Prima pagină » Local » Concurență uriașă la UMF Iași, pentru admiterea pe bază de dosar! 12.4 candidați pe un loc bugetat
Concurență uriașă la UMF Iași, pentru admiterea pe bază de dosar! 12.4 candidați pe un loc bugetat

Concurență uriașă la UMF Iași, pentru admiterea pe bază de dosar! 12.4 candidați pe un loc bugetat

19 iul. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Local

S-au încheiat înscrierile pentru concursul de admitere pe bază de dosar de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Concurența este una uriașă, ajungând să fie câte 7.7 candidați pe un loc bugetat.

Concurență uriașă la UMF Iași, pentru admiterea pe bază de dosar

La sfârșitul perioadei de înscrieri pentru specializările unde concursul este pe bază de dosar, la Nutriție și dietetică sunt 199 de înscriși, concurență de 12.4 pe loc bugetat, la Tehnică Dentară sunt 409 înscriși, concurență de 10.5 pe loc bugetat, la Asistență de profilaxie stomatologică sunt 32 de înscriși, concurență de 2.3 pe loc bugetat, la Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic sunt 172 de înscriși, concurență de 6.4 pe loc bugetat, iar la Balneofiziokinetoterapie și recuperare sunt 512 înscriși, concurență de 6.8 pe loc bugetat.

Criteriile luate în calcul la selecția pe bază de dosar sunt media notelor de la Bacalaureat și media multianuală a anilor de liceu. Nota finală este media aritmetică a celor două medii. Condiția minimă obligatorie este promovarea Bacalaureatului.

Conform calendarului admiterii, afișarea rezultatelor va fi pe 22 iulie, pe 23 iulie este programată depunerea contestațiilor, iar lista finală va fi publicată pe 24 iulie.

Admiterea pe bază de test grilă are loc duminică, 21 iulie 2024

Cifra de școlarizare pentru programele de studiu de 180 de credite, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare (Facultatea de Bioinginerie medicală): 120 de locuri, dintre care 75 fără taxă. Nutriție și dietetică (Facultatea de Medicină): 50 de locuri, dintre care 16 fără taxă. Tehnică dentară (Facultatea de Medicină Dentară): 80 de locuri, dintre care 39 fără taxă. Asistență de profilaxie stomatologică (Facultatea de Medicină Dentară): 30 de locuri, dintre care 14 fără taxă. Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic (Facultatea de Farmacie): 70, dintre care 27 fără taxă.

Admiterea pe bază de test grilă rămâne la specializările Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Asistență Medicală Generală și Bioinginerie. Pentru ocuparea locurilor subvenționate de la bugetul de stat și a celor cu taxă în lei, concursul de admitere din Sesiunea Iulie constă în susținerea unei probe scrise, cu durata de trei ore. Nota obținută la testul grilă reprezintă nota de admitere. Examenul de admitere are loc duminică, 21 iulie 2024, în intervalul 10.00-13.00.

Pentru programele de studiu Medicină și Medicină Dentară, disciplinele sunt Anatomia și Fiziologia omului – obligatoriu și Chimie organică sau Fizică – la alegere. Pentru programul de studiu Farmacie, Chimie organică – obligatoriu și Biologie vegetală sau Anatomia și Fiziologia omului – la alegere. Pentru programul de studiu Asistență Medicală Generală, la alegere între Anatomia și Fiziologia omului sau Chimie organică, iar pentru Bioinginerie, la alegere între Matematică sau Anatomia și Fiziologia omului. Astfel, UMF Iași a implementat niște schimbări majore pentru concursul de admitere de la UMF Iași.

Comentarii
  • UMF Iași e pe val, salarii imense( mai mari ca in Anglia,Germania)
    UMF IASI E SINGURA FACULTATE DIN Romania UNDE PREZENȚA LA CURSURI NU E OBLIGATORIE !!!
    BONUS: LA UMF IASI EXAMENELE SUNT GRILĂ; PROST SAU CHIOR TOT NIMEREȘTI RASPUNSURILE.
    DE AIA, STUDENȚII UMF Iași CAND TERMINĂ FACULTATEA SI PLEACĂ LA ALTE SPITALE IN SPANIA,GERMANIA,ETC EI SUNT ANGAJAȚI PE LOC PE POSTUL DE INFIRMIER. ATÂT🙃
    „Sucesuri” și spor la somn, ăia mai prostalani de la UMF + ăia cu părinți săraci
    ( copiii de șomeri,contabili,femei de serviciu,etc) să spălați babele la fund in occident. E si asta o formă de medicină, se numeste medicina externă😋

    • saberezi frate nu sunt salarii ca in acele tari vai de mama lor sunt ca obiceiul este sa se afiseze brutul dar ei iau juma in mana si e afisata grikla e transparenta asa ca pdute un oftalmolog ca nu vezi corect sa citesti dar tie tie ciuda ca nu ai invata carte si stai ca trantorul pe aici sa scrii baliverne. Oricum jnu teba nimeni in seama.

  • Concurenta! Hmmm… Umbla un filmulet online cu o absolventa de liceu cu media 5, care isi doreste sa dea la Medicina (ca mama ei e medic si are pile in sistem). Pai 90% din concurenti cam de valoarea asta sunt. Iar ceilalti, copii buni care invata, vor face Medicina. Ce este asa greu de inteles!?!?

    • Nu e obligatoriu ca toti sa profeseze ca medic. Nu toti au aceeasic apacitate de 10. Se cern pe drum. asa ca nu mai fiti voi zelosi de pe aici cu comentariile. Dar se vede o invidie la voi ca nu sunteti in stare sa invatati sa ajungeti voi medici :)))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *