Prima pagină » Titlurile zilei » Concurs aranjat în lumea medicală. Sora primarului și femeia de suflet a acestuia trebuie să fie câștigătoare! Oana Bălan: „Eu nu-mi permit să dau șpagă ca să mă angajez pe undeva”

Concurs aranjat în lumea medicală. Sora primarului și femeia de suflet a acestuia trebuie să fie câștigătoare! Oana Bălan: „Eu nu-mi permit să dau șpagă ca să mă angajez pe undeva”

03 mart. 2023, 02:00, 35 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

În această perioadă se organizează un concurs pentru ocuparea a două posturi de asistent medical generalist la Unitatea de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei. Pentru cele două posturi s-au înscris șase candidați, însă există suspiciuni conform cărora concursul ar fi aranjat

Joi, 2 martie 2023, a fost ultima zi în care candidații au putut să-și depună dosarele de concurs. Conform calendarului de desfășurare, joi, 9 martie 2023, începând cu ora 10:00, va avea loc proba scrisă, urmând ca proba interviului să fie pe data de 13 martie 2023, de la ora 10:00. Surse din cadrul Unității de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei susțin că întregul concurs este aranjat, cele două posturi urmând să fie ocupate de sora lui Ioan Alexa și de Oana Bălan, o apropiată de-a primarului din Podu Iloaiei.

Concurs aranjat în lumea medicală! Două posturi cu dedicație la Unitatea de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei

Surse din cadrul Unității de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei susțin că concursul desfășurat în această perioadă pentru ocuparea a două posturi de asistent medical generalist ar fi o mare mascaradă, deoarece persoanele sunt deja cunoscute. La concurs s-au înscris 6 persoane, printre care și sora primarului din Podu Iloaiei, dar și o apropiată de-a acestuia, Oana Bălan. Se bănuiește că cele două candidate vor primi dinainte cele 10 întrebări și răspunsurile.

„Au fost depuse 6 dosare pentru două posturi de asistent medical generalist. Deja se știe cine trebuie să intre pe aceste locuri. Vor fi 20 de întrebări pregătite de către unitate și trimise la Direcție, la Iași, cu trei zile înainte. Cele două o să aibă întrebările. Din aceste 20 de întrebări, 10 se vor întoarce. Domnii de la Iași vor alege din 20 de întrebări doar 10. Nu mi se pare normal ca cu 3-4 zile înainte să se facă întrebările, iar acestea să ajungă sigur la dispoziția celor două candidate.

Nu mi se pare normal ca în 2023 să se știe deja cine va câștiga un asemenea concurs, deja toți știu cine trebuie să intre. Aceste întrebări ar trebui să vină în ziua examenului, sigilate, cu un reprezentant, chiar nu înțeleg de ce se fac lucrurile așa cum se fac. Sunt 6 candidați pe 2 posturi, una este sora primarului Ioan Alexa, iar cealaltă este Oana Bălan, care i-a făcut campanie electorală primarului din Podu Iloaiei, Ioan Alexa.

Eu nu spun că sora primarului nu are dreptul să participe la concurs, are tot dreptul legal, toată lumea are dreptul să se înscrie, pot fi 100 de candidați, dar ar trebui să fie un concurs transparent. E totul politic, nu e normal. Ar trebui să aibă toți candidații aceleași șanse, să ia concursul cine învață mai mult.

Doamna director, fostă angajată a primăriei, și asistenta șefă pregătesc aceste subiecte cu trei zile înainte de concurs. De ce trebuie să le pregătească unitatea medicală din Podu Iloaiei când le poate pregăti Direcția de Asistență Socială din Iași”, a precizat un cetățean al orașului Podu Iloaiei.

Simona Gociu: „Nu are cum să știe nimeni răspunsurile la întrebări”

Simona Gociu, directorul Unității de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei, nu a dorit să precizeze dacă la concurs participă și sora primarului din Podu Iloaiei. Aceasta a susținut că probele se vor organiza cu respectarea legislației în vigoare și niciunul din candidați nu va avea acces la întrebări și la răspunsuri înainte ca proba scrisă să aibă loc.

„Avem un concurs în desfășurare. Avem 6 dosare înscrise. Nu-mi puteți cere să vă spun niște date care sunt confidențiale. Eu nici măcar când afișez rezultatele nu pot să le dau cu nume și prenume, le afișez cu număr de dosar. Eu de unde să știu cine s-a ocupat de campania primarului.

Eu sunt numită aici de foarte puțin timp. Am lucrat la primărie, dar nu am fost consilier al primarului, am fost asistent social. Speculații sunt la orice concurs, trăim în România și speculații sunt peste tot. Noi avem și un membru al comisiei din afară, că așa ne impune legea, de la OAMMR (n.r. – Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România), avem și un observator de la sindicatul lor.

Proba scrisă va consta într-un test grilă cu 10 întrebări. Conform legislației, fiecare membru al comisiei va întocmi 20 de întrebări, deci dublul întrebărilor finale. Cu două zile înainte se întrunesc cei trei membri ai comisiei și se sigilează plicurile. Nu are cum să știe nimeni răspunsurile la întrebări.

Poate să candideze și sora primarului, asta nu înseamnă că va ocupa postul. Când veniți la mine, veniți cu lucruri sigure, este rușinos. Cum aș putea eu să demonstrez că nu e așa, să mă duc să mă închid într-o cameră până la examen”, a precizat Simona Gociu.

Oana Bălan: „Nu știu nici cine candidează, nici câți candidați sunt pentru posturi”

Contactat de către reporterii BZI, Ioan Alexa a avut o atitudine recalcitrantă și a precizat că nu știe dacă sora sa participă la concursul pentru ocuparea postului de asistent medical la Unitatea de Asistență Medico-Socială din oraș, deoarece nu se află în subordinea UAT Podu Iloaiei.

„Eu de unde să știu dacă sora mea candidează? Centrul Medico-Social este în subordinea mea? Eu vă întreb pe dumneavoastră următorul aspect. Centrul Medico-Social este în subordinea UAT Podu Iloaiei? Eu de unde să știu ce face fiecare cetățean din Podu Iloaiei? Spuneți-mi numele ei, eu am trei surori, nu am de unde să știu cine din familia mea candidează la concurs.

Eu nu m-aș băga pentru toți banii din lume în asemenea rahaturi, nu știu cine v-a informat. Bănuiesc că fostul primar, omul acela nu înțelege că oamenii nu l-au mai ales. Dacă nu o să mai ies la următoarele alegeri, nu o să fac astfel de porcării, că nu m-a făcut mama primar”, a precizat Ioan Alexa.

Oana Bălan, omul de suflet al edilului, a recunoscut că participă la concurs, însă a declarat că în niciun caz nu beneficiază de intervenția lui Ioan Alexa pentru a câștiga unul din posturi.

„De ce vă interesează asta? Eu mi-am depus dosarul, dar nu știu despre ce vorbiți. Eu am serviciu, un an de zile am stat fără serviciu, am zis că, fiind un post în Podu Iloaiei, destul de bine plătit, se merită să încerc. Dacă iau, bine, dacă nu, eu am serviciu. Nu e ok ce se face. Cum să fiu apropiata primarului? Îl cunosc, într-adevăr, am fost alături de el, că am avut probleme cu fostul primar, că ne-a desființat SMURD-ul, dar asta nu înseamnă nimic altceva.

Eu nu-mi permit să dau șpagă ca să mă angajez pe undeva, deci mi se pare absurd. De ce să fie implicat tocmai numele meu? Eu sunt o femeie necăjită, singură, cu doi copii. Nu știu nici cine candidează, nici câți candidați sunt pentru posturi. Nu vreau să fiu implicată în niciun scandal”, a declarat Oana Bălan.

Reporterii BZI au luat legătura și cu soția primarului din Podu Iloaiei, Ionela Alexa, pentru a încerca să afle dacă va participa cumnata sa la concurs.

„Vă pot preciza cert că eu nu candidez pentru postul de asistent medical. Nu vă pot spune dacă vreo cumnată de-ale mele candidează”, a declarat Ionela Alexa.

Rămâne de văzut dacă întregul concurs pentru ocuparea celor două posturi de asistent medical la Unitatea de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei este aranjat.

Comentarii
  • Am fost la acest bufon numit Alexa de vreo cateva ori cu fel de fel de probleme din orasul Podu Iloaie. Do’mle, de fiecare data…da de fiecare data era imbracat cu acest costul albastru, o cameșă alba neagra la guler, pamind sub unghii are…da el el primar. Un rahat cu ochi, un nespalat

  • Serios,Simona? Chiar nu stie nimeni raspunsurile la intrebari? Cand erai la Grajduri aveai alta parere

  • wau!!!cetateni ai orasului podu -iloaiei ia vedeti nu a inghetat barajul?
    astia mint exact cum beau apa!
    da totul este aranjat ca asa se merge de pe vremea raposatului….
    „Rămâne de văzut dacă întregul concurs pentru ocuparea celor două posturi de asistent medical la Unitatea de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei este aranjat.”
    si daca e „aranjat ” ce se va intampla nimic!
    vantul bate ….caravana trece!de asta suntem aici dar oare care sora a primarului” vrea sa mananca”si ea ceva din banul public cea care a fost data afara de profesionista ce era la Trans-med?

  • toate concursurile sunt aranjate…..dar asta nu inseamna ca fostul primar nu e deebil.ca asa e…..el inca se viseaza primar,nu a reusit nici acum sa se impace cu ideea ca nu mai e la primarie in jiltz…..da-te dreaq de urat ingamfat si libbidinos

  • wau!!!cetateni ai orasului podu -iloaiei ia vedeti nu a inghetat barajul?
    astia mint exact cum beau apa!
    da totul este aranjat ca asa se merge de pe vremea raposatului….
    „Rămâne de văzut dacă întregul concurs pentru ocuparea celor două posturi de asistent medical la Unitatea de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei este aranjat.”
    si daca e „aranjat ” ce se va intampla nimic!
    vantul bate ….caravana trece!de asta suntem aici dar oare care sora a primarului” vrea sa mananca”si ea ceva din banul public cea care a fost data afara de profesionista ce era la Trans-med?

  • Alo DGA Iași?Alo DNA Iași?

    Toată lumea știe că pentru a te angaja la stat trebuie să ai ori să dai șpagă!! Toată lumea știe și mercurialul șpăgii pentru a te angaja in spital ca asistenta medicala, infirmiera, brancardier,samd.ciudat este că nici una dintre instituțiile statului care ar trebui să verifice nu o fac!!p.s.la spitalul de recuperare, cică se știa că va fi,, scos „la concurs post de asistent medical generalist, pentru nevasta kinetoterapeutului Roman cu trei luni înainte și așa a fost…din stripteuza in Italia,a ajuns asistenta medicala in Romania!!!

  • Credință și Adevar

    În lumea medicala toate concursurile sunt „aranjate”

  • Pisica obosita

    Of of of domn primar erai transparent chiar nu știi nimik?imposibil sa candideze sora ta și tu sa fii pe lângă ai dat cu bata în baltă DNA Ee la curu tău și a lui COSTEL ALEXE

  • Aiaiai ai pus-o Costele iar sunt pe capul tău serviciile PS Ionele ai dat cu bata an baltă halal transparență,tu om corect sa fii acuzat de asa ceva chiar nu știai ca sora ta candidează….DNA e la curs vostru

  • Offff cum dați voi peste cap planurile mărețului premar(penal) de Podu Iloaiei era cât pe ce sa aranjeze toată familia dar….DNA POL ROMANA e la curu vostru….joaco pe asta Costele

  • oare se poate si un concurs pe bune?
    saraca Oana e tarata in scandal degeaba….spera si ea ,a muncit la partid ,dar s-a uitat!
    cine da mai mult ala e.de Cristina ati auzit? si ea candideaza, e nora lui ala cu barba de a plecat la manastire ea va fi castigatoarea si surioara necunoscuta de fratior!
    incurcate mai sunt caile ce duc la UAMS Podu-Iloaiei dar le va descurca DNA speram odata si odata tot crapa!

  • mai istrate veziti de dugheana ta,ca nu mai pupi primar,cum te lauzi tu,pazeste ti nevasta ca furat destul ,lasa te de reclamatii apucate de prasit ca i mai bine.A i desfiintat SMURDUL ai dat afara oameni din localitate sa ti fie rusine.ACUM DACA SINT POSTURI SA ANGAJEZE NUMAI PERSONAL DIN LOCALITATE .

  • 2 si-un sfert

    Sa vedeti voi surpriza Pastelui la Alexe Costel!!! Va fi lovit de unde se asteapta mai putin. Costelino al nistru a uitat desi a beneficiat de foase serioase. Costel, e drep sunt vreo 3-4 anisori in urma dar tehnica asta era si atunci. Si inregistrarile sunt stocate!!!

  • Dacă psd-ul nu poate pune mâna pe Podu Iloaiei, aruncă cu rahat in tot ce mișcă sănătos. Nu poate nimeni să participe la un concurs de genul, ca ciuma roșie urlă, vor locurile doar pt ei. Dacă erau oamenii lor ( bolsevisti, pupincuristi , sponsori ,etc ) taceau ca porcul in păpușoi ! Marș afară, javră ordinară , Istrate păgubosul !

  • Ionel Alexa și Costel Alexe penalii

    Prostalane ți se pare normal sa între cineva pe pile?sa dea concurs fără ajutor sa între cine e competent !

  • Alexandru cel Mare

    Primarul Alexa a luat un purcoi de bani cand a angajat-o pe nora constructorului Voion Romica cel care ridica si sala de sport din Podu. Ce-i drept e frumusica golanca si barbata-sau Alex e mai toata ziua pe santiere, are grija primarul nostru, are el grija…

  • Cine o fi sifonat stirea …. ? Asta-i intrebarea…!

  • Sa vedeți combinații cu Gabriel Ungureanu patronul de la Penny ce a avut primarele….cică ar fi sponsorizat campania electorala cu bani grei la care voi nici nu visați dar sunt sigur ca DNA nu doarme….

  • nu se banuieste ca vor primi intrebarile, ci este sigur ca asa va fi,
    iar in final prinde orbul scoate-i ochii pentru ca,concursul e aranjat deja.
    Altfel spus ciinii latra caravana trece …. pe la Podu Iloaiei.

    Bine bine,dar DNA-ul ciind se sesizeaza? Dupa ce se fac angajarile?

  • Sa stiti ca e greu sa castigi un concurs . Va dau exemplu la medici . Ca si rezident cand termini perioada de rezidentiat trebuie sa iti cauti singur post si cu toata lipsa lor de personal care este tot nu ai loc . Chiar daca este lipsa de medici posturi se scot dar pt fata lui X lui Y si nu prea ai sanse sa castigi . In unele situații stiu cand s-au perceput sume enorme de ordinul zecilor de mii de euro ca sa ai un post intr-un spital din Iasi. In cazul in care ai o specializare si o poti practica si la privat macar mai ai o sanaa , dar daca esti specilizat de exemplu pe medicina legala, nucleară, de urgenta esti șomer daca nu gasesti post in spital de stat . Fain sistem

  • ,,Frumoasă” radiografie a angajării medicilor rezidenți în sistemul de stat…
    Degeaba ești pregătit dacă nu ai bani.
    Ai bani,ai valoare,în România!
    Meritocrația a dispărut în sistemul de stat.
    Vor pleca în alte țări să profeseze daca prin spitalele noastre nu au loc de pile cu bani!
    Succes Andrei!

  • Ceai făcut Ionele credeai ca toată lumea doarme?serviciile sigur nu au somn….

  • Lăsați DNA sa își facă treaba!oricum sunt pe urmele lor

  • VALERIU-STERIAN BORSAC, 54 DE ANI, IESEAN

    La ce salarii mizere sunt la bugetari… 1000-1200 de lei pe luna, din ce sa traiesti? Saracie maxima, e clar ca nimeni nu vrea joburile alea si lumea na, mai ajusteaza.

    Intai faceti salarii de macar 1500 de lei pentru medici ca sa aiba din ce trai, corect? Nu mai zic de asistente care multe primeste sub 1000 de lei pe luna si muncesc pe rupte pentru banii astia, vi se pare corect?

  • Domn primar…o sora la erbiceni la primarie ai băgat stii tu cum …acu pe asta vrei la podu,la cumnata anl ai dat cu urgenta,pământ al orașului tia luat stii tu cat si unde…unde esti transparent?cand trebuie sa vb de altul???stai linistit ca acu DNA te urmărește data asta nu o rezolvi pe Alina !!!Las ca la creșă o sa o bagi sigur dacă o deschizi pana pleci de unde ai venit

  • Danga Marius

    @Gogu….. consilierul primarului in persiana lui Jugrin “Billa” Lucian aduna material pentru seful Alexe de la CJ!!! Doar asa, dînd pe tobogan pe altii, Costel speră sa mai scape!!!

  • Seara plăcută

  • La Recuperare nu doar roman si a bagat nevasta acolo. Se stie…

  • Of of of și iarăși of,acum când războiul ne bate la ușă, după ce ca v-ați vaccinat ca fraierii când avem cutremure și multe altele voi aveți grija primarului.Pai nu e normal sa pună și el la adăpost surioara ca vorba aia odată ești primar,mâine nu se știe ce mai aduce DNA ,altceva nu aveți de făcut decât sa reclamați,pana mai ieri ma terorizați cu câinii fără stăpân azi cu asta.Hai sa ne vedem de ale noastre.PS va aștept la pizzeria HapHap cu o super oferta la doua maxi un post de asistenta ,va aștept cu drag sa va mai odihniți picioarele de la lungul drum pana la Penny.

  • Bogdan Simion

    Nimic nu ne mai mira,speram a autoritățile statului sa își facă datoria sa fie un exemplu pe tara pentru toți!

  • Dreptate și Adevăr

    Parca al vezi peste 2 ani pe la porțile oamenilor plângând(asta dacă scapă de DNA) da nu cred ca mai ține sa convins lumea cine e….

  • Costel Alexe

    Draga DNA,draga Politie Română, DIICOT etc va așteptăm cu mare drag pe data de 9 martie la CENTRUL UAMS Podu Iloaiei,nu uitați sa luați și ceva cătușe la voi….

  • Costel Alexe

    Draga DNA,stimată Politie Romana,iubit DIICOT va așteptăm pe data de 9 Martie la Centrul UAMS Podu Iloaiei, nu uitați sa luați și ceva cătușe cu voi,sigur o sa aveți nevoie !

  • Lingaule(Ionel alexa) ce ai cautat pe la UAMS cu o zi înainte de examen chiar nu ai frica de nimic?DNA mai existați?

  • Ați luato în …. Că nu a trecut nimeni testul …🤣🙄🤫toate au picat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *