Cristina Dobre, managerul unității medicale. Cu totul surprinzător este faptul că medicii care au participat la concurs au avut la proba scrisă aceleași subiecte ca în anul 2016. Ținând cont că, pentru cele mai multe secții, concursul din anul 2022 a  fost câștigat de doctorii care ocupau deja aceste funcții, putem crede că a fost vorba de un concurs aranjat.

Reporterii „Bună Ziua Iași” au descoperit o mulțime de nereguli legate de concursul pentru ocuparea posturilor vacante de șefi de secție, șef laborator analize medicale și șef ambulatoriu de specialitate organizat de către Spitalul „Socola”. În primul rând, anunțul de scoatere la concurs a funcțiilor s-a făcut fără avizul Ministerului Sănătății și fără acord din partea Colegiului Medicilor Iași. Mai mult, în anunțul apărut în nr. 15 al Revistei „Viața Medicală”, nu au fost specificate  condițiile pe care le oferă unitatea medicală, tematica de concurs și, inițial, nu era precizat nici cuantumul taxei de concurs. Cea mai gravă problemă o constituie faptul că la proba scrisă subiectele de la concursul din anul 2022 au fost aceleași cu cele din anul 2016.

Șefii de secții de la Spitalul „Socola” au avut, la proba scrisă, același subiecte ca în anul 2016

Surse din cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași susțin că subiectele de la concursul din anul 2022 pentru ocuparea posturilor vacante de șefi de secție, șef laborator analize medicale și șef ambulatoriu de specialitate au fost aceleași precum cele din anul 2016. Cu prilejul acestui nou concurs, nu au avut loc prea multe schimbări, majoritatea secțiilor fiind conduse tot de medicii care au câștigat concursul de șef de secție în anul 2016. Cu toate acestea, în ceea ce privește șefia Secției Psihiatrie III Acuți, dr. Gheorghe Nedelciu a fost înlocuit de dr. Ilinca Untu, medicul Gheorghe Nedelciu pensionându-se. Schimbări au fost făcute și în cazul Secției Exterioare Psihiatrie II Cronici Bârnova, unde dr. Olivia-Antoneta Hostiuc a fost înlocuită de dr. Elena Ungureanu. O altă problemă legată de concursul pentru ocuparea șefiilor de secții la Spitalul „Socola” o constituie faptul că nu a existat o comisie care să soluționeze contestațiile, de acest aspect ocupându-se tot comisia de concurs.

Reporterii „Bună Ziua Iași” au solicitat conducerii spitalului subiectele, baremele și rezultatele de la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de șefi de secție, șef laborator analize medicale și șef ambulatoriu de specialitate din anul 2016, pentru a le compara cu cele din anul 2022, însă nu au primit niciun răspuns din partea dr. Cristina Dobre.

Cine sunt noii șefi de secție din cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași

În urma concursului de ocupare a posturilor vacante de șefi de secție, șef laborator analize medicale și șef ambulatoriu de specialitate din cadrul Spitalului „Socola” din Iași, dr. Dania Andreea Radu a câștigat șefia Secției Psihiatrie I Acuți, dr. Șerban Turliuc a câștigat postul de șef de secție la Secția Clinică Psihiatrie II, dr. Ilinca Untu a câștigat postul de Șef Secție Psihiatrie III Acuți. Șefia Secției Psihiatrie IV Acuți a fost câștigată de către dr. Oana Cristina Crețu, iar concursul pentru șefia Secției Clinică Psihiatrie V a fost câștigat de către dr. Cristinel Ștefănescu. Secția Clinică Psihiatrie VI Acuți va fi condusă de către dr. Andreea Silvana Szalontay, iar Secția Clinică Psihiatrie VII Acuți de către prof. dr. Roxana Chiriță. Dr. Daniela Cesara Botezatu se va afla la conducerea Secției Psihiatrie VIII Acuți, în timp ce șefia Secției Psihiatrie IX Cronici a fost câștigată de dr. Petru Romeo Dobrin. Dr. Călin Adam va conduce Secția Exterioară Psihiatrie I Șipote – cronici de lungă durată, în timp ce la conducerea Secției Exterioare Psihiatrie II Șipote – cronici va fi dr. Dan George Lupu. Secția Exterioară Psihiatrie Cronici I Bârnova va fi condusă de dr. Carmen Mucenica, iar Secția Exterioară Psihiatrie Cronici II Bârnova va fi condusă de dr. Elena Ungureanu. Conducerea Laboratorului Analize Medicale a fost câștigată de către ch. pr. Elena Cristina Neagoe.

Având în vedere că la concursul  de ocuparea a posturilor vacante de șefi de secție, șef laborator analize medicale și șef ambulatoriu de specialitate, medicii la Spitalul „Socola” din Iași s-au distribuit aceleași subiecte ca în anul 2016,  credem că avem de-a face cu un concurs aranjat.

Comentarii
  • Împăratul Braziliei

    Vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca sunt acri!

  • Avertizor de Integritate

    Trebuia plangere la DNA, Avocatul Poporului, Guvern, Ministerul Sanatatii, Parchet, Politie, pomelnic la biserica… tot dar absolut peste tot…aaaa…. Si sa vina Emanuel Ungureanu cu ProTV-ul,Antena3, AntenaStar, romania tv, eurosport, dicovery etc … slab, foarte slab… dar lipseste din articol tocmai cine a oferit ofrande zeilor pentru acest articol….

  • Chiar nu vede nimeni ce face animala asta??? DNA, trezește-te!!

  • doctoritza botezata

    Felicitari tuturor.Chiar si noii sefute DD, slabutei botezate YKP pentru performanta de a iesi a 14 a.Din 14 doctori candidati.Din fericire alinutza nu incurcat-o si a alergat singurica. Chiar si asa a iesit ultima la scris, ultima la proba clinica, ultima in clasamentul final.E in ton cu facultatea facuta la o privata :)))

  • Doctorii cu scaun la cap din Socola își cunosc limitele,ce sa faci cu Cesara râde sardonic,bătă profesional,fără coroana vertebrală mahalaua e punctul ei forte….Săraca Alina și ceilalți!!

  • Pai ,dacă prietena ei este asist șefa motrică latrina , scuze Lola, ce pretenții aveți ! Practic , latrina mega șefa și cezaricaa subordonata😄 probabil Lola ii va da Ceață la concurs, sigur va lua note mai mari decât șefa ei

  • Infirmiera ofticata

    Sa vedeți la Spitalul de Urgenta Pascani 13000 koko postul de asistent…și în ultimul an s-au angajat mulți…peste 30 …dar na ochii albaștri veghează din umbra…

  • voucherele de vacanta cand le dati???

  • Vaca Lola e ocupată acum cu scamele de sub birou…mititica s-a ales și cu lombosciatica…ce tot aveți cu ea?

  • Lipseste tocmai un candidat din toti cei inscrisi in acest articol … Credeam ca esti barbat si ai coloana vertebrala, domnule doctor … pacat de imaginea lucrata in ultimii ani care s-a dus pe apa sambetei datorita unui ego de moment … se pare ca acum dispar multe din miturile create in jurul tau … din nou ai dezamagit … fii barbat si invata sa pierzi in viata … asa ai pierdut si o sa mai pierzi pe baza egoului tau … chiar crezi ca intereseaza pe cineva cu ce masina o plimbi pe domnisoara de langa tine cand te comporti ca un pusti de 10 ani razgaiat si plin de fite …

  • M. P curva socolei

  • Habar nu au multi nici nu stie sa scrie

  • Sugi P….. A ca la căminele 2 mai cum ai facut toată viata plus ca te a violat tatăl tău la greu de asta ți-e ciuda

  • Dobrin e de vina ca le tine in brate

  • Mai schimba asistenta șefa ca si a făcut plinul sa cam saturat si urmărit scopul prin tine ajunge mai sunt mult mai competene ca ea sa folosit de tine destul si a atins scopul

  • Vrem o schimbare ne am plictisit de ea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024